وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: شهدا با دوبال خدمت به مردم و خدمت به دین با جهت گیری اخلاص به این مقام و جایگاه رسیدند.
وی با اشاره به اینکه استان خوزستان از نظر طبیعی، اقتصادی و تاریخی و تمدنی جایگاههای قابل توجهی داشته و دارد، افزود:در بخش هویت دینی و ملی هم استان خوزستان با نامها و ویژگیهایی همچون سرزمین پیامبران الهی و سرزمین تشیع شناخته میشده است، اما با انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس یک پرچم و یک تابلو دیگر به تابلوهای استان خوزستان با عنوان سرزمین جهاد و شهادت و به تعبیر من کربلای ایران اضافه شد.
آقای صالحی بیان کرد: در حقیقت اگر به شکلی منطقه کربلا برای تاریخ تشیع یک منطقه ملکوتی و آسمانی است و هیچ قطعهای از زمین و آسمان با آن قابل مقایسه نیست، خوزستان هم کربلای ایران شد، زیرا هیچ نقطهای از زمین با آن قابل مقایسه نیست که این یک افتخار تا پایان حیات بشری و قیامت برای این خاک و مردم است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به دلیل اینکه چرا باید از خوزستان به عنوان سرزمین جهاد و شهادت و کربلای ایران نام برد اشاره و عنوان کرد: وقتی به جغرافیای طبیعی دفاع مقدس نگاه میکنیم، زمین دفاع مقدس بخش اصلی آن که حدود ۷۰ درصد است در این فضا قرار داشته و با این نگاه در حقیقت میتواند از خوزستان به عنوان باغ موزه دفاع مقدس نام برد.
آقای صالحی از استان خوزستان به عنوان دژ مقاومت ایران یاد کرد و گفت: با پایداری این دژ، ایران و انقلاب و اسلام و تشیع هم پایدار ماند و اگر این دژ فرو میریخت معلوم نبود امروز ایران و حتی اسلام و تشیع در فضایی که در مورد نظر پیامبر و اهل بیت بودند چه مسیری را طی میکرد.
وی افزود: سرزمین مظلومیت ایران و دفاع مقدس و جهاد و شهادت استان خوزستان است و در ابعاد مختلف میتوان برای آن مثال زد که یکی از آنها حملات موشکی و بمبارانهای شهری است که این استان با تقدیم حدود ۳ هزار و ۵۰ شهید، رتبه اول شهدای موشکی و حملات شهری را به خود اختصاص داده است.
آقای صالحی با اشاره به اینکه بخش وسیعی از خاطرات ارزشمند و تکرار نشدنی دوره دفاع مقدس در این استان رخ داده است بیان کرد: بیش از ۲۰ عملیات قابل توجه ما در این منطقه بوده است پس بخش قابل توجهی از تاریخ پرحماسه و به یادماندنی دفاع مقدس در خوزستان رقم خورده است.