کره بادام زمینی خواص و فواید شگفت انگیزی دارد و مصرف آن برای سلامتی بدن بسیار مفید است و به درمان بیماریها کمک شایانی می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ کره بادام زمینی یکی از محبوب ترین خوراکی ها در میان بزرگسالان و کودکان است، هر چند خوش مزه است, اما بسیاری از مردم نگران مصرف بیش از حد کره بادام زمینی هستند. بادام زمینی ها و کره بادام زمینی حاوی مواد مغذی هستند که باعث افزایش سلامت قلب و بهبود سطح قند خون می شوند.
متخصصان تغذیه ، از جمله فواید کره بادام زمینی را کاهش احتمال ابتلا به دیابت، بیماریهای قلبی، سرطان، بیماریهای تخریب کننده اعصاب و کنترل آلزایمر می دانند و می گویند: کره بادام زمینی منجر به کاهش فشار خون شده و احتمال ابتلا به عفونتهای ویروسی و قارچی را نیز کاهش می دهد.
به گفته آنان،ترکیبات سودمند موجود در کره بادام زمینی شامل: پروتئین، کربوهیدرات، اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامین ای ، ویتامین ث و ویتامین آ، ویتامین ب 3 ، ویتامین ب 5 و ویتامین ب 6 و سدیم، منیزیم، کلسیم، منگنز، فسفر،آهن، زینک، سلنیوم، ریبوفلاوین و تیامین است.
متخصصان تغذیه می گویند: افرادی که به صورت منظم از کره بادام زمینی و دیگر محصولات بادام زمینی استفاده می کنند، میزان بیشتری پروتئین، چربی های غیر اشباع (چربی های مفید)، فیبر، ویتامین آ و ای، فلوت، کلسیم، منیزیم، زینک، آهن، پتاسیم و دیگر مواد مغذی را دریافت می کنند.
بادام زمینی حتی ذره ای چربی اشباع شده (چربی مضر) ندارد و حتی می تواند روند کاهش وزن را تسهیل کند.
کارشناسان مواد غذایی معتقدند: کره بادام زمینی منبع غنی پروتئین محسوب می شود وحدود 100 گرم از کره بادام زمینی حاوی 25 تا 30 گرم پروتئین است.
همچنین سطح کلسترول خون و احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش می دهد و منبع غنی از انواع ویتامین ها محسوب می شود و حاوی آنتی اکسیدان است که یکی از آنتی اکسیدان های موجود در کره بادام زمینی رزوراترول می باشد که این آنتی اکسیدان قادر به کنترل برخی از انواع بیماریهای خاص سرطان، قلبی،آلزایمر، ویروسی و قارچی و بیماری های تخریب کننده اعصاب است.
متخصصان می گویند:کره بادام زمینی همچنین حاوی نوعی فیتوسترول بوده که قادر به مبارزه با سرطان به خصوص سرطان روده، پروستات و سرطان پستان است.
مطالعات نشان میدهد، کره بادام زمینی میتواند یک میان وعده غذایی بسیار مفید باشد که حتی در وعدههای غذایی اصلی هم قابلیت استفاده دارد اما به شرطی که به شکل صحیح و به میزان مناسب مصرف شود.
اما یکی از بزرگترین خطرات احتمالی مرتبط با مصرف کره بادام زمینی و بادم زمینی، داشتن حساسیت به آن است. از جمله علایم حساسیت شامل حالت تهوع، اسهال، درد شکمی، آسم و آنافلاکسی است که در صورتی که درمان نشود می تواند کشنده باشد.