پایگاه اینترنتی روزنامه ترکیه چاپ استانبول نوشت ، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در سفر به این کشورها که از امروز آغاز و ۱۱ فوریه پایان خواهد یافت، با مقامات بلندپایه درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و بین المللی گفتگو و تبادل نظر خواهد کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه در این کشورها همچنین با فعالان اقتصادی و مدیران شرکتهای ترکیهای نیز دیدار خواهد کرد.
در نگاهی به روابط تاریخی ترکیه با کشورهای عربی باید گفت که ترکیه در دهههای گذشته یکی از کشورهای تاثیرگذار در حوزه روابط با کشورهای عربی به ویژه کشورهای حوزه جنوب خلیج فارس بوده است. البته این روابط بیشتر بر حوزههای اقتصادی، سیاسی و تجاری متمرکز بوده است. اما از سال ۲۰۱۱ به بعد و پس از بهار عربی، روابط آنکارا با کشورهای حاشیه خلیج فارس بهویژه عربستان و امارات دچار دگردیسیهای عمیقتری شده است.
در واقع عربستان با توجه به نفوذ سیاسی و معنوی که در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس داشته و دارد، تلاشش بر این است که با یک ائتلافسازی درون منطقهای با محور وهابیسم، این کشورها را به نوعی با سیاستهای منطقهای خود همراه و همگام سازد. از سوی دیگر ترکیه بعد از بهار عربی به عنوان نماینده اخوانیسم در منطقه، تلاش کرده که به زعم خود، الگوی جدیدی از اسلام میانهرو را در خاورمیانه و شمال آفریقا ارائه دهد.
در این میان عمان ؛ قطر و کویت نوعی استقلالطلبی را در سیاستهای منطقه و به ویژه در روابط با ترکیه و ایران برای خود حفظ کرده اند.
کویت تلاش دارد راهمیانهای را در پیش بگیرد و از تیرهتر شدن روابط با آنکارا و بحرانیتر شدن اوضاع منطقه جلوگیری کند.
گرچه کویت در برخی سیاستها بهویژه بحران یمن همسویی بیشتری با عربستان دارد، اما در مسائل دیگر بین قدرتهای منطقهای، سعی دارد راه میانه را در پیش بگیرد و از ورود جدی به این بحرانها خودداری کند.
بر این اساس، بحث تقابل در نمایندگی دو الگو (وهابیسم و اخوانیسم)، روابط ریاض و آنکارا را با چالشهای جدی مواجه ساخته است.