وجود گرههای مختلف، دستِ ۱۶۰ هزار نفر قالیبافِ استان اصفهان را از فرش جدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی اصفهان گفت: دستمزد پایین، بیمه نشدن و قیمت بالای مواد اولیهی بافت فرش از جمله مشکلاتی است که تعداد بافندگانِ آن را از ۲۶۰ هزار نفر به ۱۰۰ هزار نفر رسانده است.
علی شهبازی افزود: برای بافت فرش مرغوب احتیاج به ابریشم چینی است که نبودِ مدیریتِ تعرفه، وارداتِ آن را به قدری بالا برده که این کالای اساسی در بافتِ فرش نفیس نایاب شده؛ این در حالی است که ابریشم تولید شده در کشور تنها به ۳۰ درصد نیاز فرشبافان پاسخ میدهد که آن هم از نوع درجه دو به حساب میآید.
وی نبودِ تسهیلات ارزان قیمت را مشکل دیگرِ صنعت فرش برشمرد و گفت: فرش بافی که شاید تنها دارایی او یک داری قالیبافی باشد، برای دریافت وام و تسهیلات از بانکها با مشکل روبرو شده است.
علی شهبازی، نبود قانونِ رعایت کپی برداری از نقوشِ اصیلِ ایرانی را از مشکلات دیگر فرشبافان عنوان کرد.
اما، وجود چنین مشکلاتی باعث شد تا سراغ مسوولان فرشی استان برویم. نایب رییس اتحادیه فرش دستباف استان در گفت و گوی اینترنتی با بخش خبری ۲۰ شبکه اصفهان، با بیان اینکه تعرفه ابریشم خارجی را که از ۱۵ به ۲۶ درصد افزایش یافته بود، به ۲۰ درصد کاهش یافت، گفت: در تلاشیم تا این تعرفه باز هم کمتر شود و حتی به صفر برسد.
سعید عصاچی درباره جدیدترین تسهیلات در نظر گرفته شده برای بافندگان گفت: بافندگان میتوانند زیر پوشش بیمه تکمیلی قرار بگیرند و از طریق قرض الحسنه مهر ایران تا سقف ۲۵ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد برای خرید کالای ایرانی وام بگیرند.
وی با بیان اینکه برای توسعه کارگاههای رنگرزی و تولید تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان وام داده میشود، به تفاهم نامهای که با بیمه عشایر بسته شده است، گریزی زد و افزود: البته این بیمه درمانی نیست و تلاش میکینم به بیمه درمانی متصل شود.
آقای عصاچی به بحث بیمهی بافندگان از سال ۸۹ که در آن، قرار بود سهم کافرما را دولت پرداخت کند، اما از سال ۹۳ متوقف شد، گریزی زد و از درخواست در نظر گرفتن ۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در بودجه در خصوص این موضوع سخن گفت.