سخنگوی دولت گفت: دولت همیشه به سیاستهای کلی نظام و اسناد بالادستی توجه داشته و اساسا همه قوانین با توجه به سیاستهای کلی نظام در نظر گرفته میشود و دولت هم مجری قوانین است.
وی افزود: من اصل خبر را که نگاه میکردم ایشان در این جلسه گفته اند: متاسفانه در روند اجرایی سیاستهای کلی نظام و مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی دستگاههای مختلف، گاهی قوانینی مغایر یا با کمترین میزان انطباق با سیاستهای کلی دیده میشود که چندان مطلوب نیست و باید نسبت به افزایش ضمانتهای اجرایی سیاستهای کلی نظام اقدامات موثر تری صورت گیرد. حتی در سایت مجمع هم چنین جملهای وجود ندارد.
اقای ربیعی گفت: من ندیدم ایشان دولت را متهم به عدم اجرای سیاستهای کلی که باعث مشکلات معیشتی کرده باشد. بهر حال چنانچه این سوال خود خبرگزاری است به چند نکته اشاره میکنم. نکته اول اینکه دولت همیشه به سیاستهای کلی نظام و اسناد بالادستی توجه داشته و اساسا همه قوانین با توجه به سیاستهای کلی نظام در نظر گرفته میشود و دولت هم مجری قوانین است.
وی اضافه کرد: به این حقیقت هم باید توجه کرد که بیشتر این سیاستها قبل از ۷ سال گذشته تصویب شده اند که ما در شرایط عادی به سر میبردیم. این دولت با وجود قرار گرفتن در دوران جنگ اقتصادی و نیز شرایط کرونا که اقتصاد جهانی را متاثر و کوچک نموده است، همه اهتمام و تلاش خود را به کار گرفته است.
سخنگوی دولت گفت: نکته دوم بهتر است از کلی گویی اجتناب و به طور مشخص اعلام شود کدام سیاست است که تبدیل به قانون شده و اجرا نشده است و آثار آن بر معیشت چه بوده است؛ که بتوان پیرامون آن بحث کرد.
وی همچنین در خصوص موضع گیری دولت در خصوص دستمزد ۱۴۰۰ کارگران گفت: جلسات کمیته مزد شورای عالی کار منظم تشکیل و مذاکرات نمایندگان کارگران و کارفرمایان در کمیته مزد انجام شده است.
اقای ربیعی افزود: معمولا تا نیمه دوم اسفندماه برای بررسی کاملتر و دقیقتر نرخ تورم شورای عالی کار منتظر میماند و در نزدیکترین زمان به شروع سال ۱۴۰۰ در این باره بر مبنای ماده ۱۶۸ قانون کار یعنی اکثریت اعضای شورای عالی کار اتخاذ تصمیم خواهد کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه حاضر به سازش و همراهی با ایالات متحده آمریکا هستید گفت: این ما نیستیم که باید با آمریکا سازش و همراهی کنیم بلکه این آمریکاست که باید عداوت خود را با مقررات و قوانین بین المللی کنار بگذارد و آنطور که رئیس جمهور آمریکا وعده داده است یکبار دیگر با برگشت به جامعه بین المللی به هنجارهای بین المللی احترام بگذارد.
وی افزود: اجازه بدهید دریافت شما را نسبت به گفتههای پیشین خودم تصحیح کنم. آنچه من گفتم این بود که «با اطمینان میتوانیم پیش بینی کنیم که به رغم کش و قوسهای دیپلماتیک که مقدمه طبیعی در بازگشت همه طرفها به تعهدات و از جمله لغو تمامی تحریمها در آینده نزدیک است، ابتکارهای دیپلماتیک به خوبی و تا رسیدن به نتیجه مطلوب عمل خواهند کرد».
اقای ربیعی گفت: این پیش بینی از دو مسئله ریشه میگیرد: اول اطمینان به اینکه بعد از شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا هیچ راهی جز بازگشت به برجام، اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ و لغو کامل تحریمها ندارد. دوم اطمینان نسبت به اراده ما برای استقبال از مسیرهای دیپلماتیک و همینطور انعطاف در پیگیری راه حلهای سیاسی که به پیمان شکنی آمریکا خاتمه میدهد.
وی تاکید کرد: در صورتیکه آمریکا آماده نشان دادن حسن نیت و جدیت در جبران گذشته باشد، خواهد دید که جمهوری اسلامی ایران هیچ زمانی را برای برداشتن گامهای متقابل مبتنی بر حسن نیت و جدیت تلف نخواهد کرد.