رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: از روش جمع سپاری و مشارکت نخبگان برای نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام استفاده میشود.
وی گفت: از این پس برای تدوین سیاستهای کلی جدید یا در بازنگری سیاستهای پیشین که ۱۰ سال از ابلاغ آن گذشته؛ بازنگری آن ضروری است و از مشارکت نخبگانی استفاده میکنیم.
آقای مظفر نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلان، کمک به حل اختلاف میان دولت و مجلس در برخی قوانین و ارائه مشاوره به رهبر معظم انقلاب را از زمینههای جلب مشارکت نخبگان برشمرد.
وی گفت: سامانه نجم که برای دریافت ایده نخبگان طراحی شده است؛ با مشارکت ۱۰۰ اندیشکده و پژوهشکده برتر از ۱۶ شهریور ۹۹ به بهره برداری رسید و اکنون این روش از دریافت ایدهها به الگو تبدیل شده است.
رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبردی دبیرخانه مجمع افزود: ۳۶ هزار و ۲۵۰ نفر دیدگاه هایشان را در خصوص برنامه هفتم توسعه ارسال کردند و در نهایت ۷۳۹ نظر کامل در قالب نسخههای سیاستی پیشنهادی ارائه شد و البته مالکیت معنوی ایدهها نیز در نظر گرفته شده است.
آقای مظفر گفت: ۳۹ درصد شرکت کنندگان در این طرح جمع سپاری دارای مدرک دکترا و بالاتر، ۳۸ درصد دانشجوی دکترا یا کارشناسی ارشد و ۲۳ درصد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و پایینتر هستند.
وی افزود: اغلب شرکت کنندگان ۳۰ تا ۴۰ ساله اند و استانهای تهران، خراسان رضوی و اصفهان به عنوان ۳ استان برتر شرکت کننده در این طرح برگزیده شدند.
آقای مظفر گفت: طبق بیانیه گام دوم انقلاب، رویکرد مقام معظم رهبری نیز مشارکت جویی از جوانان، اصناف و قشرهای مختلف است و در این چارچوب مردم میتوانند در عرصههای مختلف وارد میدان شوند و ایجاد تحول کنند.
وی افزود: سامانه نجم پروژه نیست بلکه پروسه و روش سیاست گذاری جدید و زیرساختی است که میشود دهها سال منشا برکات مهمی در عرصههای تصمیم گیریهای کلان باشد.
رئیس مرکز مطالعات و بررسیهای راهبردی دبیرخانه مجمع ابراز امیدواری کرد: دیگر نهادها برای طراحی فرآیندها، ارزیابی کیفیت خدمات و تصمیم گیریها از روش جمع سپاری دبیرخانه مجمع استفاده کنند.
آقای مظفر در پایان تاکید کرد: از این پس جمهوریت نظام؛ صرفا نباید منحصر به انتخابات باشد بلکه مردم میتوانند محور تحولات در کشور باشند.
در اختتامیه نخستین طرح جمع سپاری مجمع حائزان رتبههای نخست تا سوم ایدههای برگزیده در خصوص سیاستهای برنامه هفتم توسعه تکریم شدند.