رئیس انستیتو پاستور ایران: واکسن کرونای مشترک ایران و کوبا به زودی وارد مرحله آزمایش انسانی خواهد شد. ساخت سه واکسن کرونا با فناوری های مختلف در دست اجراست.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما ، اقای دکتر علیرضا بیگلری در نشست خبری مجازی افزود: با انتقال فنی واکسن کرونا که در کوبا تولید شده و مراحل آزمایش انسانی یک و دو را پشت سر گذاشته است به زودی با آغاز مرحله کارآزمایی بالینی این واکسن، خبرهای خوبی تقدیم ملت ایران می شود.
وی گفت: این واکسن به زودی وارد مرحله سوم آزمایش انسانی می شود و امیدواریم نشان و اعتبار انیستیتو پاستور ایران روی این واکسن هدیه خوبی برای ملت ایران باشد.
رئیس انیستیتو پاستور ایران با تشریح جزئیات روند مطالعات واکسن کرونا در این موسسه گفت: در زمینه واکسن همراه با شرکت ها و گروههای داخلی ، انیستیتو پاستور ایران ساخت سه واکسن را با پلتفرم های موجود در دنیا شروع کرد.
آقای بیگلری افزود: در کنار این اقدامات که هر سه واکسن در آزمون های حیوانی بسر می برند یک راهکار خوبی که پیش گرفته شده بود که همکاری مشترک در تولید واکسن با یکی از کشورهایی که در این زمینه نقش مهم در دنیا دارد از این جمله بود.
وی گفت: انیستیتو پاستور وارد عمل شد و کشور کوبا که دو دهه سابقه همکاری با ما دارد و محصول اولیه واکسن هپاتیت بی وجود دارد انتخاب شد و همکاری ها در حال پیشرفت است.
رئیس انیستیتو پاستور ایران همچنین با اشاره به فعالیت های این انیستیتو همزمان با آغاز شیوع بیماری کرونا در کشور گفت: اولین مرحله و گلوگاهی که در کنترل این بیماری نقش مهمی داشت انجام مرحله تشخیص بود که این وظیفه سنگین به عهده انستیتو پاستور ایران گذاشته شد.
وی افزود: با طراحی روش های تشخیص و همچنین طراحی شبکه ملی تشخیص کووید 19، یک شبکه ملکولی در کل کشور راه اندازی شد که این شبکه در حال حاضر شامل بیش از 340 آزماشگاهی است که با هدایت و کنترل انستیتو پاستور ایران فعالیت می کند.
آقای بیگلری افزود: نباید فراموش کرد که در روزهای اول گسترش ویروس کرونا در کشور، انستیتو پاستور ایران از کل کشور و از 750 بیمارستان کشور آزمایش های کرونا را دریافت می کرد و نتیجه را اعلام می کرد، اما خوشبختانه با تامین کیت های تشخیص به تدریج کارکنان آزمایشگاه های سراسرکشور آموزش دیدند و این کار در سراسر کشور انجام می شود.