کشت گیاهان دارویی در بیش از ۶ هزار هکتار اراضی
بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ هکتار در نهاوند به کشت انواع گیاهان دارویی اختصاص دارد و این شهرستان قطب تولید گیاهان دارویی در استان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، مدیر جهادکشاورزی نهاوند گفت: گشنیز یکی از انواع گیاهان دارویی و زراعی شهرستان است و با توجه به قیمت این محصول و مزیت داشتن شهرستان برای تولید گشنیز طرح تحقیقاتی فرآوری این محصول در شهرستان نهاوند آغازشده است.
پیشتر نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی از تصویب طرح اختصاص نشانگان تجاری برای گیاهان دارویی این شهرستان در سازمان برنامه و بودجه خبر داد. علیرضا شهبازی گفته است:در دیدار اخیر با رئیس بودجه آموزش عالی در سازمان برنامه و بودجه کشور طرح ملی اختصاص نشانگان تجاری گیاهان دارویی نهاوند، مطرح و تصویب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند افزود: در این طرح، دانشگاه نهاوند با اعتباری افزون بر ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، مطالعه، طراحی و اجرای تجاری سازی گیاهان دارویی شهرستان را با استفاده از ظرفیتهای ویژه اعضاء هیات علمی گروه کشاورزی این دانشگاه و گلخانههای موجود شهرستان در سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تا سال ۱۴۰۲ را بر عهده میگیرد.
حاج باباعلی افزود: طرح تحقیقاتی فرآوری محصول گشنیز نهاوند اجرایی میشود چراکه کشاورزان نهاوندی بیش از ۷۵ درصد این محصول در کشور را تولید میکنند و سطح زیر کشت محصولات زراعی در نهاوند حدود ۸۰ هزار هکتار است و ۱۳ هزار و ۳۵۰ هکتار نیز سطح زیر کشت انواع محصولات باغی این شهرستان است.
او به مزایای این طرح اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تولید گشنیز سنتی است که با اجرای این طرح و با استفاده از نظر کارشناسان کشاورزی به سوی مکانیزه شدن حرکت میکند
حاج بابا علی در ادامه به مشکلات تامین کود شیمیایی در شهرستان هم اشاره کرد و افزود: متاسفانه روزانه بیش از ۵۰ تن کود کشاورزی از شهرستانهای اطراف به نهاوند قاچاق میشود که بیشتر آنها را ماموران نیروی انتظامی کشف و ضبط میکنند.
مدیر جهادکشاورزی نهاوند اضافه کرد: بیش از ۱۵ هزار و ۳۰۰ نفر در بخش کشاورزی و باغداری شهرستان نهاوند بهعنوان بهرهبردار فعالیت میکنند.