مسئول مسابقات فوتبال بانوان گفت: حضور باشگاهها در لیگ بانوان موجب اعتبار و حرفهای شدن فوتبال بانوان میشود.
*باشگاهها به حرفهای شدن لیگ کمک میکنند
وی با اشاره به برگزاری دوازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال بانوان افزود: همیشه گفته ایم که باشگاههایی که در لیگ مردان تیمداری میکنند، اگر حضورشان در بانوان هم بیشتر شود، قطعا به حرفهای شدن فوتبال این بخش کمک میکند، اما نباید فراموش کنیم که خیلی از تیمها مثل وچان کردستان هم به صورت خصوصی کار میکنند. این تیم پارسال به لیگ اضافه شد و عنوان نایب قهرمانی را بدست آورد.
مسئول برگزاری مسابقات فوتبال بانوان گفت: تیمهای خصوصی میتوانند، روی حرفهای شدن فوتبال بانوان تاثیرگذار باشند، اما حضور باشگاهها در لیگ بانوان با توجه به فعالیت و تجربهای که دارند، کمک بهتری به فوتبال بانوان میکند. در واقع شاکله حرفهای بودن آنها اعتبار خوبی به لیگ بانوان میدهد و در قیاس با بخش مردان هم هزینهای ندارد.
*فوتبال بانوان هنوز نوپا است
وی افزود: با اینکه ۱۲ سال از عمر لیگ فوتبال بانوان میگذرد، اما این مدت، خیلی زیاد نیست. فوتبال بانوان نسبت به لیگ مردان نوپا است و نباید با این بخش قیاس شود. نواقصی دارد که باید روی آنها کار کنیم. حضور در لیگ فوتبال بانوان نیاز به کار فرهنگی دارد، چون بحث هزینه در آن زیاد نیست.
*مدیران نگاه حمایتی ندارند
ناظمی گفت: با اینکه هزینه تیمداری بیشتر شده است، اما هنوز هم لیگ بانوان نسبت به بخش مردان هزینههای کمتری دارد و قرارداد بازیکنان در آن بسیار پایین است. مشکل اصلی این است که مدیران عاملان باشگاهها نگاه حمایتی از بانوان ندارند و علت اصلی تیمداری نکردن آنها در لیگ را باید از باشگاهها پرسید.
وی در خصوص حمایت سازمان لیگ از لیگ فوتبال بانوان افزود: پیرو مصوبه که چند سال قبل بین فدراسیون، سازمان لیگ و باشگاهها اعلام شد، در صورت فعالیت باشگاهها در بخش بانوان به آنها کمک مالیاتی میشود.
*کمک AFC به بانوان
مسئول مسابقات فوتبال بانوان درباره قانون جدید AFC مبنی بر فعالیت باشگاهها در بخش زنان برای صدور مجوز حرفهای گفت: در مجوز حرفهای برخی طرحها به اجبار وجود دارد و برای کمک به پیشرفت فوتبال بانوان قاره هم این موضوع ابتدا به صورت پیشنهاد عنوان میشود، سپس تسهیلاتی برای باشگاهها در نظر میگیرند و در نهایت ممکن است این پیشنهاد در آینده تبدیل به الزام شود.
وی افزود: ما هم سعی کردیم، با ارائه برخی شرایط باشگاهها را به تیمداری در بخش بانوان راغب کنیم. در باشگاههای مطرح دنیا این مرحله طی شده و شاید در آینده برای باشگاههای ایرانی هم انجام شود.
ناظمی با بیان اینکه در لیگ امسال برای افزایش سطح کیفی مسابقات شرایط را سختتر کردیم، گفت: هدف ما افزایش سطح فنی مسابقات است، بنابراین محدودیتهایی اعمال کردیم تا لیگ بانوان به سمت حرفهای شدن برود.
*از حالا برای آسیا آماده شویم
وی با اشاره به راه اندازی جام باشگاههای فوتبال بانوان آسیا گفت: طبق جلسات AFC این مسابقات از سال ۲۰۲۳ پیش بینی شده است. شاید ایران هم طبق پیش بینیهای قبلی تیمی در این مسابقات داشته باشد، اما باید فرصتها را در نظر بگیریم و از حالا برای افزایش تیمهای خود تلاش کنیم.
مسئول مسابقات فوتبال بانوان با بیان اینکه فوتبال بانوان نیاز به امکانات سخت افزاری دارد، افزود: زمین مسابقات خیلی از تیمها را رد کردیم، ملوان سالها مسابقاتش را در زمین شیلات برنامه ریزی میکرد که آن را تغییر داد و شهرداری سیرجان هم برای حضور در لیگ برتر زمین خود را تعویض کرد.
*ادامه حضور تیمها با ودیعه
وی با بیان اینکه ورودیهای از تیمهای لیگ برتری اخذ نمیشود، گفت: سعی کردیم، از این نظر به باشگاهها کمک کنیم تا مبلغ ورودیه را برای تیمهای خود هزینه کنند. برای لیگ امسال مبلغی را به عنوان ودیعه گرفتیم، تا تضمینی برای ادامه حضور تیمها در مسابقات باشد و در پایان لیگ به تیمها برمی گردد.
ناظمی گفت: متاسفانه سال گذشته برخی تیمها مسابقاتی که از شکست در آن مطمئن بودند، به علت مسافت طولانی به بم یا سیرجان نمیرفتند که این موضوع به لحاظ تفاضل گل به ضرر تیمهای دیگر میشد. این موضوع روند برگزاری بازیها را دچار مشکل میکرد، بنابراین برای این موارد جریمه هم در نظر گرفته ایم.
*جای خالی سرخابیها
وی با بیان اینکه کار سازمان لیگ تیمداری نیست، افزود: ذوب آهن، سپاهان و ملوان سالها است که بدون چشم داشت مالی تیمداری و سرمایه گذاری میکنند، اما تهران دو سال است که نمایندهای در فوتبال بانوان ندارد، چرا نباید باشگاههای استقلال و پرسپولیس در لیگ بانوان تیمی نداشته باشند؟ حضور آنها میتواند، لیگ ما را جذاب کند و به آن اعتبار دهد.