رئیس جمهور با اشاره به اهمیت نقش شورای اروپا در تعیین جهت گیری ها و ترسیم اولویت های اتحادیه اروپایی، گفت: اين اتحادیه به عنوان بازیگر مهم جهان باید درمقابله با یک جانبه گرایی آمریکا نقش مناسبی ایفا کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آقای روحانی عصر پنج شنبه در گفت و گوی تلفنی با "شارل میشل" رئیس شورای اروپا، از برجام به عنوان یک دستاورد مهم برای دیپلماسی چند جانبه نام برد و با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم این دستاورد بزرگ به راحتی از بین برود، افزود: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به عنوان هماهنگ کننده برجام می تواند نقش خود را در طراحی گام ها ایفا کند.
وی با تاکید بر ضرورت مقابله با تروریسم و افراطی گری به عنوان دو مشکل مهم منطقه و جهان، خاطرنشان کرد: آماده ایم با اتحادیه اروپا برای مقابله با تروریسم و افراطی گری همکاری نمائیم و در این راه از تعامل و همکاری های منطقه ای استقبال می کنیم.
رئیس جمهور با ابراز نگرانی از قدرت گرفتن دوباره داعش در منطقه بعد از شهادت سردار سلیمانی، حضور نیروهای بیگانه در منطقه را موجب افزایش تنش دانست و بر تامین امنیت، صلح و ثبات توسط کشورهای منطقه تاکید کرد.
آقای روحانی در ادامه این گفت و گوی تلفنی با تاکید بر ضرورت توسعه روابط با اتحادیه اروپا بویژه در زمینه های تجاری و اقتصادی، خاطرنشان کرد: با توجه به تحولات اخیر در عرصه بین المللی و ایجاد شرایط جدید برای توسعه همکاری بین کشورها، باید تلاش کنیم سطح روابط ایران و اتحادیه اروپا به جایگاه اصلی خود بازگردد.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به مشکلات ناشی از پاندمی کرونا برای کشورهای جهان و با ابراز امیدواری برای برطرف شدن این مشکل در آینده نزدیک، تاکید کرد: حل این مشکل مستلزم یک تلاش همه جانبه و جهانی است و کشورها می توانند با به اشتراک گذاشتن تجربیات و موفقیت های خود در مقابله با ویروس کرونا به حل نهایی این مشکل عالمگیر کمک کنند.
وی در پایان با اشاره به گفتگو ها میان ایران و اتحادیه اروپا در سطوح عالی در زمینه های مختلف از جمله مقابله با قاچاق مواد مخدر، محیط زیست، بهداشت و درمان، گردشگری و حمل و نقل از استمرار گفت و گو های هدفمند با کمیسیون اروپا با هدف گسترش همکاری ها استقبال کرد.
«شارل میشل» رئیس شورای اروپا نیز در این تماس تلفنی با اشاره به مواضع اروپا در حمایت از برجام بعد از خروج یکجانبه آمریکا بر ضرورت حفظ برجام به عنوان یک توافق بینالمللی و اجرای کامل آن از سوی همه طرفها تأکید کرد.
وی افزود: با توجه به شرایط جدید ایجاد شده در عرصه بینالمللی و تغییر دولت در آمریکا باید با استفاده از فرصت ایجاد شده برای حفظ و اجرای کامل برجام از سوی همه طرفین تلاش کنیم و اتحادیه اروپا در این زمینه نقش خود را ایفا خواهد کرد.
رئیس شورای اروپا با اشاره به مشکلات ایجاد شده برای ایران ناشی از تحریمهای اقتصادی آمریکا، تأکید کرد: طبیعی است که ایران باید از مزایای اقتصادی برجام بهرهمند باشد.