مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری گفت: اجرای قانون هوای پاک با عزم ملی تحقق پذیر است.
شینا انصاری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ افزود: در موضوع هوای پاک و عوامل آلاینده آلودگی هوا مهمترین سند بالادستی قانون هوای پاک است که در سال ۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. این قانون تکالیف دستگاههایی که در حوزه آلودگی هوا متولی هستند مشخص کرده است.
وی گفت: بیش از ۱۸ دستگاه در محورهای مختلف منابع ثابت و متحرک آلودگی هوا نقش دارند و شهرداری یکی از آنهاست. طبق آنچه که در آئین نامههای اجرای قانون هوای پاک صراحتا آمده است تکلیف شهرداری تهران در موضوع حمل و نقل است.
انصاری افزود: البته در آئین نامههای اجرای قانون تصریح شده که تجدید و بازسازی حمل و نقل عمومی و زیر ساختهای مربوط به آن مشروط به حمایت دولت است.
وی گفت: از رده خارج کردن خودروها و موتور سیکلتهای فرسوده، ارتقا استاندارد خودروهای نو، بهبود کیفیت سوخت در کلان شهرها و محورهای مواصلاتی کشور، در اختیار قرار دادن سوخت مناسب برای صنایع و نیروگاهها و طرحهایی مثل کهاب کاهش بخارات بنزین، توسعه فضای سبز از جمله موضوعات مختلفی است که در قانون هوای پاک به صورت شفاف آمده و تکالیف دستگاههای مختلف را بیان کرده است.
انصاری افزود: در حوزه هوای پاک قوانین زیادی داریم. بیش از ۲۵ سال است که از اولین تلنگرهای موضوع آلودگی هوا در بیانیه هوای تهران میگذرد که جمعی از تشکلهای محیط زیستی در پارک شهر جمع شدند و در همان زمان در سال ۷۴ اعلام کردند که آلودگی هوا یک بحران ملی است و مقابله با آن نیازمند عزم ملی است.
وی گفت: همین کلید واژه عزم ملی دارای اهمیت است. اراده و قاطعیتی در حاکمیت و دستگاههای متولی نیاز است که همه پای کار باشند. در این بین نقش مطالبه گری و مسئولیت پذیری مردم را نمیتوان نادیده گرفت. اجرای بهینه و مطلوب قوانین در گرو همکاری و مشارکت شهروندان است.