قانوني که امام خميني(ره) در 4آبان سال1343لوايح پنهان آن را در ديدار با روحانيون، طلاب، بازاريان ،دانشگاهيان قم فاش کرد.
بعد از کودتاي 28 مرداد و کمک ايالات متحده به محمدرضا پهلوي براي بازگشت به سلطنت ورود مستشاران آمريکايي به بخش هاي گوناگون نظامي و صنعتي ايران افزايش يافت.
به گفته سرهنگ شجاعي از کارکنان هوانيروز ارتش اين مستشاران با هدف جاسوسي از شوروي و همچنين نگهداري شاه به عنوان ژاندرم منطقه در راستاي حفظ منافع ايالات متحده آمريکا در ايران فعاليت مي کردند.
وي معتقد است که جايگاه نظامي افسران ايراني در کنار مستشاران آمريکايي بسيار تحقر آميز بود.
سرگرد حاجي رضايي بازنشته ژاندرمري هم ديگر نظامي ايراني که دو دوره پهلوي را تجربه کرده گفت: مستشاران به صورت تحکمي با افسران ايراني برخورد مي کردند واجازه ورود به رسته هاي تخصصي وفني را هم به مهند سان ايرذاني نمي دادند.
آمريکايي با نگاه زياده خواهانه به دنبال تحميل قانون کاپيتولاسيون به ملت ايران برآمدند قانوني که تمامي آمريکايي ها مستقر در ايران را در صورت وقوع جرم از محاکمه در محاکم قضايي ايران مصون مي کرد.
موضع گيري امام خميني (ره) در مقابل اين قانون سبب تبعيد ايشان در 13 آبان 1343 به ترکيه شد که البته اين تبعيد در 12بهمن سال 1357 با پيروزي انقلاب اسلامي به پايان مي رسد
و در نهايت در23 ارديبهشت1358 به پيشنهاد هيئت وزيران و تصويب شوراي انقلاب اسلامي به سال ها مصونيت قضايي مستشاران ايراني در ايران پايان داده شد.