خرید دوربین مداربسته همانند هر ابزار الکترونیک دیگری نیازمند خرج دقت و حساسیت بالایی است. چرا که نقش و عملکرد مهم دوربین مداربسته در یک سیستم حفاظتی ایجاب می کند تا برای انتخاب مناسبترین تجهیزات ممکن، سهل انگاری نکنیم و تحقیقات کافی به عمل آوریم.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، واضح است که با توجه به وضعیت اقتصادی موجود، به محض بروز یک نقص فنی در سیستم امنیتی یا دوربین نظارتی نمی توان به خرید تجهیزاتی نو اقدام کرد. چرا که با در پیش گرفتن چنین رویه ای احتمالاً خیلی زود متضرر شده و اصلاً قید به پا کردن یک سیستم امنیتی برای خانه یا ساختمان محل کار خود را می زنیم!
بنابراین عقل حکم می کند پیش از اقدام به خرید دوربین مداربسته، ابتدا نیازها، الویت ها، موقعیت و محل نصب، مشخصات دوربین، خدمات پس از فروش و هزاران فاکتور دیگر را در نظر گیریم. اگر شما هم به زودی یا در آینده قصد تهیه دوربین نظارتی را دارید، در این مطلب نکاتی کاربردی در خصوص چگونگی انتخاب یک دوربین کارآمد را خواهید یافت؛ پس تا انتها با ما همراهی کنید.
با یک جستجوی ساده در فضای اینترنت احتمالاً خواهید دید عبارت دوربین مداربسته به محدوده وسیعی از دوربین ها اطلاق می گردد که برخی از آن ها حتی در طراحی ظاهری خود نیز تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند. بنابراین پیش از اقدام به خرید دوربین مداربسته بد نیست تا ابتدا با چند اصطلاح مهم و مفهوم آن ها آشنایی یابید تا انتخاب رضایت بخش تری داشته باشید.
دوربین آنالوگ: آنالوگ یا تحت شبکه بودن فاکتور هایی غیر مرتبط با طراحی ظاهری هستند که در حقیقت به نوع تکنولوژی ساخت یک دوربین اشاره دارند. دوربین های آنالوگ دیتای ارسالی خود را بر بستر امواج آنالوگ انتقال می دهند و به دلیل کیفیت تصویر پایین تر و تکنولوژی نسبتاً قدیمی خود قیمت مناسب تری دارند.
دوربین تحت شبکه: دوربین های IP یا تحت شبکه که از جمله جدیدترین انواع دوربین های مداربسته هستند، مجهز به یک تراشه مجزا اند و تجزیه و تحلیل تصاویر را مستقلاً بر عهده دارند. کیفیت تصویر بالا و قابلیت های متعددی که این دوربین ها در اختیار کاربر می گذارند موجب شده تا کمی گران تر از دوربین های آنالوگ باشند.
دوربین بولت: دوربین های آنالوگ یا IP خود به دو دسته کلی بولت و دام تقسیم می شوند. دوربین های بولت به طور ویژه برای فضا های سر باز طراحی شده اند و به همین دلیل نیز بدنه ای مستحکم و مقاوم تر در برابر شرایط جوی نامساعد دارند. این دوربین ها به صورت کشیده و استوانه ای طراحی شده اند و اغلب ما آن ها را در فضای بیرونی خانه و ساختمان های اداری و تجاری دیده ایم.
دوربین دام: دوربین های دام برای فضای داخلی اماکنی چون فروشگاه ها، سوپر مارکت ها، هتل ها، مراکز درمانی، فضای داخلی خانه و... مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین ها اغلب به صورت سقفی نصب می گردند و زاویه دید آن ها برای فرد سارق مشخص نمی باشد که این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است.
اسپید دام نام نوع دیگری از دوربین های دام است که به طور ویژه برای فضاهای وسیع و محوطه های گسترده ای چون خیابان ها، چهاراره ها، کارخانه ها و... مورد استفاده قرار می گیرد.
توجه...
هیچ کدام از انواع بررسی شده در قسمت قبل برتری مطلقی بر دیگری ندارد. به عبارت دیگر، این نوع کاربری و نیازهای شما هستند که تعیین می کنند چه نوع دوربینی برای شما مناسب تر خواهد بود. بنابراین پیش از خرید دوربین مداربسته، محل نصب، نوع کاربری، میزان بودجه و تمام قابلیت های مورد نیاز خود را در نظر بگیرید.
قطعاً نمی توان از دوربین های نظارتی انتظار کیفیت تصویری برابر با یک دوربین عکاسی را داشت! با این وجود این فاکتور در برخی موارد از جمله زمانی که هدف ما خوانش پلاک ماشین ها، تشخیص دقیق چهره افراد و... باشد، اهمیت ویژه ای می یابد. در کاربرد های این چنینی کیفیت تصویر ۱۰ مگاپیکسل یا بالاتر و در سایر موارد ۲ تا ۵ مگاپیکسل مناسب و کارآمد می باشد.
دید در شب در خصوص دوربین های بولت اهمیت بالاتری دارد؛ چرا که این دوربین ها در فضای باز نصب می گردند و در تاریکی شب ملزم به جبران نور کم هستند. بنابراین اگر دید در شب از فاکتور های در الویت تان است، حتماً پیش از خرید دوربین مداربسته به تعداد LED های مادون قرمز و برد مسافت دید در شب توجه داشته باشید. این مسافت در اغلب دوربین ها از ۲۰ متر آغاز شده و تا حدود ۱۰۰ متر نیز افزایش می یابد.
محدوده دید مشخصه ای است که به طور ویژه برای دوربین هایی که از چرخش ۳۶۰ درجه ای PTZ پشتیبانی نمی کنند اهمیت بالاتری دارد. محدوده دید متناسب با چشم انسان در حدود ۷۰ درجه است؛ با این وجود دوربین هایی با زاویه دید ۱۰۰ درجه قطعا ً فضای بیشتری از محیط را در تصویر به نمایش می گذارند.
بدون تعارف باید گفت امکان مشاهده جزئیات و دسترسی به اطلاعاتی چون پلاک دقیق یک خودرو، چهره یک فرد سارق و مواردی از این دست، از جمله کاربردی ترین امکانات یک دوربین به حساب می آیند. بنابراین پیش از خرید دوربین متناسب با نوع کاربری خود، درصد بزرگنمایی و درجه زوم اپتیکال و دیجیتال را مورد بررسی قرار دهید.
در اغلب موارد بزرگنمایی اپتیکال ۳۰ برابری، مشخصه ای ایده آل به حساب می آید؛ با این وجود بزرگنمایی ۲۰ تا ۲۵ نیز در کنار زوم دیجیتال ۱۶ برابری می تواند رضایت بخش باشد.
این مورد در خصوص دوربین های تحت شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است. تکنولوژی های استفاده شده در یک دوربین نظارتی را دست کم نگیرید و درباره جدیدترین فناوری های مورد استفاده در دوربین تحقیق کنید. قابلیت هایی چون امکان جبران کمبود نور در محیط، آنالیز هوشمند تصاویر، جبران کاهش کیفیت تصویر به هنگام زوم و... از جمله موارد قابل بررسی خواهند بود.
در کنار این موارد، استاندارد های رعایت شده در طراحی و ساخت و همچنین فناوری های استفاده شده در جهت بالا بردن مقاومت فیزیکی همچون استاندارد ضد آب نیز ارزش توجه و دقت ویژه شما را دارند.
شاید تا به این جا این سوال در ذهن تان ایجاد شده باشد که برند یک دوربین تا چه حد بر عملکرد و کیفیت تصاویر تهیه شده توسط آن تأثیر می گذارد؟ بگذارید صادقانه نکته ای را با شما در میان بگذاریم؛ در حال حاضر بازار تجهیزات امنیتی بسیار بیشتر از گذشته داغ شده و همین موضوع نیز موجب ورود برند های جدید و ناشناخته ای به این حوزه شده است.
قطعاً نصب دوربین مداربسته ای که ساخت شرکتی ناشناس با مبدأ ناشناخته است، در آینده ما را در تعمیرات و دسترسی به گارانتی دچار مشکل خواهد کرد. بنابراین برای انتخاب برند دوربین نظارتی خود، سهل انگاری نکنید و شرکت های شناخته شده و معتبر را در الویت بگذارید تا در آینده متحمل هزینه های هنگفت نگردید.
آی تی آر، ویزیترون، داهوا و... از جمله شناخته شده ترین برند های فعال در زمینه دوربین حفاظتی و تجهیزات امنیتی بازار کشورمان هستند و کمتر کسی با نام آن ها بیگانه است. برند های ناشناس محصولات خود را با قیمت پایین تری ارائه می کنند؛ اما بدون تعارف باید گفت در عوض، گارانتی و خدمات پس از فروشی را شامل حالتان نخواهند کرد!
پس برای گزینش برند دوربین مورد نظر خود نیز وقت کافی صرف کنید تا از ماندگاری کیفیت عملکرد دوربین تان تا مدت زمان طولانی مطمئن گردید.
بدون شک نمی توان با هیچ قطعیتی کالای الکتریکی را یافت که دچار نقص و مشکلات فنی نگردد! با این وجود همیشه راهی برای کاهش این احتمالات وجود دارد. شاید اولین قدم برای جلوگیری از بروز مشکل و اطمینان از کیفیت دوربین نظارتی، انتخاب یک برند اصیل و معتبر باشد.
برند های شناخته شده و معتبر برای کالای خود گارانتی و خدمات پس از فروشی را در نظر می گیرند که به خودی خود ثابت کننده کیفیت کالاست. پیش از خرید دوربین مداربسته حتماً به نوع گارانتی و شرایط آن توجه داشته باشید و خدمات پس از فروش یک برند را کم اهمیت نشمارید.
الرت ایران به عنوان یکی از بزرگ ترین مراجع دوربین های نظارتی و تجهیزات امنیتی، تمام کالاهای خود را مشمول گارانتی ایمن تصویر ردکا ساخته که خیال شما را از بابت هرگونه مشکلی آسوده می کند. این مجموعه بزرگ برای آرامش خیال بیشتر مشتریان خود امکان نصب رایگان در محل را نیز در نظر گرفته و حتی امکان عودت کالا تا مدت ۷ روز را نیز در اختیارتان می گذارد.
در این مطلب تلاش داشتیم تا کاربردی ترین نکاتی که باید پیش از خرید دوربین مداربسته به آن ها توجه شود را با شما در میان بگذاریم. اگر هنوز دوربین مورد نظر خود را نیافتید بد نیست تا با مطالعه نقد و بررسی کامل انواع دوربین نظارتی در وب سایت الرت ایران، دید خود را باز تر کنید تا در نهایت خرید رضایت بخش تری داشته باشید.