پنجاه و سومین نشست کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد با محوریت اثر مدیریت اوقات فراغت در زمینههای اقتصادی و محیط زیست، به صورت مجازی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، دبیر کانون تفکر گردشگری دانشگاه یزد در این نشست با اشاره به وجود آلودگی و آثار مخرب فعالیتهای بشری بر محیط زیست، آلودگی صنایع را به مراتب آسیبزاتر دانست که کمتر مورد توجه و در معرض انظار عمومی قرار گرفته است.
محمدمهدی شرافت، گردشگری را صنعتی نیازمند به رویکرد مسئولانه دانست که در سایه تربیت گردشگر مسئول و سفر مسئولانه تجلی مییابد.
عضو هیاتعلمی بخش علوم اقتصادی دانشگاه یزد هم با اشاره به ماهیت متفاوت صنعت گردشگری از دیگر صنایع، تعادل عرضه و تقاضا در دوران کرونا را خارج از نقطه تعادل تشریح کرد که با مازاد خدمات روبرو است.
منصور مهینی زاده افزود: آنچه گردشگری را رونق میبخشد ایجاد فرصت فراغت بوده که میتواند تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله زمان، درآمد و دسترسی به امکانات قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه گردشگری در دسته کالای لوکس قرار داد که عموماً افراد دارای متوسط درآمد بالای جامعه را در برمیگیرد، گفت: در بررسی عامل دسترسی به امکانات در مبحث فراغت، زیرساختهای فعلی جهت گذران اوقات فراغت فاقد استانداردهای کافی بوده که امکان صرف درآمد کسب شده در اوقات کاری را مهیا نساخته است.
مهینی زاده همچنین با طرح ایده تعطیلات زمستانی بر توزیع تعطیلات و فراغت تأکید کرد و گفت : اشتغال در این حوزه مقطعی و غیرقابل اطمینان است که موجب خروج نیروی متخصص با گذشت زمان خواهد شد.
مسئول کمیته گردشگری خوراک نیز در پاسخ به نبود پرواز داخلی به دیگر استانها از مرکز یزد، ظرفیت ناوگان هوایی را مقدم بر مسافت میان مقاصد عنوان کرد.
حسین دهقان منشادی افزود : ارائه بسته پیشنهادی سفرهای خانوادگی در شرایط حال حاضر و بهرهگیری از ظرفیت دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان تور در ترویج سفرهای ایمن نوروزی نقش به سزایی دارد.
وی تعطیلات تابستانی بسیاری از کشورها را با توجه به پارامترهای محلی در مناطق مختلف این کشورها دارای بازههای مختلف زمانی دانست که میتواند به عنوان الگوی مناسبی برای سیستم فراغت یزد مدنظر قرار گیرد.
عضو هیات علمی گروه محیط زیست دانشگاه یزد هم افزایش فعالیتهای بشری را همراه با تحت تأثیر قرار گرفتن محیط زیست عنوان کرد که میتواند آثار مثبت و منفی را در خود جای دهد، در حالی که تخریب زیستگاهها از آسیبهای این فرایند محسوب میشود از طرفی دیگر میتوان معرفی گونههای جانوری و زیستمحیطی را از امتیازات این رویداد نام برد.
محمدحسین ایراننژاد پاریزی افزود: ورود گردشگران به محیط زیست اثرات منفی این رابطه را جدیتر کرده که شامل دگرگونی رویشگاهها، آلودگی منابع آب و خاک، کاهش تراکم گیاهی، دفن غیراصولی پسماند، افزایش احتمال آتشسوزی و دستبرد به گونههای در حال انقراض است.
وی با انتقاد از سپرده گذاری مالی صنایع یزد در سیستم بانکی تهران عدم بهرهوری از این تراکنش مالی در بهبود شرایط زیستمحیطی محلی را مورد بررسی قرار داد و با اشاره به جاذبههای فصلی، تمرکز زدایی فرصت فراغت را گامی مؤثر در کاهش آثار مخرب زیست محیط عنوان کرد.