در مرحله اول قرار است ۲۵۰ هزار نفر در افغانستان واکسینه شوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ افغانستان سه شنبه نخستین مرحله از واکسیناسیون کرونا را آغاز کرد.
در کشوری که از خشونتهای روزانه ویران شده، در حال حاضر دسترسی به واکسن به شدت محدود است. پزشکان، روزنامه نگاران و اعضای نیروهای امنیتی در بین داوطلبانی هستند که به آنها واکسن آسترازنکا تزریق خواهد شد. در مراسمی در کاخ ریاست جمهوری، ۵۰۰ هزار دوز از این واکسن اوایل فوریه از طرف هند به افغانستان داده شد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از کابل، اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان که در آغاز کارزار واکسیناسیون حضور داشت، این عملیات را «فرصتی مغتنم برای مردم افغانستان دانست».
در وهله اول، ۲۵۰ هزار نفر قرار است واکسینه شوند و برای هر یک دو تزریق انجام گیرد. وحید مجروح سرپرست بهداشت افغانستان گفت «ما منتظر معجزه نیستیم. اما باید برای آنکه این کارزار به شکلی عادلانه انجام بگیرد به بهترین شکل عمل کنیم».
براساس آمار رسمی، ۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر در افغانستان مبتلا به کرونا شدند و ۲۴۰۰ نفر جان باختند. اما براساس تحقیقی که وزارت بهداشت افغانستان در ماه اوت منتشر کرد شمار واقعی مبتلایان به کرونا، ۱۰ میلیون نفر، یعنی چیزی نزدیک به یک سوم از مردم افغانستان برآورد شد. ظاهرا شیوع کرونا در افغانستان اوایل سال ۲۰۲۰ و هنگامی که مهاجران مبتلا از کشور همسایه ایران (کروناییترین کشور منطقه) به افغانستان بازگشتند آغاز شد. دولت افغانستان تلاش کرد با تدابیر قرنطینه شیوع کووید ۱۹ را محدود کند، اما به علت فقر شدیدی که اکثریت افغانها در آن به سر میبرند، این تدابیر خیلی کم رعایت شد. افغانستان که براثر چندین دهه جنگ و درگیری ویران شده، به رغم مذاکرات صلح در حال انجام، در ماههای اخیر با افزایش دوباره خشونتها مواجه شده و به همین علت از توانایی محدودی برای انجام تست و پیگیری شیوع برخوردار است. براساس آمار رسمی، طی چند ماه گذشته، به نظر میرسد شیوع ویروس کند شده است. اما اشرف غنی سه شنبه خاطرنشان کرد تهدید «همواره وجود دارد». وی درباره ظهور «سویههای جدید ویروس» هشدار داد. درگیریها در افغانستان، کارزارهای قبلی واکسیناسیون برای بیماری دیگر مانند فلج اطفال را مختل کرده است. مناطق وسیعی از کشور از کنترل دولت مرکزی خارج است و برای گروههای واکسیناسیون دسترسی به این مناطق دشوار است.