رئیس دانشگاه علوم پزشکی نسبت به وقوع پیک چهارم کرونا هشدار داد و گفت: زنگ خطر موج چهارم کرونا به صدا در آمده است
وی افزود: هرچند در مراکز درمانی تاکنون هیچ موردی از ابتلا به کرونای انگلیسی برخورد نکردهایم اما ممکن است این ویروس در سطح شهر وجود داشته باشد اما به درستی تشخیص داده نشده باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در طول روزهای اخیر چند نمونه مشکوک ابتلا به کرونای انگلیسی برخورد کردیم اما نتیجه آزمایش تمامی آنها منفی بود.
دکتر قدیر به برخی از خصوصیات کرونایی جهش یافته موسوم به کرونای انگلیسی نیز اشاره کرد و گفت: در نوع جهش یافته این ویروس مرگ و میر افزایش میابد و سن ابتلا به ان نیز کمتر از نوع قدیمی تر ویروس است اما همچنان می توان با زدن ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از تجمعات، مانع از شروع این ویروس شد.
وی در ادامه با اشاره به افزایش مراجعه به مراکز سرپایی تشخیص بیماری کرونا در روزهای گذشته گفت: در روزهای گذشته ورودی روزانه تعداد بیماران کرونایی به بیمارستانها به بیش از 20 نفر رسیده و ورودی بیماران به اورژانس هم افزایش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به الگوی شیوع این بیماری گفت: طبق الگوی شیوع تعداد بیماران سرپایی در سه هفته آینده و تعداد مرگ و میر بر اثر ابتلا به کرونا در ۴ تا ۶ هفته آینده افزایش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون عمومی کشور ۱۰ تا ۱۲ ماه طول خواهد کشید تاکید کرد: متاسفانه میزان رعایت شیوه نامه ها در روزها و هفته های اخیر با کاهش مواجه شده اما نظام بهداشت و درمان و کادر درمانی توان تحمل پیچ دیگری از این بیماری را ندارد و اگر وارد پیک دیگری شویم پیک بسیار بزرگ خواهد بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم دو تا سه هفته آینده را به هفتههای سرنوشت ساز در مقابله با این بیماری دانست و گفت: اگر شهروندان در چند هفته آینده شیوه نامه های بهداشتی را به درستی رعایت نکنند و قطعا وارد پیک خطرناک بعدی می شویم.