با وجود گذشت ۱۵ سال از اجرای قانون صدور کارت مرزنشنیی، مرزنشینان با مشکلات، سوالات و ابهامات متعددی در استفاده از مزایای کارتهای مرزنشینی مواجه اند.
از سویی عدم اشنایی با پیامدهای قانونی و تجاری این کارتها زمینه سوءاستفاده برخی از فرصت طلبان را فراهم کرده است.
دهقان معاون بازرگانی سازمان صمت استان گفت : برخی از مرز نشینان کارت ها را می فروشند اصلا فروش کارت تعریف نشده و جزو تخلفات است زمانی که برای مرزنشینی کارت مرزنشینی صادر می شود باید خودش نسبت به انجام مبادله تجاری اقدام کند.
اما برخلاف تصور برخی از مسئولین از آگاهی کامل مرزنشینان از نحوه استفاده کارت های مرزنشینی ، مرزنشینان اطلاع کاملی از نحوه استفاده از این کارت ها ندارند و تاکنون شفافیتی هم در این مورد صورت نگرفته است.
دهقان معاون بازرگانی سازمان صمت استان در این خصوص گفت: کارت مرز نشینی چندین سال است که فعالیت است اما اینکه شخصی اطلاع نداشته باشد به خود فرد برمی گردد ، بیش از 15 سال مرزنشینان زیر سی کیلومتر فعال هستند .
از سوی دیگر ، این روز ها استعلام و صدور این کارت ها ، مرزنشینان را متحمل هزینه دیگری کرده است
مرزنشینان امیدوارند با شفاف سازی از نحوه استفاده این کارت ها از سوی دستگاههای ذیربط ،بتوانند بطور صحیح از انها استفاده کنند و از این طریق امرار معاش کنند و متحمل مالیات های هنگفت نشوند