مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران: هیچ سلاحی در زمان شاه تولید کشور نبود و حتی سلاحهای سبک نظامی فقط مونتاژ میشد.
وی با تصریح بر اینکه هیچ سلاحی در زمان شاه تولید کشور نبود، تصریح کرد: حتی سلاحهای سبک نظامی فقط مونتاژ میشد، زیرا مسئولان آن دوران اعتقاد داشتند ما نمیتوانیم و همه چیز را باید وارد کنیم.
مشاور فرمانده کل سپاه با بیان اینکه حدود ۸۰ هزار وابسته نظامی از آمریکا در ایران حضور داشتند، اظهار کرد: نه تنها در تولید و ساخت ابزار نظامی توانایی نداشتیم که حتی در حوزه آموزشی نیز کاری انجام نمیدادیم و همه طراحی و اجرای آموزشها را غربیها انجام میداند.
وی با یادآوری این موضوع که در زمان شاه، دشمن جدی وجود نداشت، گفت: با این وجود آمریکاییها هر سال میلیونها دلار سلاح به ایران میفروختند با این ادعا که در حال حمایت از ایران هستیم. بودجه نظامی آن دوران برای واردات و تامین بودجه برای مستشاران آمریکایی صرف میشد.
کوثری به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و بیان کرد: در دوران جمهوری اسلامی ایران نه تنها در حوزه تجهیزات نظامی بسیار زیاد پیشرفت کردهایم، در حوزههای خارج از بعد نظامی نیز بسیاری از نیازهای کشور را تامین میکنیم. آمریکاییها گمان کردند با تحریم و محاصره اقتصادی در اوایل پیروزی انقلاب، ایران فلج خواهد شد، اما امام خمینی (ره) فرمودند میتوانیم خودمان بسازیم.
وی از اثبات توانایی دانشمندان و جوانان ایرانی در طی این سالها در ساخت تجهیزات نظامی پیشرفته گفت و عنوان کرد: بعد از حضرت امام خمینی (ره)، مقام معظم رهبری به عنوان فرمانده کل قوا مسیر پیشرفت و هدایت نیروهای نظامی را ترسیم کردند.
مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص واردات تجهیزات پیشرفته در زمان شاه گفت: این تجهیزات در حالی وارد کشور میشد که اپراتورهای آن نیز آمریکایی بودند و در واقع اجازه نمیدادند مهندسان ایرانی از شیوع عملکرد دستگاه اطلاع پیدا کنند.
اسماعیل کوثری از تحقیر کردن ایرانیان توسط مستشاران آمریکایی در زمان شاه گفت و اظهار کرد: وابستگی شدید نظامی ایران به آمریکا به حدی بود که آنها برای انجام سادهترین کارها نیز اجازه نمیدادند ایرانیان از مسائل فنی خبردار شوند و به ایرانیها میگفتند شما از فناوری سر در نمیآورید.