سخنگوی سازمان غذا و دارو از ورود ۱۲۰ هزار دز واکسن به کشور تا کنون خبر داد.
دکتر کیانوش جهانپور در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: این ۱۲۰ هزار دز واکسن در دو نوبت وارد کشور شد که در نوبت نخست ۲۰ هزار دز و دیشب نیز ۱۰۰ هزار دز دیگر از واکسن اسپوتنیک وی که مجوز سازمان غذا و دارو را دارد وارد کشور شد.
وی اضافه کرد: این واکسنها ابتدا برای کارکنان نظام سلامت که در معرض خطر هستند به ویژه کارکنان بخشهای مراقبتهای ویژه تزریق میشود.
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: پس از پایان واکسیناسیون کارکنان نظام سلامت کارکنان و ساکنان آسایشگاههای جانبازان و سالمندان در اولویت تزریق واکسن قرار دارند.
دکتر جهانپور افزود: سالمندان بالای ۶۰ سال با تفکیک پنج سال در گروههای اولویت دار قرار میگیرند و اقشار آسیب پذیر نیز در اولویت قرار دارند.
وی گفت: ورود واکسن اسپوتنیک وی از روسیه در نوبتهای بعدی نیز ادامه خواهد داشت و به تدریج از واکسن تولید مشترک ایران و در پایان بهار نیز از واکسن ایرانی برای واکسیناسیون تمام شهروندان ایرانی استفاده خواهد شد و بسیج واکسیناسیون تا پایان ادامه خواهد داشت.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه هم اکنون انواع مختلفی از واکسنها در جهان تولید شده است، افزود: واکسنهایی با استفاده از پروتئین ویروس و کشت آن به صورت نو ترکیب و صنعتی همچون واکسن موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی و واکسن تولید انستیتو پاستور از جمله این واکسن هاست.
دکتر جهانپور گفت: واکسن بر اساس ویروس ضعیف شده که یک نوع آن نیز در کشور به مرحله تست بالینی رسیده است نیز در جهان تولید شده و واکسنهایی بر اساس فرمان آر ان آ (MRNA) که فرمان سلولی است نیز در جهان ساخته شده است.
وی افزود: واکسن اسپوتنیک وی ویروس ضعیف شده است، اما این ویروس کووید ۱۹ نیست بلکه آدنو ویروس است که پیشتر نیز موجب بیماری در انسان شده است، اما مشابه کروناست، ولی قابلیت ابتلا به بیماری کرونا را ندارد با تغییراتی در پروتئین آن به صورت ضعیف شده وارد بدن میشود تا سلول آنتی ژن مقاوم در برابر ویروس کووید ۱۹ را تولید کند و فرد در برابر کرونا مقاوم شود.
ورود داروهای بیماران SMA پس از تایید شاخص استاندارد
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: مجوز ورود داروهای بیماران SMA پس از کسب شاخص های استاندارد و تایید این سازمان وارد کشور می شود.
دکتر کیانوش جهانپور افزود: سه داروی جدید در دو سال گذشته برای درمان این بیماران ارائه شده است اما نمی توانیم برای صدور مجوز ورودشان به کشور تنها به ادعای شرکت های سازنده اکتفا کنیم.
وی اضافه کرد: باید مطالعات تحقیقاتی بر روی این سه دارو انجام شود و در صورتی که مورد تایید و دارای شاخص های لازم باشند مجوز ورود به کشور را دریافت می کنند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تاکنون نتایج هیچ پژوهشی در تایید هزینه - اثر بخشی این دارو ها به سازمان غذا و دارو ارائه نشده است گفت: در صورت کسب شاخص های لازم قطعاً در لیست داروهای دارای مجوز ورود قرار خواهند گرفت و حتی امکان پوشش بیمه ای این داروها نیز وجود خواهد داشت.
گفتنی است تعدادی از بیماران SMA و خانواده هایشان بعد از ظهر امروز به منظور تقاضای مجوز ورود داروهای جدید این بیماری به کشور در مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرد آمده بودند.