معاون کل وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه نسبت ابتلا در کشور عراق 10 برابر شده اگر شیوه نامه های بهداشتی در خوزستان و استان های مرزی رعایت نشود ممکن است چنین فاجعه ای در این استان ها روی دهد.
وی گفت: عامل تشدید کننده ویروس انگلیسی رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی اما متأسفانه در برخی شهرهای خوزستان استفاده از ماسک به زیر 5 درصد و نزدیک صفر رسیده است.
آقای حریرچی افزود: در حالی که باید در 11 شهرستان خوزستان مقررات شهرهای قرمز رعایت شود این دستورالعمل ها نه در بازار، نه در صنوف و نه در برخی دستگاه های دولتی رعایت نمی شود.
وی گفت: اکنون شیوه نامه ها 50 درصد در شهرهای قرمز خوزستان رعایت می شود.
آقای حریرچی افزود: تردد به خارج از استان خوزستان و ورود به این استان و تردد بین شهری ممنوع شده است و مرزها بسته شده اند اما برخی پروازها و ترددهای بین استان انجام می شود و برخی بازارها و پاساژها باز هستند و دستفروشی به صورت کامل انجام می شود.
وی گفت: برای مقابله با ویروس کرونا هیچ راهی جز رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تشدید محدودیت ها وجود ندارد.
آقای حریرچی افزود: اکنون چنان فشاری بر بیمارستان های خوزستان وارد شده که ممکن است در خدمت رسانی دچار مشکل قابل توجهی شویم.
وی گفت: خوزستان به خیز سوم بیماری کرونا وارد شده و در استان آذربایجان غربی نیز روند ابتلا صعودی است.
آقای حریرچی افزود: اکنون حدود 130 کشور حتی یک واکسن کرونا نیز دریافت نکرده اند و فقط 2 و 7 دهم درصد مردم جهان 1 دز واکسن تزریق کرده اند.
وی گفت: پیش بینی می شود فرآیند واکسیناسیون در کشورهای متوسط یک تا دو سال و در کشورهای فقیر تا سال 2027 میلادی زمان ببرد.
آقای حریرچی افزود: تا آن زمان باید شیوه نامه های بهداشتی رعایت شود و اگر در 25 روز آینده این شیوه نامه ها را رعایت کنیم عید نوروز آرامی خواهیم داشت.
وی گفت: در امریکا هر ده روز یک بار تعداد مبتلایان به ویروس انگلیسی دو برابر می شود و در انگلیس بیش از 95 درصد، فرانسه بیش از 60 درصد و کشورهای دیگر اروپای غربی حدود 50 درصد موارد بیماری کرونا بر اثر ویروس انگلیسی است.
آقای حریرچی افزود: پیش بینی می شود در سه ماه آینده ویروس غالب همه دنیا ویروس انگلیسی باشد.