فرمانده نیروی هوایی ارتش در همایش بین المللی فرماندهان نیروهای هوایی دنیا در بنگلور هند از شخصیت شهید سلیمانی و نقش ارزنده وی در مبارزه با افراطی گری در منطقه غرب آسیا دفاع کرد.
وی در پاسخ به پیشنهادهای مطرح شده مبنی بر ضرورت بکارگیری توان هوایی علیه گروههای افراطی و تروریستی، با اشاره به نقش ارزنده این شهید در مبارزه با افراطی گری در منطقه غرب آسیا، ضمن محکوم کردن عملیات هوایی منجر به شهادت ایشان تاکید کرد: جهان امروز برای استفاده صحیح از قدرت هوایی نیازمند تاسیس کنوانسیون منع بکارگیری قدرت هوایی علیه انسانهای آزاده و مبارزان با تروریسم است.
فرمانده نیروی هوایی ارتش در تشریح راهکار پیشنهادی خود برای توسعه همکاریها گفت: با توجه به ظهور فناوریهای نوین در عرصه قدرت هوایی و تاثیر شگرف ابعاد ارتفاع و زمان در توسعه و سرعت انتقال و اعمال قدرت هوایی باید ساز و کاری صلح آمیز و قابل کنترل با مشارکت تمامی کشورهای صلح جو تنظیم و تدوین گردد تا امکان نظارت بر اقدامات صلح جویانه و زمینه توسعه پایدار برای همه کشورها فراهم آید و دیگر شاهد استفاده از این عرصه برای ترور انسانهای آزاده همچون سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نباشیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش با اشاره به اینکه نیروی هوایی، آشکارترین مظهر قدرت ملی در هوا و فضاست، حرکت پرشتاب برای دستیابی به پهپادهای مجهز به فناوریهای نانو و هوش مصنوعی را حق ایران دانست.
امیر سرتیپ نصیرزاده گفت: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همانند بسیاری از کشورهای دیگر تلاش دارد تا با در دست داشتن طرحهایی به منظور توسعه امنیت جهانی در استفاده صلح آمیز از فضا این حق را برای خود محفوظ دارد و در راستای تامین منافع ملی به دانشهای نوین نظیر پهپادهای مجهز به فناوریهای نانو و هوش مصنوعی، نانو ماهوارهها و پرتابگرهای هواپایه حرکت پرشتابی داشته باشد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش که از طریق ارتباط زنده تصویری در جمع فرماندهان نیروهای هوایی کشورهای شرکت کننده در نمایشگاه بین المللی هوایی بنگلور هند به عنوان یکی از سخرانان اصلی سخنرانی میکرد، به موضوع راهبرد قدرت هوایی و هوافضایی پرداخت و اظهار کرد: با توجه به گستردگی تهدیدات در عرصه هوافضا تأمین امنیت این حوزه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی ادامه داد: راهبرد قدرت هوافضایی به کارگیری عالمانه و هنرمندانه ابزارهای پیچیدهای برای مقابله با تهدیدها و عوامل بی ثبات ساز جهت نیل به پیروزی و یا تحقق اهداف ملی کشورهاست.
فرمانده نیروی هوایی ارتش قدرت هوایی را شامل کل فعالیتهای هوانوردی اعم از نظامی، تجاری، دولتی، خصوصی، بالقوه و بالفعل برای بهرهبرداری از حریم هوایی، جهت دستیابی به اهداف نظامی سیاسی و تجاری دانست و گفت: امروز در همه کشورها با یک رشد فزاینده، شاهد توسعه قدرت هوایی و به موازات آن قدرت هوافضایی در نظام دفاعی بین الملل هستیم و نیروی هوایی هر کشور به عنوان آشکارترین مظهر قدرت ملی در هوا و فضا و مهمترین بازیگر عرصه دفاع هوایی در این حوزه از قدرت ملی کشورها به حساب میآید.
امیر نصیرزاده تصریح کرد: قدرت هوایی به عنوان توان کلی هر کشور برای پرواز، جهت تهاجم و انهدام، دفاع از قلمرو هوایی، پشتیبانی و اسکورت رزمی و همچنین حمل و نقل هوایی در زمان جنگ و به شکل حمل بار یا مسافر، پست و مراسلات در زمان صلح را شامل میشود.
وی با بیان اینکه قدرت هوافضا، برقراری ارتباط دو طرفه و نزدیکی بین قدرت هوایی و فضایی را نشان میدهد، خاطرنشان کرد: این توانایی با بکارگیری هماهنگ اطلاعات به دست آمده از سامانههای فضایی به منظور افزایش توانمندی کشف، شناسایی و انهدام هوایی اهداف به دست میآید و یک قدرت هوایی قوی، قدرت فضایی قویتر و بالعکس را میسر میسازد.
فرمانده نیروی هوایی ارتش در ادامه با اشاره به جاه طلبی برخی قدرتها از توسعه قدرت هوافضایی اظهار داشت: امروز به دلیل اولویت یافتن راهبرد قدرت سازی هوافضایی، رویکرد حضور در فضا و توسعه برخی از قدرتها با اهداف جاهطلبانه و اختصاص سازی آن متاسفانه توسعه رقابت را به فراتر از نیازهای هوافضایی سوق داده است.
امیر نصیرزاده ادامه داد: نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران همانند بسیاری از کشورهای دیگر تلاش دارد تا با در دست داشتن طرحهایی به منظور توسعه امنیت جهانی در استفاده صلح آمیز از فضا این حق را برای خود محفوظ دارد و در راستای تامین منافع ملی به دانشهای نوین نظیر پهپادهای مجهز به فناوریهای نانو و هوش مصنوعی، نانو ماهوارهها و پرتابگرهای هواپایه حرکت پرشتابی داشته باشد که پرتاب موفقیت آمیز ماهواره بر ذوالجناح با سوخت جامد طی هفته اخیر در همین راستا انجام شده است.
امیر نصیرزاده در آستانه ۱۹ بهمن ماه (روز نیروی هوایی) با اشاره به دستاوردهای نیروی هوایی ارتش بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ادامه داد: ما در جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از تجربیات گرانقدر هشت سال دفاع مقدس در دهه ۸۰ میلادی در آینده با یک دیدگاه وسیعتر به موضوع قدرت سازی هوافضا سعی خواهیم کرد تا از قابلیت راهبردی و کلان آن در زمینه بازدارندگی هوایی در مقابل انگیزهها و اقدامات خصومت آمیز استفاده کنیم.
فرمانده نیروی هوایی ارتش حفظ ثبات ملی و بینالمللی برای نیروهای خودی و همپیمانان را از دیگر اهداف ایران برای توسعه صنعت هوایی اعلام کرد و افزود: عملیات مردم یاری و بشردوستانه، مشارکت در برنامههای کلان بین المللی، مراقبت و نظارت هوایی در راستای تشخیص تهدیدات و همچنین درک نیات دشمنان بالقوه و فراهم نمودن بستر مناسب برای تصمیم و واکنش به موقع از دیگر اهداف ماست که به شکل جدی از این توان استفاده میکنیم.
امیر سرتیپ نصیرزاده با اشاره به آغوش باز ایران برای همکاری با کشورهای دوست و همسایه یادآور شد: ما در ایران اسلامی در پی آن هستیم که در کنار حفظ منافع ملی با بهرهگیری از اهرم قدرت هوافضایی ضمن حفظ استقلال، خود اتکایی، ابتکار و آزادی عمل در کنار همه کسانی که فارغ از حس سلطه جویی در حین احترام به مردم دیگر کشورها و تعامل سازنده نیز هستند به آیندهای مطمئن و فارغ از جنگ و تخاصم بیندیشیم و در این راستا دست همه کشورهای منطقه را برای همکاری بهتر و برقراری صلح و امنیت میفشاریم.
وی با اشاره به سابقه طولانی و تمدن بزرگ ملت ایران گفت: من به نمایندگی از نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و ملتی بزرگ و با سابقه درخشان تمدنی، آرزوی سلامتی برای مجموعه نیروهای مسلح هندوستان از خداوند متعال خواستارم. به امید داشتن جهان فارغ از تهدید و سلطه جویی و آکنده از صلح و عدالت.