کارشناس اقتصادی گفت: برای ایجاد رونق در اقتصاد باید روی عرضه کالا و خدمات سرمایه گذاری شده و شوک عرضه در اقتصاد ایجاد شود.
وی اضافه کرد: این بنگاههای بزرگ که بیشتر آنها عمومی و دولتی هستند باید سرمایه گذاریهای جدی در کشور داشته باشند و در قیمت گذاریها جوانب احتیاط و همچنین قشر آسیپ پذیر را در نظر بگیرند.
فلاح گفت: مادامی که بخش تولید نرخ بازده پائینی داشته باشد مردم سرمایه خود را به این سمت نمیآورند.
وی با اشاره به افزایش حجم نقدینگی در کشور افزود: در دوره هشت ساله اخیر رشد نقدینگی حدود هفت برابر شده که در این رشد نقدینگی عوامل متعددی تاثیر گذار است.
این کارشناس اقتصادی گفت: علت اصلی تورم نیز افزایش حجم نقدینگی در سالهای اخیر است و این افزایش حجم نقدینگی تاثیر خود را در افزایش قیمتها نشان میدهد.
فلاح افزود: با افزایش حجم نقدینگی و مدیریت تقاضا نمیتوانیم تمام مشکلات اقتصاد را حل کنیم بلکه باید با تلاش مضاعف، قیدوبندهای پیش روی بخش تولید را از میان برداریم این در حالی است که کشورهای توسعه یافته با حذف قوانین دست و پاگیر، پیشرفت کردند از این رو مجلس و دولت باید در تعامل با یکدیگر، قوانین دست و پاگیر تولید را کاهش دهند.
وی ادامه داد: از آنجا که بخش تولید ما با مشکلات فراوانی مانند نقل و انتقالات، دریافت ضمانت نامه و مالیات روبروست بخش عمدهای از نقدینگی موجود در کشور به سمت بازارهای مالی دیگری مانند ارز و سکه هدایت میشود که نقدشوندگی راحتی داشته و دردسرهای بخش تولید را ندارد.
فلاح گفت: تولیدکنندههای فعال نیز گاهی با دریافت تسهیلات از بانکها برای تولید، بخشی از منابع داخلی خود را به خرید ارز، سکه و سفته بازی اختصاص میدهند یعنی به جای این که به دنبال افزایش تولید بروند به دنبال سفته بازی میروند.
وی افزود: تا زمانی که در اقتصاد کشور ثبات ایجاد نشود و بحرانها و شوکهایی که به اقتصاد ضربه میزند از بین نرود، رونقی در تولید ایجاد نمیشود.