تفریح و سرگرمی
راهنمای جامع خرید کنسول بازی ایکس باکس وان (Xbox one)
در مرحله اول باید مشخص کنید که کنسول بازی ایکس باکس وان میخواهید و یا کنسول بازی پلی استیشن فور و یا نینتندو سوئیچ؟
لازم میدانیم در ابتدا بدانید که هر کدام از کنسولهای بازی برای چه رده سنی مناسب میباشند؟ پلی استیشن فور، یک کنسول بازی حرفهای برای هر گیمر جدی در ردههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به حساب میآید. البته یک نکته را فراموش نکنید. اغلب بازیهای این پلتفرم، دارای خشونت بالا و جدی بوده و برای رده سنی بالای ۱۳ سال طراحی شده است.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، برای پرداختن به تفریح و خالی کردن انرژی، راههای بسیاری وجود دارد، ولی از آنجا که ممکن است با محدودیت زمانی مواجه باشید، بی شک پیدا کردن یک راه راحت و دم دست، در اولویت بالاتری قرار دارد. یکی از بهترین گزینههایی که برای گذراندن تفریح پیشنهادمی شود، کنسول بازی است.
در مرتبه اول میبایست مشخص کنید که کنسول بازی ایکس باکس وان میخواهید و یا کنسول بازی پلی استیشن فور و یا نینتندو سوئیچ؟ هر کدام از انواع کنسول بازیهای اشاره شده، کاربردها و ویژگیها متعددی داشته و میتوانند برای رده سنی و موقعیتهای بخصوصی جذاب باشند.
بیشتر بخوانید:
از این رو لازم میدانیم در ابتدا بدانید که هر کدام از کنسولهای بازی برای چه رده سنی مناسب میباشند؟ پلی استیشن فور، یک کنسول بازی حرفهای برای هر گیمر جدی در ردههای سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان به حساب میآید. البته یک نکته را فراموش نکنید. اغلب بازیهای این پلتفرم، دارای خشونت بالا و جدی بوده و برای رده سنی بالای ۱۳ سال طراحی گردیده است.
ایکس باکس از لحاظ تجربه کاری، تفاوت زیادی با پلی استیشن ندارد و دو کمپانی مایکروسافت و سونی، بازیهای مشترک زیادی با همدیگر دارند. ایکس باکس وان اس توانسته است با تولید محتوای ارزشمند برای رده سنی متوسط، گیمرهای نوجوان را هدف قرار دهد. نینتندو با بکار بردن عناصری همچون انسانیت و عمیق بودن در دنیای بازیهای خود، توانسته است جایگاه بسیار محبوبی در بین بازیهای خانوادگی و دوست داشتنی باز نماید.
برای این منظور، نینتندو از به تصویر کشیدن واژگان مبتذل و نامناسب و همچنین خشونت شدید برای کودکان و خانوادهها دوری کرده است. فرقی نمیکند که یک گیمر کم سن و سال باشید و یا یک گیمر بزرگسال، با خرید کنسول بازی نینتندو میتوانید از بازیهای جمعی و بزرگی همچون Winds of Winter و Legend of Zelda لذت ببرید. حال در ادامه قصد داریم شما را به طور تخصصی تر، با ویژگیهای هر کدام از کنسل بازیهای ایکس باکس وان، ایکس باکس وان اس (اسلیم) و ایکس باکس وان ایکس آشنا کنیم.
ایکس باکس وان
در آبان ماه سال ۲۰۱۳ بود که اولین مدل از کنسول بازی Xbox one همزمان با پلی استیشن فور به بازار عرضه شد. ایکس باکسهای اولیه، همگی ظرفیت هارد ۵۰۰ گیگابایت داشتند، ولی در مایههای سال ۲۰۱۵، مایکروسافت نیز همانند سونی تصمیم گرفت که کنسول بازیهای با هارد ۱ ترابایتی روانه بازار کند.
زمانی که میتوانید مدل اسلیم ایکس باکس وان را که در مقایسه با مدل اصلی ایکس باکس وان، امکانات سخت افزاری گسترده تری داشته و همچنین در مقایسه با ایکس باکس وان اصلی، قیمت یکسان و یا حتی کمتری دارد، خریداری کنید، دلیلی بر خرید مدلهای دست دوم و کارکرده مدلهای ایکس باکس موجود در بازار وجود ندارد.
اگر قصد خرید کنسول بازی دست دوم از این مدل را دارید، توصیه میکنیم حتماً از سالم بودن کنسول بازی اطمینان حاصل کنید، چراکه برخی از آنها ممکن است نزدیک به ۴ سال عمر داشته باشند.
ایکس باکس وان اس (اسلیم)
مدل جدیدتر ایکس باکس وان که با نام اسلیم نیز شناخته میشود، در نیمه دوم سال ۲۰۱۶ عرضه شده است. مهمترین تفاوت ایکس باکس وان و ایکس باکس وان اس، در ظاهر آنها میباشد. حجم کلی ایکس باکس وان اس در مقایسه با ایکس وان حدود ۴۰ درصد کمتر شده است. ۴۰ درصد کاهش در حجم کلی ایکس باکس وان باعث شد تا این وزن این دستگاه در مقایسه با ایکس باکس وان، حدود ۶۰۰ گرم کمتر شود.
علاوه بر این، منبع تغذیه کنسول بازی Xbox one در داخل کنسول قرار گرفته است و دیگر شاهد منبع انرژی حجیم در خارج از کنسول نیستیم. همچنین کنسول ایکس باکس وان اس دارای پورت اختصاصی کینکت نیست، ولی از بلستر مادون قرمز، بلوتوث نسل چهارم، پورت HDMI ۲.۰ و کنترلرهای جدید بهره میبرد. پورت HDMI ۲.۰ در ایکس باکس وان اس به خوبی میتواند از عهده خروجی تصویر ۴ K با فرکانس ۶۰ هرتز برآید.
البته این مدل از ایکس باکس، نمیتواند بازیها را به صورت ذاتی با وضوح تصویر ۴ K اجرا کند، ولی میتواند رزولوشن بازیها را از ۱۰۸۰ p به ۴ K بالا ببرد و همچنین از HDR یا دامنه دینامیکی بالا پشتیبانی کند. از این رو، اگر تلویزیون با قابلیت پخش تصاویر ۴ K در اختیار ندارید و یا وضوح تصویر بالا برایتان چندان اهمیت ندارد، ایکس باکس وان اس درواقع میتواند همان چیزی باشد که به دنبالش هستید.
ایکس باکس وان ایکس
ایکس باکس وان ایکس که لقب قدرتمندترین کنسول تاریخ را نیز به خود گرفته است، برای اولین بار در سال ۲۰۱۶ و با نام رمز پروژه اسکورپیو معرفی شد. مایکروسافت برای این مدل از ایکس باکس وان، از پردازنده ۸ هستهای بهره میبرد که بر روی ۲٫۳ گیگاهرتز تنظیم شده است.
همچنین مایکروسافت برای حافظه کنسول نیز، رم ۱۲ گیگابایتی GDDR۵ درنظر گرفته است که بخشی از این حافظه در اختیار واحد پردازنده مرکزی و بخشی دیگر به واحد گرافیکی اختصاص یافته است. قدرت ایکس باکس وان ایکس تقریباً چهار برابر قدرت ایکس باکس وان اولیه است.
برخلاف ایکس باکس وان اس که تنها قادر است رزولوشن بازیها را از ۱۰۸۰ P به ۴ K بالا ببرد، سخت افزار قدرتمند کنسول بازی Xbox one، آن را قادر میسازد تا بازیها را به صورت ذاتی با وضوح تصویر ۴ K و حتی برخی از آنها را بر روی ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا کند. اگر داشتن قدرتمندترین کنسول نسل هشتم و اجرای بازیها با کیفیت بالای ۴ K برای شما بسیار بااهمیت است، بهتر است در فکر خرید این مدل از کنسول بازی باشید.
در کل میتوانیم بگوییم اگر تلویزیونی با کیفیت ۴ K دارید و قصد دارید بازیها را با بالاترین نرخ فریم و کیفیت اجرا کنید، در این صورت شاید هیچ کنسولی بهتر از ایکس باکس وان ایکس نتواند از عهده این خواسته برآید. همچنین اگر گرافیک بیشتر محصول برایتان اهمیت دارد، میتوانید سراغ خرید ایکس باکس وان ایکس بروید، چراکه توان گرافیکی این مدل در مقایسه با مدل S، حداقل ۴ برابر قویتر میباشد.