هفدهمین نمایشگاه بین المللی متالوژی ایران با حضور شرکتهای فولادی ایرانی و خارجی آغاز به کار کرد.
وی با بیان اینکه صنعت فولاد جز افتخارات کشور است افزود: ما جزو ۱۰ کشور برتر تولید کننده فولاد در جهان هستیم ضمن اینکه در زمینه فولاد خام و مقاطع ظرفیتهای خوبی در کشور ایجاد شده و در زمینه تکمیل زنجیره ارزش افزوده فولاد از مرحله کلوخه تا کنسانتره، گندله، شمش و تا آخر زنجیره اتفاقات خوبی افتاده و برای رسیدن به ظرفیت ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید، تجهیزها صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: در ۱۰ ماهه امسال در ۲۶ فعالیت در مقایسه با سال گذشته رشد تولید داشتیم به طور نمونه در صنعت لوازم خانگی ۴۰ درصد در مجموع تولیدات رشد تولید داریم همچنین در صنعت خودرو، صنعت کمباین، تراکتور و تجهیزات صنعتی رشد تولید داشتیم که همه اینها به ورق نیاز دارد.
صادقی نیارکی با بیان اینکه در اٍسلب مازاد داریم گفت: هم امکان تبدیل اسلب به ورق و هم نیاز به این محصول به اندازه کافی در کشور وجود دارد یعنی هر چه ورق تولید کنیم برای تبدیل به محصولات ارزش افزوده بالاتر چه پروفیل و چه برای تجهیزات صنعتی با ارزش افزوده بالاترمصرف میشود.
وی افزود: اگر میخواهیم از خامفروشی جلوگیری کنیم باید زنجیرههای ورق را تقویت کنیم خواه در بحث اصلاح ماده اولیه تولید باشد خواه در نورد، بنابراین بخش خصوصی میتواند در این حوزه ورود کند توصیه ما هم این است هم طرحهای در حال اجرا در این حوزه سرعت پیدا کند و اگر طرحهای جدیدی هم ایجاد شود وزارت صنعت دنبال آن است که موانع را برطرف کند.
معاون صنایع وزارت صمت همچنین با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری فولاد در بورس نداریم گفت: در بورس شروع قیمتگذاری داریم، زیرا هر کالایی که در بورس عرضه میشود باید با قیمت پایه عرضه شود که بسته به قیمت پایه، شرایط بازار و کشش تقاضا، قیمتها یا در صورت نداشتن مشتری برای محصول کاهش مییابد و یا اگر رقابت وجود داشته باشد قیمت افزایش پیدا میکند، اما از آنجا که ما سقف رقابت نداریم بنابراین قیمتگذاری دستوری هم وجود ندارد.
صادقی نیارکی با اشاره به اینکه در صنعت فولاد از قدرتهای دنیا هستیم و مازاد تولید داریم افزود: در حالی که مازاد عرضه داریم قیمتها باید متعادل باشد و محصول فولادی با قیمت متعادل به دست مصرف کننده برسد.
وی ادامه داد: نتیجه سیاستی که در ستاد اقتصادی دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت دنبال شده این است که عرضه حداکثری در بورس کالا داشته باشیم و با عرضه حداکثری بتوانیم قیمت حاشیه بازار را کاهش دهیم.
صادقی نیارکی گفت: آنچه که اکنون صاحبان غرفهها و نوردکاران در نمایشگاه اعلام کردند این است که قیمت در بازار پایینتر از بورس است ما هم دنبال آن هستیم که کالا با عرضه مستقیم به دست مصرف کنندگان برسد.
وی افزود: البته باید توجه کرد به جای اینکه کالاهای میانی صادر کنیم که اکنون در حالت مازاد تولید اتفاق میافتد باید به سمت صادرات با تجهیزات صنعتی، ماشین آلات صنعتی، لوازم خانگی، صنعت خودرو انواع کشندهها با ارزش افزوده بالاتر اقدام کنیم که ارز بیشتری را به کشور وارد کنیم.