یک روانشناس میگوید: ” خیلیها میپرسند من دوست دارم کتاب بخوانم,، اما حوصله ندارم؛ آیا میتوان به کتاب خواندن علاقمند شد؟ بله، با چهار راهکار میتوان به کتاب خواندن علاقمند شد“.
این مشاور تربیتی و خانواده درباره نکته دوم اضافه میکند:” الزاماً نباید از ابتدای کتاب شروع به مطالعه کنیم؛ ممکن است مقدمه، دیباچه یا پیشگفتار کتاب حوصله مان را سر ببرد و خسته مان کند. کتاب خواندن مثل ریاضی نیست که بگوییم اول باید جمع را بخوانیم، بعد تفریق و بعد ضرب را؛ میتوانیم ورق بزنیم و از وسط کتاب یک جایی را که خوشمان آمد و عنوانش برایمان جذاب بود انتخاب کنیم“.
به گفته دکتر حورایی راهکار سوم این است که مدت زمان مطالعه برای افرادی که علاقمند به کتاب خواندن نیستند کوتاه و کم باشد.
وی ادامه میدهد:”مثلاً بگوییم امروز میخواهم فقط ۵ خط بخوانم یک صفحه بخوانم؛ دو صفحه بخوانم. برای کسی که علاقه به مطالعه و کتاب ندارد و میخواهد یک دفعه خواندن را شروع کند سهم کوچکی از کتاب خواندن را باید در نظر بگیرد“؛ و آخرین راهکاری که این نویسنده آثار متعدد روانشناسی برای علاقمند شدن به کتابخوانی به آن اشاره میکند، خسته نبودن در زمان مطالعه است.
دکتر حورایی میگوید:” گاهی بعضی میگویند کتاب بخوانیم تا خوابمان ببرد. دراز میکشند و کتاب میخوانند، بعد آرام آرام خوابشان میبرد. به این ترتیب ذهن شرطی میشود و خواندن کتاب برایش خواب آور میشود. بعد از آن هر وقت کتاب دستتان بگیرید خمیازه میکشید و خوابتان میگیرد. پس در شرایط خستگی جسمی و روحی مطلقا نباید کتاب بخوانید؛ کتاب را باید در سر حالی و قبراقی و شادابی بخوانید؛ آن هم کم و از کتاب مورد علاقه تان و از بخش مورد علاقه آن کتاب. “