رئیس سازمان پزشکی قانونی: در دوره شیوع بیماری کرونا هیچ کدام از خدمات ما دچار تعطیلی و کاهش نبود و تاکنون ۶۳۰ نفر از همکاران ما مبتلا شدند و سه شهید هم تقدیم کرده ایم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه سازمان پزشکی قانونی در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: مأموریت خود را براساس تحقق بندهای بیانیه تنظیم کرده ایم و سازمان علاوه بر خدمات ارائه شده سازمانی فنی و علمی هم است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با بیان این که همه تلاشمان در مسیر دستیابی به مرجعیت علمی است، از جوانان خواست مسئولیتها را بپذیرند تا اهداف این سند محقق شود.
دکتر مسجدی آرانی خدمات کارشناسی پزشکی قانونی را جزء لاینفک بسیاری از پروندههای قضایی برای حکم عادلانه و اجرای عدالت دانست و افزود: یکی از وظایف ما در سند تحول قوه قضائیه هم افزایش تعامل با سایر دستگاه هاست و هوشمندانه خود را پاسخگو میدانیم.
وی گفت: استفاده از دانشهای نو و بین رشتهای در حوزه پزشکی و حقوقی از جهت گیریهای سازمان پزشکی قانونی است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی از تلاش همکارانش به ویژه در حدود یک سالی که از شیوع بیماری کرونا میگذرد، قدردانی کرد و افزود: در این مدت خدمات ما تعطیل نشد و به جهت مواجهه مستقیم همکارانمان با مردم حدود ۶۳۰ نفر از همکارانمان که معادل یک ششم آنهاست، به بیماری کرونا مبتلا شدند و سه شهید هم در استانهای قزوین، بوشهر و سیستان و بلوچستان تقدیم کردیم.
دکتر مسجدی آرانی در بخش دیگری از سخنانش به افتتاح ۲۱ طرح این سازمان از تیر امسال تاکنون اشاره کرد و گفت: در ایام دهه فجر هم طرحهایی افتتاح شد که به همین منظور فردا ساختمان جدید پزشکی قانونی استان کردستان در شهر سنندج افتتاح میشود.
وی افزود: از ۴۹ مرکزی که قول داده بودیم تا پایان دهه فجر ۴۱ مرکز به بهره برداری میرسد و هنوز برای بهره برداری هشت مرکز عقب هستیم و تلاشمان استفاده از ظرفیتهای محلی و خیران است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی همچنین از نوسازی واحد شرقی و شمالی تهران خبر داد.
دکتر مسجدی آرانی گفت: یکی از فرصتهایی که بیماری کرونا برای ما ایجاد کرد، برگزاری بیش از ۹۵ درصد جلسات کمیسیون پزشکی به صورت ویدیو کنفرانس بود که موجب افزایش سرعت رسیدگی به پروندهها شد.
وی افزود: یکی دیگر از برنامههای ما راه اندازی نرم افزار جامع تخصصی بود که بخش معاینات در همه استانهای کشور از طریق این نرم افزار ارائه خدمت میکنند و امیدواریم در حوزه تشریح، کمیسیون و آزمایشگاه نیز بتوانیم ارائه خدمت کنیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی به تکریم ارباب رجوع و ارتقا سلامت سازمانی اشاره کرد و گفت: در بحث ارتباط میان دفاتر پزشکی قانونی و کلانتریها نیز قدمهای خوبی برداشته شد و هم اکنون همه کلانتریهای استان قم به پزشکی قانونی وصل شده اند و البته در برخی استانها باید گامهای بیشتری برداشته شود.
دکتر مسجدی آرانی برگزاری نشست با نخبگان، توجه به پیشگیری از وقوع حوادث و استفاده از ظرفیت جامعه شناسان، روان شناسان و اندیشمندان حوزه و دانشگاه را در رسیدگی به پروندههای قضایی حائز اهمیت خواند و افزود: در بخش کشف تصادفات ساختگی و استاندارد سازی خدمات تخصصی و مجهز شدن به علم روز هم رو به پیشرفت بوده ایم.
وی گفت: در ۹ ماه ابتدایی امسال ۷۰ هزار مجوز دفن از طریق دادپزشک انجام شده است که شاهد خدمات مناسبتر و ارزانتر در این بخش بوده ایم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی افزود: امسال با ۴ بحران در بحث ناوچه کنارک، کلینیک سینا، برخورد تریلی با ۶ سواری در مسیر سبزوار - اسفراین و سقوط بهمن در دی ۹۹ مواجه بودیم که تلاش کردیم با حداکثر سرعت هویت پیکرها را شناسایی کنیم.
آقای مسجدی آرانی از دولت و مجلس خواست شرایط را به گونهای فراهم کنند تا امکان جذب نیروهای متخصص در پزشکی قانونی بیشتر شود و نیروهای در آستانه بازنشستگی بتوانند انتقال تجربه کنند.
وی به سختی کار کارکنان پزشکی قانونی اشاره کرد و گفت: این موضوع موجب تألم روحی روانی و افسردگی کارکنان ما میشود که ما برای ارتقا سلامت و روان کارکنان و خانواده هایشان اقداماتی انجام داده ایم.