متخصص اعصاب و روان گفت: بیماران با دریافت متادون از مراکز بازپروری، از مجرم به بیمار تبدیل میشوند و احتمال اینکه برای خرید متادون به مکانهای خطرناک مراجعه کنند کم میشود.
وی با بیان این که درمان در مراکز ترک اعتیاد شامل دو مرحله سم زدایی و درمان روحی است، اظهار کرد: پس از آن که بیمار از نظر جسمی کاملا بهبود یافت برای ادامه معالجات تحت درمان روان شناس و روان پزشک قرار میگیرد.
این متخصص اعصاب و روان افزود: زمانی که فرد در کمپ باز پروری، فرآیند ترک را طی میکند از نظر جسمی پاک میشود، اما روان او که آسیب دیدهترین بخش است نادیده گرفته میشود و بسیاری از آنهایی که ترک میکنند پس از خروج از کمپ رها میشوند و خانواده و اطرافیان انتظار دارند همان شخص سابق باشد و کار و فعالیتهای زمان سلامت خود را از سر بگیرد.
دکتر راد خاطر نشان کرد: از آنجایی که اعتیاد یک بیماری عودکننده است، هنر یک درمانگر این است که بیمار را مدت زمان بیشتری نگه دارد تا به حالت پایداری برسد، از این رو بخش روان درمانی به صورت طولانی مدت انجام میشود. همچنین برای ماندگاری بیشتر، بیمار پس از درمان جسمی، با روشهای مختلفی مانند گروه درمانی، NA و... از نظر روانی و روحی تقویت میشود.
وی، گروه درمانی را بهترین روش برای ترک اعتیاد دانست و عنوان کرد: در حال حاضر گروههایی تشکیل شده است و این کار را در کمپها انجام میدهند تا بیماران ضمن بهبودی جسمی، از نظر روانی هم درمان شوند.
راد به توزیع متادون در مراکز ترک اعتیاد اشاره کرد و گفت: بیش از آن که به تخلفات ایجاد شده در این باره بپردازیم، باید به کارکرد این طرح بیندیشیم. معتادان با دریافت متادون از مراکز بازپروری از مجرم به بیمار تبدیل میشوند چرا که این کار با کاهش آسیب همراه است و احتمال این که برای خرید متادون به مکانهای خطرناک مراجعه کنند کم میشود.
این پزشک تاکید کرد: اعتیاد تنها مربوط به مواد مخدر نیست و جنبههایی دیگر مانند الکل، قمار و.. را نیز در برمیگیرد.