درنشست شورای برنامهریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، گزارش کارگروههای ارائه خدمات پزشکی و تغذیه و تدارکات در حوزههای حج و زیارت بررسی شد.
در این جلسه آقایان داود باقری مسؤول هماهنگی دبیرخانه کارگروههای ۲۱ گانه بازنگری فرآیندهای اجرایی درحوزه حج و زیارت، مرتضی آقایی مسؤول کارگروه بازنگری فرآیندهای حوزه تغذیه و تدارکات و دکتر جواد شیخزاده مسئول کارگروه بازنگری شیوه ارائه خدمات پزشکی در حج و عتبات عالیات گزارش این دو کار گروه را ارائه و تصریح کردند: این گزارشها با مشورت و تبادل نظر و برگزاری جلسات کارشناسی با حضور صاحبنظران این دو حوزه تهیه شده و حرکت به سمت ارائه خدمات هوشمند حج مورد توجه بوده است.
آقای اکبر رضایی معاون امور حج و عمره سازمان حج و زیارت دراین باره افزود: در اصلاحات صورت گرفته، شرایط پیشرو مدنظر قرار گرفته و برنامهریزیها منحصر به حج آینده نیست.
در این جلسه نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان اینکه گسترش تعامل و هماهنگی میان واحدهای ارائه دهنده خدمات، رضایت بیشتر زائران را در پی خواهد داشت، تأکید کرد: با اقداماتی که صورت خواهد گرفت، برنامههای حوزه حج و زیارت بهینهسازی و امور اجرایی به صورت بهتر و موفقتر انجام خواهد شد.
وی از حاضران خواست دستورالعملها و آئیننامههای لازم را نیز تهیه کنند تا در اجرا مشکلی بوجود نیاید.
در ادامه این جلسه، رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه هدف از این اقدامات یکپارچگی عملیات حج است، گفت: جمع بندیهای صورت گرفته حاصل جلسات و نظرات کارشناسی است و باید به سمتی برویم که خدمات مطلوبتر را با تعداد کارگزاران کمتر ارائه دهیم.
نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در ابتدای این جلسه با تبریک میلاد با سعادت امام جواد (ع) و جد بزرگوارشان حضرت علی (ع) گفت: بهدلیل محدودیتها و حصرهایی که در دوران بنی عباس وجود داشت و کوتاهی عمر ائمه معصوم (ع) دراین دوران تعداد روایات نقل شده زیاد نیست و آنچه در دسترس قرار دارد بیشتر جنبههای اخلاقی و سبک زندگی را شامل میشود.
حجت الاسلام و المسلمین نواب با اشاره به روایتی از امام جواد (ع) و نمونههایی از برخورد رسول مکرم حضرت محمد مصطفی (ص) با مشرکان به بیان آثار حسن خلق و گشاده رویی پرداخت و گفت: برخورد گشاده حتی میتواند دشمن را به دوست تبدیل کند.
وی در پایان سخنان خود از کارگزاران و خادمان حج و زیارت که از روز جمعه گذشته کار پخت و توزیع غذای گرم برای زلزله زدگان سی سخت در کهکیلویه و بویر احمد را آغاز کردهاند، تقدیر کرد و حضور کارگزاران حوزه حج و زیارت درکارهای عام المنفعه، پخت غذا برای بیماران کرونایی و طرح شهید سلیمانی را اقدامی پسندیده توصیف کرد.
رئیس سازمان حج وزیارت نیز افزود: با توجه به شرایط کرونایی، روزانه حدود ۲ هزار و ۲۰۰ پرس غذا مطابق با دستورالعملهای بهداشتی پخت، بسته بندی و بین زلزلهزدگان توزیع میشود و کمکهای غیرنقدی که از دفاتر کارگزاری و مدیریتهای حج و زیارت استانها ارسال میشود نیز با هماهنگی استانداری و ستاد مدیریت بحران استان بین خانوارهای زلزلهزده توزیع میشود.