رئیس جمهور گفت: همانطور که بارها گفته ایم در برنامه دفاعی کشور جایی برای سلاح کشتارجمعی از جمله سلاح هستهای وجود ندارد و این نظر قاطع نظام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه امروز هیات دولت افزود: در برنامه دفاعی کشور ما جایی برای سلاح کشتار جمعی، از جمله هستهای وجود ندارد و نخواهد داشت؛ این تصمیم قاطع نظام است، جمهوری اسلامی نمیخواهد دارنده و نگهدارنده سلاح هستهای باشد و از آن استفاده کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه این نظر مربوط به امروز نیست، گفت: از سال ۱۳۷۰ بارها خدمت مقام معظم رهبری رفتم، در مقطعی که آقای هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور بود با ایشان صحبت کردم و همیشه نظر واحد بود که ما دنبال سلاح هستهای نخواهیم بود، اما در عین حال به دنبال فناوریهای صلح آمیز هستهای خواهیم بود.
آقای روحانی با تاکید بر اینکه ما عضو ان پی تی هستیم و با پادمان و آژانس قرارداد داریم افزود: این پادمان را اجرا کرده ایم و نمیخواهیم فعالیت مخفی هستهای داشته باشیم؛ اگر همه دنیا بگوید خوب است که ایران سلاح هستهای داشته باشد، نظر ما عوض نمیشود؛ نظر ما نظری است که مقام معظم رهبری به عنوان فتوا اعلام کردند و ما از آن عهدی که هستیم خارج نمیشویم.
رئیس جمهور درباره برجام نیز گفت: برجام حاصل تلاش پیگیر در طول ماهها و بین شش کشور بزرگ است؛ این کار به آسانی انجام نشد و مذاکرات فراوانی را از سال ۱۳۸۲ شروع کردیم؛ اول اروپاییها بودند و بعد ادامه پیدا کرد و نهایتا در سال ۹۲ با رأی مردم ما وارد تعامل شدیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه رأی مردم در سال ۹۲ رأی به اعتدال و تعامل سازنده بود، افزود: مقام معظم رهبری هم فرمودند اعتدال در متن قرآن است و ما امت وسط هستیم و توافق سازنده را دنبال میکنیم.
رئیس جمهور با اشاره به این که برجام در چارچوب این سیاست اعتدالی شروع شد گفت: توافق در سال ۹۴ با مذاکرات و شکل جدید امضا شد؛ آنچه تیر ۹۴ امضا شد غیرقابل تغییر است ما برجام را به همان شکل قبول داریم و آن را تغییر نمیدهیم.
وی درباره تغییرناپذیر بودن برجام به یک خاطره اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی ترامپ با فشار تندروها از برجام خارج شد ما به سازمان ملل رفتیم و در اولین روز اجلاس بعد از سخنرانی، ترامپ ۸ بار برای من پیغام فرستاد که میخواهد ملاقات کند؛ آن شب رئیس جمهور فرانسه زنگ زد و گفت من پیش ترامپ بودم و میخواهم یک ملاقات داشته باشید؛ چندین رئیس جمهور دیگر هم آمدند.
رئیس جمهور افزود: آنها پیشنهاد کردند که ترامپ میگوید اگر دو کلمه در برجام بگذارید من برمی گردم؛ این که درباره موشک و منطقه مذاکره کنیم، اما من گفتم که به هیچ عنوان یک کلمه به برجام اضافه نمیشود؛ رئیس جمهور فرانسه گفت الان که نمیخواهید قبول کنید فقط بپذیرید که مذاکره در این باره شروع بشود ولو این که چند سال طول بکشد.
آقای روحانی با تاکید بر این که پاسخ دادم ما درباره مسئله موشک و دفاعی و منطقه با آمریکا و ۱+۵ مذاکره نداریم اظهار داشت: اروپا بداند اگر ما میخواستیم مسئله موشک و منطقه را حتی در حد «عنوان بحث» انتخاب کنیم، ترامپ همان اولش بازگشته بود. این پیغام رسمی ترامپ بود و خود شما هم پیغام آورنده بودید؛ بنابراین در برجام چیزی اضافه نخواهد شد. همین برجامی که هست یا میپذیرید یا قبول نمیکنید.