ایران در چهار دهه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، راه پر پیچ و خم واردات تا خودکفایی در بسیاری محصولات را طی کرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ خامه نیم سانتی خوشمزه روی شیرهای شیشهای را هر کسی خورده حتما در صف خرید آن هم ایستاده، روزی در این مملکت برای خرید دو شیشه شیر نیم لیتری باید چند ساعت در صف میایستادیم البته محدودیت تولید داخل تنها شامل شیر نبود بطور کل تعداد کارخانجات صنایع لبنی در کشور قبل از اتقلاب بسیار محدود بود همین محدودیت تولید هم کار را به واردات گسترده این محصولات کشانده بود.
تولید شیرخام این ماده اصلی صنعت لبنیات از سال ۵۷ تا کنون رشد حدود پنج برابری داشته، به موازات صنایع لبنی سایر صنایع مواد غذایی کشور هم که پیش از انقلاب وضعیتی مشابه لبنیات داشتند، رشد و توسعه را تجربه کردند بطوریکه حالا در چهارده هزار واحد صنعتی یک میلیون نفر نیروی کار مشغول فعالیتند و نکته حائز اهمیت هم این است که بیش از هشتاد درصد توسعه این صنایع تکمیلی و تبدیلی به دست بخش خصوصی شکل گرفته است.