سخنگوی ناجا تاکید کرد؛ نیروی انتظامی از ابتدای شیوع ویروس کرونا با وزارت بهداشت همکاری داشته است و این روند ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سردار مهدی حاجیان در نشست خبری گفت: درپی دستور مقام معظم رهبری به نیرویهای مسلح ما نیز در نیروی انتظامی همه ارکان شبکه بهداشت و درمانی خود را برای مقابله با بیماری کرونا بسیج کردیم. تمام کارکنان نیروی انتظامی در دوران مقابله با کرونا حضور داشتند و قرارگاه بهداشت و درمان امام رضا علیه السلام در سطح نیروهای مسلح و در نیروی انتظامی نیز قرارگاه امام رضا علیه السلام تشکیل و در سراسر کشور قرارگاههای فرعی ایجاد شد.
سخنگوی نیروی انتظامی سخنگوی ناجا از همکاری ۵ هزار پزشک، پرستار و بهیار ناجا در طرحهای مقابله با کرونا خبر داد و گفت: متاسفانه تعدادی از مردم عزیز و همکاران عزیز را از دست دادیم و تعدادی از خانوادهها داغدار شدند، اما مردم با شبکه بهداشت و درمان و نیروی انتظامی همراهی بسیار موثری داشتند.
وی گفت: اولین بانوی شهید پرستار از خانواده نیروی انتظامی بود و دختر یکی از همکاران ما با ایثار و فداکاری جان خود را فدای سلامت و بهداشت مردم کرد.
سردار حاجیان افزود: ماموریت نیروی انتظامی از مرز تا مرکز و به پهنای جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران است و حفظ نظم و امنیت و آسایش عمومی بر عهده نیروی انتظامی قرار دارد و زمانی که بحران کرونا در کشور شیوع پیدا کرد و وحشت زیادی کشور را گرفت، نهادهای زیادی پای کار آمدند.
سردار حاجیان گفت: محدودیتهایی در زمینه حضور مردم و کارکنان نهادها و ادارات اعمال و ابلاغ شد، اما کار نیروی انتظامی تعطیل بردار نیست و در این بحران تمام و کمال با تمام نیروها حضور و فعالیت داشتیم و نیروی انتظامی نه تنها از ماموریتش کم نشد بلکه اضافه هم شد.
وی تصریح کرد: این محدودیتها را نتوانستیم در نیروی انتظامی اعمال کنیم، حتی برعکس در نیروی انتظامی آماده باش داده شد و همه کارکنان نیروی انتظامی در زمان بحران کرونا در سر کار حاضر شدند و این محدودیتها که ابلاغ میشد در نیروی انتظامی قابل اعمال نبود.
سردار حاجیان گفت: در بیمارستانهای تخصصی ناجا بیش از ۲۲۵ هزار بیمار مشکوک به کرونا پذیرش شدند و در سراسر کشور ۷ هزار و ۴۵۰ نفر از این بیماران کرونایی اعم از مردم و همکاران در بیمارستانهای نیروی انتظامی بستری شدند و ۵ هزار پزشک، پرستار و بهیار در قالب ۷۲ گروه در حوزه بهداشت و درمان تلاش کردند و ماموریت خود را انجام دادند و ۲۴۸ پزشک و پرستار را نیز در اختیار دانشگاههای علوم پزشکی کشور قرار دادیم.
سردار حاجیان در نشست خبری درخصوص اقدامات نیروی انتظامی در مقابله با ویروس کرونا در کشور در یکسال گذشته گفت: نیروی انتظامی باتوجه به شرایط کرونایی از مرز تا مرکز حضور دارد و از ۸ هزار و ۷۵۰ کیلومتر از مرزها مراقبت میکند و علاوه بر آن براساس وظیفه ذاتی خدمات رسانی گستردهای در شهرها، روستاها، خیابانها دارد.
وی گفت: در دوره کرونا نیز علاوه بر خدمات رسانی در شبکه بهداشت و درمان در برخورد با گرانفروشان، محتکران با اقتدار کامل وارد شد.
سردار حاجیان افزود: نیروی انتظامی با صددرصد توان و به کارگیری ۵۱۷ هزار نیرو در ۱۹۸۵ نقطه مستقر شد.
وی گفت: درخصوص سرکشی و بازدید از صنوف در طول یک سال شیوع کرونا از یک میلیون و ۳۶۸ هزار صنف بازدید کردیم که در بحث پیشگیری به ۷۴۵ هزار مورد تذکر شفاهی دادیم و ۳۴ هزار واحد صنفی متخلف را نیز پلمب کردیم.
سخنگوی ناجا افزود: در بحث قاچاق دارو و احتکار آن با همراهی تعزیرات و سایر نهادها نظارت ویژهای داشتیم و بیش از ۲۲ میلیون ماسک را که احتکار شده بود کشف و ضبط کردیم و همچنین یک میلیون و ۲۷۳ هزار لیتر مواد شوینده را نیز که احتکار شده بود کشف کردیم و محتکران را در این بخش تحویل مراجع قضایی دادیم.
سردار حاجیان اضافه کرد: در بحث محدودیتهای شبانه نیز پلیس مقتدرانه ورود پیدا کرد و ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد تخلف رانندگی را در این بخش ثبت کرد که در این بخش ابتدا دوربینها شناسایی میکنند و در اختیار کارشناسان قرار میدهند سپس کارشناسان با بررسی موارد عکس گرفته اعمال قانون میکنند.
سخنگوی نیروی انتظامی گفت: در بحث اعمال محدودیتها بیش از ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار مورد اعمال قانون شده است که چهار میلیون و ۲۰۰ هزار خودرو تخلفاتشان محرز شده است.
سردار حاجیان درباره اعمال قانون در بحث محدودیتهای تردد اعم از تردد شبانه و یا تردد در شهرها و استانهای قرمز، زرد و یا نارنجی افزود: بیش از ۶۰ درصد از مصوبات ستاد ملی کرونا مستقیم یا غیر مستقیم به نیروی انتظامی مربوط میشود و در واقع برای اجرای این مصوبات نیاز به حضور پلیس بود که مقتدرانه انجام شد.
وی گفت: در بحث مقابله با بیماری کرونا، نیروی انتظامی هوشمند سازی پلیس را در دستور کار قرار داد و تسریع کرد.
سخنگوی ناجا افزود: همچنین سامانههای مختلفی مانند «پلیس من» و یا بحث نوبت دهی را برای جلوگیری از تجمع مردم در مراکز پلیس راه اندازی کرد تا به صورت غیر حضوری به مردم خدمات داده شود.
سردار حاجیان گفت: در واقع این اعمال قانون (۶ میلیون و ۶۰۰ هزار) مربوط به تمامی اعمال محدودیتهای ستاد ملی مقابله با کرونا بود و در صورت محرز شدن تخلفات مسلماً اعمال قانون خواهند شد.
وی افزود: این اعمال جریمهها در بحث محدودیتهای کرونایی صرفاً اجرای فرآیند قانونی است و اینکه جریمهها به نیروی انتظامی داده شود، صحیح نیست بلکه این یک فرآیند اجرایی قانون است.