کشف مومیاییهای زبان طلایی در مصر
بهتازگی مومیاییهایی در مصر کشف شدهاند که «زبان طلا» دارند.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، یک گروه باستانشناس مصری-دومینیکنی در مقبرههای درون صخرههای معبد تاپوسیریس مگنا، واقع در غرب شهر اسکندریه، ۱۶ مومیایی دفنشده با زبان طلا پیدا کردند.
مصریان قدیم امیدوار بودند شخص مرده با زبان طلا در جهان پس از مرگ بتواند با «اُزیریس» حرف بزند-
متخصصان معتقدند در فرایند مومیایی کردن، پس از درآوردن زبان واقعی جسد از دهانش، این زبانهای روکش طلایی را بهجای آن میگذاشتهاند. به گفته آنان، مصریان قدیم با این کار امیدوار بودند شخص مرده در جهان پس از مرگ، بتواند با «اُزیریس» حرف بزند. اُزیریس، «خدای جهان مردگان» مصریها و قاضی مردگان، یکیاز مهمترین خدایان مصر باستان است.
این مومیاییها حدود دوهزار سال قدمت دارند.
بنابر گزارشها، مقبرههایی که مومیاییهای با زبان طلا در آنها پیدا شدند، حدود دو هزار سال قدمت دارند و در دوران روم و یونان باستان، شناختهشده بودند.
به گفته خالد ابوالحامد، مدیرکل سازمان آثار باستانی اسکندریه، نقاب مراسم خاکسپاری یک زن نیز در این مکان یافت شده است. او افزود پولکهای طلایی مربوط به یک تاج گل و نقابهای مرمرینی نیز پیدا شدهاند که به دوران روم و یونان باستان تعلق داشتهاند.
وزارت آثار باستانی مصر اعلام کرده که در این مکان باستانی، پیشتر سکههایی با نقش و نام ملکه کلئوپاترای هفتم کشف شده بود.
کلئوپاترای هفتم، آخرین ملکه سلسله یونانیزبان بطلمیوسیان بود. او از نوادگان بنیانگذار این سلسله، بطلمیوس اول سوتر، سردار یونانی مقدونی و از یاران اسکندر کبیر، بود. کلئوپاترای هفتم از سال ۵۱ تا ۳۰ قبل از میلاد، ملکه مصر بود و پس از مرگ او، مصر بهدست رومیان افتاد.