معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم و رئیس پژوهشگاه رویان پیشرفتهای عظیم علمی و تحقیقاتی و فناوری ایران را در ۴۰ سال اخیر بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای غلامحسین رحیمی در گفتگو با رسانه ملی، گفت: تعداد دانشجویان از ۱۸۰ هزار نفر در اوایل انقلاب به بیش از ۴ میلیون نفر در سال ۹۲ رسید.
وی افزود: ما هم اکنون برای هر متقاضی دانشگاه یک صندلی داریم و کشور هر نیازی که به دانش آموخته در هر رشتهای داشته باشد ما پاسخگو هستیم.
معاون وزیر علوم گفت: تقریبا در هر شهرستانی یک موسسه آموزش عالی داریم.
وی افزود: حدود ۳۰ سال قبل اگر میخواستیم برای دانشگاه تامین نیرو کنیم باید یک لیسانس را به خارج اعزم میکردیم تا درس بخواند و دکتری بگیرد بعد بیاید، اما الان دیگر در شاخههای بسیار کمی نیاز به اعزام دانشجو وجود دارد.
آقای رحیمی گفت: الان ما در رشتههای پزشکی ۳۰ هزار دانشجو عمدتا از کشورهای خارج داریم و برای برخی از دانشگاههای کشورهای همسایه نیرو تربیت میکنیم.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: در سال ۲۰۲۰ بیش از ۶۶ هزار سند علمی را در پایگاههای علمی به ثبت رسانده ایم و از این نظر رتبه ۱۵ دنیا را داریم.
وی گفت: در ۵ سال اخیر بیشترین رشد کیفی مقالات را در دنیا داشته ایم و از نظر مقالات پر استناد رتبه ایران در عرصه بین الملل ۱۲ است.
معاون وزیر علوم با بیان این که در منطقه غرب آسیا اول هستیم گفت: درست است که همه کشورها در حال پیشرفت هستند، اما کشور ما در اغلب حوزهها اول است و دانش ما دانش کاملا بومی است و ریشه در خود کشور و علم و دانش جوانان کشور دارد.
در ادامه برنامه هم رئیس پژوهشگاه رویان، دستاوردهای کشور را در سلولهای بنیادی و حوزه ناباروری و بیوتکنولوژی برشمرد و آقای جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت هم اشارهای به پیشرفتهای فضایی و ماهواره سازی کاملا بومی کشور داشت.