به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تصریح کرد این جنبش با رویکرد سیاسی مهمی به سمت قاهره رفت، اما بر اساس رویکرد مورد نظر ما، برگزاری انتخابات با شرایط توافقنامه اسلو فاصله زیادی دارد.
حسام بدران در مصاحبه با شبکه تلویزیونی الاقصی گفت: انتخابات را شرایط توافقنامه اسلو معین نخواهد کرد، بلکه بر اساس نتایج نشست دبیران کل و سند توافق ملی فلسطین در سال ۲۰۰۶ برگزار خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: جناحهای فلسطینی با اجماع موافقت کردند دادگاهی برای برگزاری انتخابات تشکیل دهند و هر نهاد یا حزب قانونی - چه دادگاه قانون اساسی باشد و چه دیگر ارگانها - حین برگزاری انتخابات و حتی بعد از آن نیز باید بی طرف باشد و دخالتی در امور انتخابات نکند.
حسام بدران گفت: ما میخواهیم دادگاه انتخابات با اجماع قُضاتی که با توجه به تجربه، صلاحیت و شخصیت شان به رسمیت شناخته شده اند، تشکل شود تا کسی نظر خود را تحت فشار هیچ جریانی تغییر ندهد.
وی همچنین تصریح کرد: در مدت کوتاهی اسامی قُضات دادگاه انتخابات، یعنی چهار قاضی از غزه، چهار قاضی از کرانه باختری و یک قاضی از قدس را تصویب خواهیم کرد و رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیز فرمان تشکیل آنها را صادر خواهد کرد.
بدران گفت: حماس پیش بینی میکند مشکل عمدهای در پرونده مربوط به آزادیها در کرانه باختری وجود داشته باشد که هم شامل بازداشتهای سیاسی و هم شامل تحت فشار قرار دادن رسانه ها، فعالیتها و کار سازمانی میباشد.
وی همچنین بر ضرورت تضمین بی طرفی سرویسهای امنیتی در کرانه باختری و نوار غزه و دخالت نکردن آنها در انتخابات یا تبلیغات انتخاباتی احزاب سیاسی تاکید کرد.
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین همچنین گفت: جنبش حماس تعهد دارد سرویسهای امنیتی در غزه همه توصیهها و قطعنامههای مربوط به آزادیهای عمومی را اجرا کنند چرا که برخلاف شرایط حماس در کرانه باختری، جنبش فتح از آزادی کامل در غزه برخوردار است. تغییر محلهای صندوقهای رای گیری برای هواداران حماس در کرانه غربی اقدامی منفی بود؛ اما سرعت در اقدام کمیسیون برگزاری انتخابات در اصلاح شرایط پس از برقراری تماس با آن، یک اقدام مثبت، به شمار میرود.
حسام بدران همچنین تصریح کرد: ما همه جزئیات روند برگزاری انتخابات را زیر نظر داریم و اجازه نمیدهیم دستکاری شود. تضمین کنندگان اصلی انتخابات کشورهای مصر، قطر، ترکیه و روسیه هستند و این کشورها از ابتدا مسیر تحولات و تفاهمات انتخاباتی را از نزدیک دنبال کرده اند. در نشست آینده در قاهره، جناحهای شرکت کننده در نشست قبلی حضور خواهند داشت و از کمیته مرکزی انتخابات و ریاست مجلس ملی دعوت خواهد شد.
وی هشدار داد: به تعویق افتادن انتخابات مجلس ملی به دلیل اهمیت و جامع بودن آن صورت گرفته است تا زمان لازم برای بررسی جزئیات دقیق و پیچیده شرایط فلسطینیهای ساکن خارج را مطالعه کنیم.
حسام بدران گفت: ما در قاهره توافق کردیم چندین ماده از قانون انتخابات را اصلاح کنیم، اما باید فرمان ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین صادر شود تا این تغییرات موثر واقع شود. تغییر چارچوب و روند سیاسی فلسطین و تغییر چهرهها و شخصیتها به ما در راستای مقاومت در برابر رژیم اشغالگر اسرائیلی کمک میکند. ما در تجربه قبلی، زمانی که در سال ۲۰۰۶ اکثریت آرا را به دست آوردیم، دو ماه پس از تشکیل دولتمان، گلعاد شالیت سرباز اسرائیلی را در یک عملیات قهرمانانه به اسارت گرفتیم.
وی همچنین افزود: نتایج انتخابات باید در درجه اول مورد احترام همه شهروندان فلسطینی باشد و اگر چنین شد، ما فلسطینیانی متحد که قادر به یافتن راه حلهایی برای فشارهای بین المللی هستند خواهیم بود.
بدران تاکید کرد: آزادی قدس نبرد همه فلسطینیها در برابر اشغالگران اسرائیلی باقی خواهد ماند و ما گزینههای خود را در مورد چگونگی برگزاری انتخابات در قدس انتخاب خواهیم کرد. ما روی سازوکارهای قانونی کار خواهیم کرد تا از تکرار حوادث سابق جلوگیری شود چرا که رژیم اشغالگر اسرائیل کسانی را که در انتخابات قبلی انتخاب شده بودند تحت تعقیب قرار داد و در نهایت دستگیر کرد.
بدران همچنین گفت: ما به عنوان اعضای جنبش حماس افتخار میکنیم که دورهای بودن انتخابات داخلی خود را حفظ کرده ایم و این توانایی را داریم که در حالی که برای شرکت در انتخابات کلی و عمومی فعالیت میکنیم به انتخابات داخلی نیز بپردازیم.