خبرگزاری آسوشیتدپرس خبر داد:
همکاریهای مشترک دفاعی آلمان و فرانسه
صدراعظم آلمان از تقویت همکاریهای مشترک دفاعی آلمان و فرانسه خبر داد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، صدراعظم آلمان از تقویت همکاریهای دفاعی آلمان و فرانسه به ویژه در زمینه توسعه «یورو پهپاد» و «تانکهای جنگی نسل آینده» خبر داد.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، امروز با شرکت در یک ویدئوکنفرانس با حضور امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه در «شورای دفاعی و امنیتی آلمان و فرانسه» شرکت کرد.
بنا بر این گزارش، مرکل در این نشست گفت: خانمها و آقایان محترم! برنامه من آن بود که امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، اینجا نزد ما در برلین باشد، اما حالا متاسفانه از طریق ویدئو کنفرانس و صفحه تلویزیون با هم در ارتباطیم تا در نشست «شورای دفاعی و امنیتی آلمان و فرانسه» شرکت کنیم. آخرین نشست ما در شانزدهم اکتبر سال ۲۰۱۹ در شهر «تولوز» فرانسه برگزار شد و از آن تاریخ به بعد ما کارها را ادامه دادیم.
وی گفت: امروز ما در خصوص سه موضوع مهم با هم گفتگو کردیم و البته پیش از آن، من و رئیس جمهور فرانسه، در مورد یک دستورکار گستردهتر با هم صحبت کردیم و اکنون میخواهیم گزارش کوتاهی در مورد گفتگوهای خود ارایه دهیم. ما از یک طرف در مورد یک همکاری صنعتی با هم صحبت کردیم که در سال ۲۰۱۷ میلادی صحبتش را مطرح کرده بودیم. در مورد طرح «یورو دِرون یا یوروپهپاد» هم همین طور. آلمان یک بار دیگر در آخرین نشست کمیسیون ائتلافی تاکید کرد به دنبال پیش برد این طرح است.
وی افزود: دومین مطلب، مربوط به «سامانه جنگهای هوایی آینده یا با اختصار FCAS» بود که در واقع به هواپیماهای پایدار و مناسب برای آینده است. طبعا طرحهای مربوط به تقسیم کار صنعتی در مشاورهها و رایزنیهای وزرای دفاع دو کشور بحث شده اند. اجازه میخواهم بگویم که این اتفاق افتاده است و یک بار دیگر، دوباره تقسیم وظایف را دنبال میکنیم و ما به وزیر دفاع مان ماموریت دادیم که ظرف هفتههای آتی، بسیار سریع، پیش شرطهای لازم برای این موضوعات از جمله آنهایی را که در پارلمان فدرال سراسری آلمان (بوندس تاگ) لازم است انجام دهد و اگر همچنان به مذکرات بیشتری نیاز باشد، این موضوع را از طریق ارایه طرح به کمیسیون بودجه ارایه دهد که ما تنها در این صورت است که مشاورههای موفقی خواهیم داشت و این در صورتی است که در مساله تقسیم وظایف شفاف باشیم. ما میخواهیم که این طرح (تسلیحاتی) تحت رهبری فرانسویها انجام شود، اما بی شک در این طرح، دو کشور، شرایط برابر را مد نظر خواهند داشت.
مرکل تصریح کرد: طبیعی است که مسائل بسیاری وجود دارند که باید در موردشان، روشنگری و شفافیت اعمال شود؛ اینکه چه کسی باید چه نقش را برعهده گیرد و چه بنگاهها و شرکتهایی با چه سرمایه و آوردهای باید این تقسیم وظایف را انجام دهند. با این حال خوشحالم که بگویم ما به طور گسترده و جدی در حال کاریم و این فرصت خوب وجود دارد که ظرف هفتههای آینده ما ضروریات پیشبرد طرحها (ی دفاعی و امنیتی امان) را نهایی کنیم. طرح دیگر که تحت رهبری آلمان انجام میشود، مربوط به طرح توسعه یک تانک جنگی است که در اختصار به آن «MGCS» گفته میشود.
صدراعظم آلمان گفت: این طرح مربوط به تانکهای (نسل) آینده است که سئوالات مشابهی نیز در مورد این طرح مطرح است که از قرار معلوم تا پایان همین فوریه در مورد مرحله آینده این طرح، توافق حاصل خواهد شد و من نیز فرصت خوبی را میبینم که وزیر دفاع مان و مسئولان ذیربط در این باره، پاسخهای لازم را داشته باشند. ما در مورد ساخت «هلی کوپتر تایگر» نیز صحبت کردیم و در این زمینه گسترهای از گفتگوها را به ویژه با هواپیماسازی «ایرباس» از طرف آلمان داشتیم، اما یک بار دیگر در اینجا به خصوص از طرف فرانسه نیز آشکارا اعلام شده است که این همکاری در این بخش نیز از چه اهمیت راهبردی برخوردار است.
او ادامه داد: دومین نکته مهم امروز مذاکرات ما مربوط به منطقه «ساحل» (آفریقا) بود. طبعا فرانسه به لحاظ تاریخی، بسیار در این منطقه، مشارکت داشته است و من میخواهم در این جایگاه، یک بار دیگر از ماموریت نیروی مخصوص فرانسه در آنجا تشکر کنم. فرانسه همواره از قربانیان و تلفاتی که بابت مقابله با تروریسم در این منطقه داشته، گلایهمند بوده است و حضور نیروهای مخصوص در آنجا کار بسیار مهمی است. ظرف سالهای گذشته، طیفی از ساختارها را قرار دادیم که ما با حضور پنج کشور عضو منطقه ساحل آفریقا با اتحادیه اروپا و همین طور با آلمان و فرانسه، کارهای اشتراکی ویژهای انجام دهیم. رئیس جمهور فرانسه در مورد کشور آفریقایی چاد قرار است به زودی کنفرانسی را برگزار کند که هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان نیز در آن شرکت میکند.
وی گفت: آلمان این اواخر به آموزش (نظامی) نیروهای نظامی نیجر نیز در کنار آموزش نظامی در کشور مالی اهتمام داشته است و ما تلاش میکنیم ماموریت آموزش نظامی آلمان در این کشور به ماموریت مشابه اتحادیه اروپا در این کشور منضم شود تا ما یک مرکز آموزش نظامی در این کشور ایجاد کنیم و در نهایت وظایف و فعالیتهای سیاسی از جمله قانون مداری به این کشور بازگردد و ما این مشارکت را ادامه خواهیم داد.