اعتراف به فروپاشی رژیم صهیونیستی از درون
رئیس سابق شاباک اعتراف کرد رژیم صهیونیستی با چالش های متعدد داخلی روبروست و از درون با فروپاشی روبرو خواهد شد.
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت روز شنبه (دوم اسفند) به نقل از یووال دیسکین رئیس سابق سازمان امنیت عمومی رژیم صهیونیستی (شاباک) نوشت:«اسرائیل هرگز برای نسل آینده باقی نخواهد ماند» و علل این فروپاشی را به علل وعوامل داخلی ربط داد.
به گفته رئیس سابق شاباک کمتر از 30 درصد جامعه صهیونیستی افزایش هزینه های نظامی واقتصادی این رژیم را تحمل می کنند وآن هم در حالیکه رویکردهای جمعیتی, اجتماعی و اقتصادی در عمل بنیان اسراییل را با تغییر روبرو خواهد کرد.
بر اساس ارزیابی دیسکین این رویکردها, وجود اسرائیل را در طول یک نسل به خطر خواهد انداخت زیرا چند دستگی ها بین صهیونیست ها در حال عمیق تر شدن, و دو دستگی بین راستگرایان و چپگرایان, بسیار بیشتر از اختلافات بین یهودیان و اعراب است همچنین بی اعتمادی به مجموعه های حکومتی در حال افزایش است و فساد در دولت گسترش یافته و همبستگی اجتماعی نیز ضعیف است.
این مقام ارشد رژیم صهیونیستی با بیان اینکه «قدرت منطقه ای موسوم به اسرائیل, قادر نیست بر تعداد زیادی از مناطق تسلط یابد افزود بر اساس ارقام اداره مرکزی آمار طی سال های آینده نیمی از ساکنان سرزمین های اشغالی اسرائیل از متدینین حریدی و اعراب خواهند بود که بر سرنوشت این رژیم تاثیرگذار خواهند بود.
دیسکین در تشریح تهدید حریدی ها گفت که آنها دردسرساز شده اند. برخی از آنان به رویکردهای ضد صهیونیستی گرویده اند و از نظر آنان, اسرائیل در مسیر باخت قرار گرفته است. در خصوص اعراب نیز روشن است که منظور او افزایش جمعیت فلسطینی ها و تهدیدی است که از این زاویه متوجه این رژیم خواهد شد.
به گفته رئیس سابق شاباک «در کنار حریدی ها, رویکردهایی با هویتهای متعدد اعم از سکولار سنتی, ملی گرای دینی, تندرو, مزراحیم و اشکنازی, طبقه متوسط, ثروتمندان, محرومین و به حاشیه رانده شدگان وجود دارند که متحمل بار مضاعف می شوند چرا که ارتدوکسها در اقتصاد و جامعه اسرائیل و خدمت نظامی و اقتصاد مشارکت ندارند و همه این موارد شرایط نابرابری را به وجود آورده است که برای آنکه فهمید اسرائیل هرگز قادر به بقای اقتصادی و اجتماعی و امنیتی در چنین وضعی نیست, نیازی نیست که کارشناس بود.
یکی از ابعاد شکاف ها و بحران های داخلی مربوط به بحران سیاسی در داخل سرزمین های اشغالی است که با وجود برگزاری سه دور انتخابات پارلمانی هیچ یک از گروههای سیاسی موفق نشده اند کابینه پایداری را تشکیل دهند وبا انحلال کنست قرار است دوره چهارم انتخابات 23 مارس برگزار شود.
این در حالی است که این شکاف ها در داخل سرزمین های اشغالی به چالش های امنیتی نیز برای این رژیم به وجود آورده که دراین خصوص می توان به بازداشت 20 صهیونیست اشاره کرد که به اتهام تولید و بهبود موشکهای کروز برای فروش غیرقانونی به یک کشور آسیایی اخیرا بازداشت شدند.
جمعیت فلسطینی ساکن سرزمین های اشغالی, کرانه باختری ونوار غزه نیز چالش بزرگی برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده که این رژیم در را در برابر حل این چالش ناتوان کرده است.
در حال حاضر تعداد جمعیت رژیم صهیونیستی با تعداد فلسطینی های ساکن در غزه وکرانه باختری و سرزمین های اشغالی 1348 برابری می کند و طی سال های آتی موازنه جمعیتی به نفع فلسطینی ها رقم خواهد خورد که اگر به این جمعیت آوارگان فلسطینی ها هم اضافه شوند صهیونیست ها به مراتب در اقلیت قرار خواهند گرفت.
در چنین شرایطی رژیم صهیونیستی با این چالش روبروست که مسئله فلسطین را چگونه حل کند آیا به راه حل دو دولت, دوکشور یا یک کشوریهودی تن دهد که در هر دو صورت از ناحیه فلسطینی ها و صهیونیست های افراطی در داخل احساس تهدید می کند آن هم در حالیکه جامعه جهانی حتی متحدان غربی این رژیم هم برای حل مسئله فلسطین راه حل تشکیل کشور فلسطینی در مرزهای 1967 را مطرح و از آن پشتیبانی می کنند.
با وجود چنین چالش های داخلی که بنیان رژیم صهیونیستی را با فروپاشی روبرو می کند این سوال مطرح است که عادی سازی روابط چند کشور عربی با این رژیم چه توجیهی دارد؟
---------------------------------
رضا محمدمراد