دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بر ضرورت مشارکت شجاعانه نخبگان در مسائل کلان و ساختاری کشور برای تغییر الگوهای اداری و فرهنگی تاکید کرد.
وی افزود: ایدهها و محتواهای خوبی در خصوص تدوین سیاستهای برنامه هفتم توسعه به دست ما رسیده است که باید از آن استفاده شود.
آقای رضایی با تاکید بر لزوم تغییر در شیوه حکمرانی در کشور گفت: مهمترین مسئله قبل از ایجاد تحول در عرصههای فرهنگی و اقتصادی، لزوم بازگشت به شیوه حکمرانی مردم سالاری دینی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تمرکز کنونی مدیریتی در پایتخت در چارچوب پادگانی است که رضاشاه طبق دستور انگلیس و رویکردهای نظامی گری خودش در تهران ایجاد کرد.
آقای رضایی گفت: تهران بزرگ ایجاد شد تا همه از شهرها به مراکز استانها و از استانها به تهران مهاجرت کنند و اکنون سرمایهها و نیروی انسانی کشور در پایتخت متمرکز شده است که این مبتنی بر تفکری امنیتی بود و هدف رضاشاه این بود که برای انگلیسیها امنیت ایجاد کند.
وی تاکید کرد: امنیت رضاشاهی از اساس ضد پیشرفت ایران بود و این باید عوض شود و نباید حرکتمان را در این مسیر ادامه دهیم.
آقای رضایی گفت: به همین علت به پیشنهادهای خلاقانه نخبگان نیاز داریم تا الگوهای فرهنگی و اداری حاکم و از قبل مانده را تغییر دهیم وگرنه مسائل کشور پیش نمیرود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ۵۰ سال است که با گرانی، بیکاری، کاهش ارزش پول ملی و رشد اقتصادی کم مواجهیم پس معلوم است گیر اساسی داریم و الگوهای اداری، فرهنگی و دیوان سالاری عریض و طویل و پرهزینه و کم بازده باید تغییر کنند.
وی تصریح کرد: با تغییر این جناح و جایگزینی جناح دیگر کارهای کشور پیش نمیرود وگرنه چرا در دور دوم همه دولتها نرخ ارز افزایش مییابد این نشان میدهد در مسائل کلان و ساختاری نیاز به شجاعت نخبگان داریم؛ قبل از اینکه مردم به جنبش و نهضتی کشیده شوند نخبگان باید وارد این عرصه شوند.
آقای رضایی خطاب به برگزیدگان طرح جمع سپاری سیاستهای برنامه هفتم توسعه قول مساعد داد که از دیدگاههای آنان استفاده شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین از آغاز دومین طرح جمع سپاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و جلب مشارکت نخبگان در تدوین سیاستهای کلان فضای مجازی و سیاستهای کلی حوزه انرژی خبر داد.
وی تدوین سیاستهای کلی فضای مجازی و محیط سایبری را مسئلهای بسیار مهم دانست و افزود: فضای مجازی و حتی حکمرانی شبکهای مسئلهای بسیار جدی است تا قبل از ایجاد چنین فضایی، مناسبات صرفا به رابطه دولتمردان و مردم مربوط میشد، اما بعد سومی از طریق فضای مجازی ارادههای سازمان یافته اش را از خارج وارد میکند و بر امور کشور اثر میگذارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم حل و فصل این مسئله گفت: البته کارهای خوبی مانند ایجاد شورای عالی فضای مجازی انجام شده است، اما نیاز به تفکر و ایدههای جدید داریم و باید به تدوین سیاستهای کلی فضای مجازی بیاندیشیم.
آقای رضایی مشارکت نخبگان در تدوین سیاستهای کلی انرژی را محور دیگر دومین طرح جمع سپاری دبیرخانه مجمع برشمرد و افزود: البته قبلا این سیاستها را داشتیم، اما اکنون میخواهیم در آن تجدیدنظر کنیم، زیرا هر چه پیش میرویم از منابع فسیلی انرژی در دنیا کاسته و به منابع موجود در تنگه هرمز و خلیج فارس منحصر میشود.
وی گفت: اینکه صهیونیستها در امارات عربی متحده حضور دارند صرفا به علت مواجهه با ایران نیست بلکه آنان طبق تحقیقات راهبردی میدانند که تا ۲۰ سال آینده از نظر انرژی چه اتفاقی میافتد چنانکه در جمهوری آذربایجان نیز با همین انگیزه حضور دارند.
آقای رضایی افزود: دنیا تا ۲۰ سال آینده به منابع انرژی و آبراههای مهم متکی است و حکمرانی درست اقتضا میکند از منظر سیاسی و ژئوپلیتیک به حفظ امنیت انرژی برای کشورمان بیاندیشیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام مسئله انرژی به ویژه منابع نفتی و نیز انرژیهای نو اعم از انرژی خورشیدی و بادی را از مسائل مهم کشورمان دانست و گفت: ایران ۲۰ درصد کل انرژیهای جهان را به خود اختصاص میدهد و منابع عظیمی در کویر مرکزی برای تولید انرژیهای نو در اختیا رداریم ضمن اینکه تولید انرژی هستهای نیز بسیار مهم است و باید تامین آن را پی گیری کنیم.
وی اقدام دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایجاد سامانه نجم برای جلب مشارکت نخبگان در تدوین سیاستهای برنامه هفتم توسعه را مهم دانست و از قوای سه گانه خواست از ساز و کار فناورانه و تجربیات مجمع در این خصوص استفاده کند.
در این مراسم با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از ۱۸ برگزیده ایدههای برتر مرتبط با سیاستهای برنامه هفتم توسعه قدردانی شد.