وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه هدف گذاری اصلی سواد آموزی کشورمان بر روی جمعیت فعال ۱۰ تا ۴۹ سال است، گفت: ۹۶ درصد این جمعیت، باسواد هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محسن حاجی میرزایی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما افزود: امیدواریم با برنامه ریزی های انجام شده, بتوانیم 4 درصد دیگر را هم تحت پوشش با سوادی قرار دهیم.
وی ادامه داد: نسبت باسوادی در جمعیت بالای 6 سال, 90 درصد است در حالی که این رقم در زمان پیروزی انقلاب 47 و نیم درصد بود.
آقای حاجی میرزایی با اشاره به این که نهضت سواد آموزی در کشورمان فراز و نشیب هایی داشت، اضافه کرد: این نهضت در دوره ای شتاب گرفت و هر قدر به سمت عددهای نهایی می رویم؛ جمعیت پراکنده تر و کار دشوارتر می شود.
وی اضافه کرد: همکاران ما در سازمان نهضت سواد آموزی همه تلاش خود را انجام می دهند تا هر چه زودتر شاهد محو بی سوادی باشیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای محو بی سوادی, مهم این است ورودی به بی سوادی, بسته شود یعنی کسانی که به سن تحصیل می رسند به آموزش دسترسی داشته باشند و ترک تحصیل نداشته باشند.
آقای حاجی میرزایی افزود: برای تحت پوشش قرار دادن کسانی که به سن تحصیل رسیده اند، امکانات خود و برخی نهادها و دستگاه های دیگر را بسیج کردیم و این افراد با همکاری ثبت احوال, از روی کد ملی همه متولدینی که باید به کلاس اول بیایند، شناسایی می شوند.
وی اضافه کرد: در دولت تدبیر و امید؛ حدود 140 هزار نفر از بچه هایی که قبلاً تحت آموزش قرار نگرفته بودند, تحت آموزش قرار گرفتند.
آقای حاجی میرزایی در پاسخ به این پرسش که چه تعداد از بچه ها هنوز وارد مدارس نشده اند؟ گفت: حدود 140 هزار نفر از آنها باقی مانده اند.
وی درباره علت تحت پوشش قرار نگرفتن این افراد گفت: یک و دو دهم درصد این افراد به علت این است که در جایی زندگی می کنند که ممکن است به آموزش دسترسی نداشته باشند زیرا بیش از پنج هزار مدرسه داریم که کمتر از پنج دانش آموز دارند، بقیه شاید به علت بیماری یا مشکلات اقتصادی باشد که کودک کار هستند یا به علت معلولیت باشد.
وزیر آموزش و پرورش افزود: حدود 9 سازمان و دستگاه از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی، کمیته امداد و بنیاد مستضعفان با همکاری هم و با حساسیت, این موضوع را پیگیری می کنند.
لينک دسترسي به بخش هاي ديگر خبر؛
جناب آقای وزیر لطفا قدری تامل در عمراز دست رفته ما معلمان حق التدریس بفرمائید.
ماها که بیش از ۱۰ سال سابقه خدمت در پیش دبستان با حقوق حداقلی که هیچ کدام روی بر زبان آوردن مبلغ آن را نداشتیم و آن حقوق ناچیز حتی هزینه ایاب و ذهاب هم نمی شد با تحمل تمام تحقیر های جایگاه شغلی به امید روزی که ثمره ی داشته باشد، دست از خدمت نکشیدم.حالا هم اکثرا با داشتن فرزندانی در مقاطع تحصیلی متوسطه بعد از ۵ یا ۶ سال حق التدریسی هنوز نمی توانیم با خیال راحت از جایگاه شغلی و حقوق و بیمه کامل و درخور صحبت کنیم و به شغلی که با دل و جان دوست داریم و برای به نحو احسنت کار کردن شبانه روز تلاش می کنیم ....
واقعاااا حق ما اینست ؟؟؟؟
آیا حاضرید به عزیزان خودتان هم چنین شغلی را معرفی کنید؟؟با افتخار و به جرئت عرض می کنم بنده و تمام همکارانم بهتر،بروز تر ،
وبا وجدان تر از خیلی از همکاران دیگر برای کودکان این مرز و بوم زحمت کشیده و می کشیم ،هیچ وقت به خودمان نگفتیم در حد حقوقمان کار کنیم ،چون خدایی را می شناسیم که با ترازوی عدلش مواظب اعمال ماست....
(پیامبر اکرم(ص) فرموده اند:هر کس
حق مظلومی را بستاند در بهشت هم نشین من است)
هیچ ظلمی از این واضح تر نیست که بعد از ۱۵ سال تعلیم و تعلم فی سبیل الله و با کمترین مزایا با آزمون اصلح مارا حذف کنند ،که با در نظر گرفتن آموزش مجازی و درگیری شبانه روزی همه ی ماها و ۴۰۰ فیلم آموزشی برای پودمان های طراحی شده این امر از الان به وضوح قابل رویت است ...
آقایان مسول شما را بخدا قسم می دهیم داد مارا بستانید..
دعا گوی شمامعلمان مظلوم حق التدریس