به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سيما، همانطور که میدانیم عقد دائم و موقت و چه با سند رسمی یا عادی مهریه از سوی زوجه قابل مطالبه است، از طرفی مهریه چه عندالمطالبه و چه عندالاستطاعه باز هم از سوی زوجه قابل مطالبه است فقط در مهریه عند الاستطاعه زوج میبایستی استطاعت مالی زوج برای پرداخت مهریه را با معرفی اموال اثبات نماید.
قاون این اجازه را داده است که زوجه یا وکیل او، توأمان با دادخواست مطالبه مهریه یا قبل از دادخواست اصلی با دادن دادخواست تامین خواسته از طریق دفاتر خدمات قضایی درخواست توقیف اموال برای مهریه را به صورت اجرا قبل از ابلاغ کند. به بیان دیگر برای جلوگیری از جا به جایی اموال توسط شوهر، زوجه بتواند فوری اموال (منقول و غیر منقول) شوهر را تا میزان مهریه درخواستی توقیف نماید و سپس شوهر (زوج) از آن مطلع شود.
این را باید بدانیم که مهریه هر مقدار که باشد اگر شوهر مال داشته باشد تماما کل مهریه و توقیف اموال برای مهریه اجرایی خواهد بود و اینگونه نیست که زوجه فقط تا ۱۱۰ سکه بتواند اموال شوهر را توقیف نماید. از طرفی ابتکار عمل به دست زوجه است که چه مقدار از مهریه را از طریق دادگاه یا اجرای ثبت اسناد درخواست نماید. توصیه میشود قبل از هر اقدامی با وکلای مجرب خانواده گروه وکلای آرتین تماس حاصل نمایید و در مورد توقیف اموال زوج از طریق مهریه سوال بپرسید.
برگردیم به بحث توقیف اموال از راه مهریه، اگر قصد توقیف مالی را دارید اول میبایستی بررسی شود که جزء مستثنیات دین نباشد، چون در آن صورت حتی بعد از توقیف نیز با اعتراض شوهر، مال مذکور از توقیف خارج میشود اجمالا بدانیم ودیعه مسکن متناسب با شأن شوهر، یک منزل مسکونی متناسب با شأن و ابزار کار از مستثنیات دین هستند، ولی خودرو حتی اگر یکی باشد قابل توقیف است.
مهمترین قسمت کار پس از ثبت دادخواست تامین خواسته مهریه این است که نباید منتظر پیامک دادگاه برای ارجاع به شعبه باقی ماند و میبایستی مکرر و به سرعت از طریق سایت عدل ایران بررسی کرد که دادخواست به کدام شعبه ارجاع شده است تا در اولین فرصت به شعبه مراجعه شود و با ارائه لیست اموال دستور توقیف را از قاضی شعبه در اسرع وقت نماییم. توصیه اکید میشود به جهت کیفیت کار توقیف اموال کل پروسه مربوط به آن را به وکیل مهریه واگذار نمایید.
پس از توقیف اموال باید توجه داشت که ظرف ۱۰ روز پس از صدور قرار تامین خواسته از سوی دادگاه، میبایستی دادخواست مطالبه مهریه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت رسد در غیر این صورت شوهر میتواند با مراجعه به شعبه تقاضای رفع توقیف نماید. هزینه دادخواست تامین خواسته غیر مالی محسوب میشود، اما دادخواست مطالبه مهریه مستلزم پرداخت ۵/۳ از قیمت روز سکههای مطالبه شده به عنوان هزینه دادرسی است مگر این که اعسار از پرداخت هزینه دادرسی هم تقاضا شده باشد و دادگاه بپذیرد.
آنچه در این گفته شد در خصوص به اجرا گذاشتن مهریه (مطالبه مهریه) و توقیف اموال از طریق دادگاه بود. اما در مورد توقیف اموال زوج از راه مهریه و اجرای ثبت بعدا مفصل در این خصوص نگارش میشود.
من زنم رفته از خودم شکایت کرده، مهریه رو هم اجرا گذاشته، اموالم توقیف کرده، ولی از خونه بیرون نمیره میگه پول پیش خونم رو هم باید بدی من، این عدالت دقیقا چیه!!!؟؟؟ کجاست؟؟؟!!! یه عمر زحمت میکشی آخرشم یکی میاد که هیچ کاریم نکرده میاد و میبره همه چیزت رو، بخدا لباس ها من میشورم، ظرفارو خودم میشورم، خرج خونه رو با اینکه زنم حقوقش از من بیشتره همه رو من میدم،،، به هرکیم میگم اصلا باورش نمیشه
بنده 27 سال میشه که ازدواج کردم. دراین سالها همسر من حتی یک ریال بمن پول نداده. لباس و کیف و کفش و حتی یک جوراب هم برام نخریده. والبته اضافه کنم در کنار این خساست منفی و شدید بسیار بددهن. بی تربیت بی شخصیت بی آبرو رفیق باز اعتیاد دایم به حشیش وسبگار. و در کنار اینها مشروب خور قهار و بی جنبه است
هرروز زندگی از قبل بدتر شده. در ضمن بیکاره وفا از مغازه ارثیه پدر ایشون هر ماه پول بسیار ناچیزی میگیریم. این پول کفاف شکم نمیشه چ برسه چیزهای دیگه مثل تفریح و لباس و درس و دکتر. پدر مادر ندارم که برم قهر کنم
شما بید چکنم. نتیجه نجابت و صبر و پایداری من چه خواهد بود..... با تشکر
بخدا تمامش حرااااام
حقوق زن و مرد باید یکسان باشه.زن هم حق طلاق داشته باشه عین مرد ولی مهریه کلا حذف بشه از سند ازدواج.
قانون هزارو چهارصدسال پیش برای مردم الان صدق نمی کنه
مهریه خانمهای قدیم اینجوری نبوده که یه درخت نخل خرما بوده مثلا. یا نصف یه زمین کشاورزی.نه سکه ۱۷میلیونی.