حضرت امام علی علیه السلام میفرمایند: ” اَلمُؤمِنُ مِرآةُ المُؤمِن “. در حالی که انسان اشرف مخلوقات است و آینه تنها یک شیء، چرا باید مومنان نسبت به هم شبیه به آینه باشند؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، یک روانشناس با اشاره به سفارش دین اسلام به مومنان که باید نسبت به هم مثل آینه باشند، میگوید: دین ما میگوید مومن آینه مومن است؛ برای اینکه بدانیم چگونه نسبت به هم شبیه آینه باشیم، لازم است یک بار ویژگیهای آینه را برای خودمان مرور کنیم.
دکتر شاهین فرهنگ اضافه میکند: آینه زشت و زیبا، و خوب و بد را با هم نشان میدهد؛ مثلاً اگر من با ظاهری نامرتب جلوی آیینه بایستم و گوشه یقه لباسم کج باشد، آینه نشان میدهد.
این روانشناس تربیتی ادامه میدهد: دومین ویژگی آینه این است که ایرادهایم را توهین آمیز نمیگوید؛ ایرادهایم را فقط به خودم میگوید و بی واسطه و بی سر و صدا هم میگوید.
دکتر فرهنگ همچنین صداقت آینه را مثال میزند و میگوید: چون آینه با ما صادقانه برخورد میکند این صادقانه بودن مشکلات را مرتفع میکند؛ آینه با گذشتهها کاری ندارد مثلاً به من نمیگوید که تو دیروز هم یقه ات کج بود؛ آینه اهل حرف و شعار هم نیست؛ اهل عمل است و نشان میدهد.
این مولف کتابهای روانشناسی اضافه میکند: آینه درشت نمایی و غلو هم نمیکند؛ یعنی همان را که هست میگوید. یک اشتباه من را یک اشتباه نشان میدهد و آن را بزرگتر از آنچه که هست، نمیکند. آینه خسته نمیشود. یعنی اگر من تا آخر عمرم هر روز جلوی آینه بایستیم و یقه ام کج باشد، آینه به من نشان میدهد و این را به عنوان یک عیب در سر من نمیکوبد که هزار بار به تو گفتم هنوز تو درست نشدی؛ و بالاخره آخرین ویژگی آینه که دکتر فرهنگ به آن اشاره میکند این است که:” آینه زمان نمیشناسد شما ساعت ۲ نیمه شب هم که جلوی آینه بروید عیب تان را نشانتان میدهد و اینگونه نیست که بگوید آدم حسابی تو عقل نداری که این ساعت شب مزاحم من شدهای؟
یادمان باشد انسان اشرف مخلوقات است و باید آینه هم نوعش باشد.