رئیس سازمان استعدادهای درخشان کشور: مدارس سمپاد سیستان و بلوچستان در بسیاری از شاخصها و فعالیتها نسبت به میانگین کشوری جلوتر هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، الهام یاوری گفت: خوشبختانه آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان از نیرویهای مدیریتی توانمند و قوی برخوردار است که درکی درست و نگرشی همهجانبه نسبت به ماموریت سمپاد دارند.
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان پرورش استعدادهای درخشان کشور در جلسه مشترک شورای معاونان اداره کل و شورای معاونین شهرستانها و مناطق استان گفت: در بازدیدهای انجام شده از مدارس سمپاد سیستان و بلوچستان، به طور میانگین وضعیت فضاهای آموزشی سمپاد خوب است اما در زمینه تجهیزات آموزشی قدری محرومیت مشاهده می شود، هر چند با همین امکانات نیز میتوان کارهای ارزشمندی انجام داد و این موضوع در کارنامه مدارس سمپاد استان این موضوع به خوبی قابل مشاهده است.
وی خاطر نشان کرد: مدارس سمپاد سیستان و بلوچستان دارای معلمان بسیار پرانگیزه و متعهدی است همچنین دانش آموزان سمپاد استان بسیار قوی و مستعد هستند و مسئولیت ما در قبال این استان بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد باید قدری در خصوص جشنوارههای علمی سمپاد به خصوص المپیاد خوارزمی فعالیت بیشتری در مدارس سمپاد سیستان و بلوچستان انجام شود.
یاوری همچنین به اولویتهای سازمان استعدادهای درخشان اشاره کرد و گفت: گسترش چتر خدمات سمپاد برای همه استعدادهای درخشان چه در مدارس سمپاد و چه در خارج از آن اولین اولویت ماست.
یاوری افزود: دومین اولویت، پرورش متوازن فراگیر و همه جانبه استعدادهای درخشان است که به تمام ساحتی بودن آموزش و پرورش اشاره دارد؛ هر چند مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که نیاز به استقامت دارد
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سومین اولویت ما نیز شناسایی استعدادهای درخشان به روش های متفاوت با بهرهوری بالا و خطای کمتر است.
رئیس سازمان استعدادهای درخشان کشور، افتتاح مدارس سمپاد دخترانه و پسرانه دوره اول ایرانشهر را یکی دیگر از دستاوردهای این سفر عنوان کرد و گفت: هزینه تجهیز این مدارس نیز در اعتبار واریز شده به مدارس پیشبینی شده است.
یاوری خاطر نشان کرد: اجرای طرح مهر ماندگار اقدام موثری در مدارس سمپاد سیستان و بلوچستان بود که هم اکنون ۳۵۰ نفر در شهرهای دور و نزدیک تحت پوشش این طرح قرار دارند و قرار شد تا با پرداخت هزینه تقویت سرورها از سوی سازمان استعدادهای درخشان ۳۵۰ نفر دیگر نیز به این طرح افزوده شوند.
گسترش چتر خدمات سمپاد برای همه استعدادهای درخشان چه در مدارس سمپاد و چه در خارج از آن، اولین اولویت ماست
وی با تاکید بر ضرورت تربیت تمام ساحتی دانشآموزان سمپاد، اظهار داشت: با وجود اینکه دانشآموزان سمپاد ۲ درصد از جمعیت دانشآموزی کشور را تشکیل میدهند توانستهاند ۱۱ درصد رتبههای برتر در جشنواره های فرهنگی و قرآنی را به خود اختصاص دهند.
فتحی نژاد معاون آموزش سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان نیز در این جلسه گفت: دانش آموزان سمپاد سرمایههای آینده سیستان و بلوچستان هستند که با تقویت باورها و علایق استانی آن میتوانند به افرادی تاثیرگذار تبدیل شوند.
وی افزود: می طلبد در سیستان و بلوچستان در راستای افزایش میزان توسعه آموزشی با مبنا قرار دادن این شاخص برنامهریزی بهتری انجام داد.
وی به موضوع پایین بودن امید دانش آموزان به تحصیل اشاره کرد و گفت: میانگین سالهای مورد انتظار یک دانشآموز برای پایان تحصیلات در این استان ۱۰.۲ است.
مظفری رئیس حوزه ریاست سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان نیز در این نشست در خصوص انطباق برنامه سمپاد با سند تحول بنیادین گفت: هدف از جداسازی دانشآموزان در مدارس سمپاد برای ورود به دنیای ناشناخته علم است تا با نگاهی عمیق تر به دنبال کسب علم باشند.
پوشش طرح شهاب در سیستان و بلوچستان به صد در صد رسیده است/ نمودار موفقیت دانشآموزان سیستان و بلوچستان در المپیادهای علمی رو به رشد است
رخشانی مدیر کل اموزش و پرورش سیستان و بلوچستان هم گفت: اجرای طرح شهاب در سال تحصیلی گذشته در ۳۳ شهرستان و منطقه سیستان و بلوچستان به پوشش صد در صد رسیده و امسال نیز ۲۹۸ هزار و ۲۱۰ دانش آموز در مقطع ابتدایی و متوسطه اول تحت پوشش این طرح قرار دارند.
حمید رضا رخشانی افزود: نمودار موفقیت دانشآموزان سیستان و بلوچستان در المپیادهای علمی رو به رشد است و در سال جاری ۴ هزار و ۸۵ دانشآموز استان در این المپیادها شرکت کردند.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۴۲۰ دانش آموز سمپاد در سیستان و بلوچستان در حال تحصیل هستند، گفت: از مجموع ۳۲۷ دانش آموز سمپاد در پایه دوازدهم در کنکور سراسری ۹۹، ۷۰ نفر معادل ۲۱.۴ درصد در رشتههای پزشکی پذیرفته شدند.