این ماده حاوی یک ترکیب قدرتمند به نام آلیسین است که به کاهش کلسترول کمک می کند. فواید سلامتی سیر شامل کاهش علائم سرماخوردگی، کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همچنین اختلالات عصبی می شود.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ سیر از اعضای نزدیک پیاز و بومی آسیای میانه است. یک گل سیر حاوی چندین حبه است و هر حبه با یک پوست نرم و شفاف پوشانده شده است. سیر بیش از 3000 سال است که به عنوان یک چاشنی خوش طعم و عطر به مواد غذایی اضافه و همچنین به عنوان یک داروی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. لوئی پاستور، دانشمندی که پاستوریزاسیون را کشف کرد، از اوایل سال 1858 از خواص ضد باکتریایی این گیاه استفاده می کرد. در حالی که روزانه دو تا سه حبه سیر بخورید به جلوگیری از سرماخوردگی و سلامت کلی بدن کمک خواهید کرد.
سیر حاوی کالری، چربی های اشباع و سدیم اندکی است. این ماده دارای چندین ماده معدنی مفید مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، زینک، کلسیم و آهن است و مواد معدنی کمیاب مانند ید، گوگرد و کلر را نیز شامل می شود. براساس بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، سیر منبع غنی ویتامین های گروه B. (فولات، تیامین، نیاسین و B-6) و ویتامین های C. A؛ و K. است. سیر یکی از منابع نادر رژیم غذایی ترکیبات آلی است.
مقاله ای در سال 2014 که در بنیاد همیاری کاکرین پس از بررسی های سیستماتیک منتشر شده است، به مطالعه ای اشاره کرده که 146 شرکت کننده را در طی سه ماه ارزیابی کرده اند تا تاثیر سیر بر بیماران مبتلا به سرماخوردگی و سرفه را ارزیابی کند. به عنوان بخشی از مطالعه، محققان تعداد شرکت کنندگان را به دو گروه مساوی تقسیم کردند. یک گروه دارو گرفتند و گروه دیگر سیر باید مصرف می کردند. در پایان مطالعه، محققان دریافتند افرادی که هر روز به مدت سه ماه به جای دارونما سیر مصرف می کنند، در مقایسه با گروه دارونما، سرماخوردگی کمتری را تجربه خواهند کرد.
طبق گزارش سال 2014 که در مجله کنترل فشار خون منتشر شد، نشان داد عصاره سیر توانایی کاهش فشار خون در افراد با فشار خون بالا را دارد. با این وجود، مطالعات دیگری لازم است تا بررسی شود که آیا مصرف سیر می تواند یک روش درمانی جایگزین برای فشار خون بالا باشد.
سیر خام، سرشار از ترکیب آلیسین، که از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) جلوگیری می کند. تحقیقات نشان می دهد که میزان کلسترول و تری گلیسیرید در موش هایی که سیر خام مصرف می کنند، کاهش می یابد. با این حال، تحقیقات کافی برای اثبات قطعی این مزیت سلامت صورت نگرفته است.
سیر دارای ویژگی های محافظت کننده قلبی قابل توجهی است که می تواند به جلوگیری از بیماری هایی مانند آترواسکلروز، هایپرلیپیدمی، ترومبوز، فشار خون بالا و ... کمک کند. در حالی که بیشترین بررسی های انجام شده از همبستگی بین مصرف سیر و محافظت از قلب پشتیبانی می کند، در مطالعه ژورنال تغذیه، برای تصمیم گیری در مورد شکل و دوز مناسب برای مصرف روزانه، تحقیقات بیشتری لازم است. در صورت استفاده صحیح از این گیاه مغذی، در مقایسه با استفاده از دارو های مختلف، دوز، مدت و اثر متقابل آن، باید نتایج نزدیک به هم داشته باشند.
خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیر خام ممکن است به پیشگیری از بیماری های عصبی کمک کند.
دوز های بالا سیر ممکن است از آسیب اندام ناشی از فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد موجود در این گیاه به طور چشمگیری سطح سرب در خون را کاهش می دهد. آن ها همچنین از علائم سمی که با سر درد و افزایش فشار خون ظاهر می شوند، جلوگیری می کند و همچنین به جذب بهتر آهن و روی در خون کمک می کنند. گزارش سال 2012 منتشر شده در فارماکولوژی و سم شناسی پایه و بالینی نشان می دهد که سیر در کاهش غلظت سرب در بافت خون بسیار مؤثر است.
به عنوان یک گیاه درمانی موثر برای زخم های آلوده نیز موثر عمل می کند. 2 حبه خرد شده را روی ناحیه آلوده قرار دهید تا تسکین فوری حاصل شود.
گیاهانی مانند سیر و پیاز ممکن است، بر میزان استروژن در زنان و یائسگی تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به آرتروز را کاهش دهد. آنها همچنین ممکن است، پوکی استخوان را به حداقل برسانند و سلامت کلی استخوان را در آقایان و خانم ها بهبود بخشند.
گنجاندن روزانه یک حبه سیر خام در رژیم غذایی به مشکلات گوارشی کمک می کند. حتی ممکن است التهاب یا سوزش کانال معده با استفاده از این گیاه را کاهش دهد. سیر به پاکسازی بیشتر مشکلات روده مانند دیسانتری، اسهال و کولیت کمک می کند. نقش آن در دفع مواد زایئد موثر است. این ماده روی باکتری های خوب روده تأثیر نمی گذارد، بلکه انواع مضر را از بین می برد. این نه تنها هضم را بهبود می بخشد بلکه به تسکین گاز معده نیز کمک می کند.
براساس مطالعه ای که در ژورنال تغذیه منتشر شده است، خوردن یک سیر خام باعث کاهش قند خون می شود.
سیر دارای مواد مغذی گیاهی است که به کاهش استرس اکسیداتیو و تقویت ایمنی کمک می کند. این گیاه همچنین باعث کاهش خستگی و تقویت انرژی می شود. گزارشی در سال 2012 در مجله آفریقایی گیاهان دارویی سنتی، مکمل و جایگزین نشان داد که مطالعه ای روی موش ها انجام شده و در نهایت مشخص شد که سیر در تقویت عملکرد سیستم ایمنی نقش کمک کننده ای دارد یا خیر. بعد از اینکه عصاره های سیر (Allium sativum) به موش ها در غلظت های مختلف تزریق شدند، محققان دریافتند که عصاره ها، به ویژه در غلظت های بالاتر، به طور قابل توجهی تعداد سلول های سفید خون را افزایش داده و اثرات تحریک کننده ایمنی بیشتری از خود نشان می دهند.
سیر ها سرشار از مواد مغذی مانند سلنیوم، کوئرستین و ویتامین C. هستند که همگی برای سلامت چشم مفید هستند و از عفونت و التهاب چشم پیشگیری می کنند.
سیر به همراه سایر خوراک هایی مانند عسل، خامه و زردچوبه به عنوان داروی خانگی برای زخم های آکنه و حتی جلوگیری از بروز آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه یک ماده پاک کننده موثر پوست و یک ماده آنتی بیوتیکی است که به برطرف کردن چندین بیماری پوستی از جمله بثورات پوستی، پسوریازیس، زخم های سرد (تبخال) و تاول کمک می کند. علاوه بر این، همچنین در سنتز سلول، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و تأخیر در پیری موثر است.
از دیگر مزایای این گیاه می توان به کاهش علائم آسم، ریزش مو و افزایش میل جنسی اشاره کرد.
خوردن چند حبه سیر آب پز یک درمان هومیوپاتی موثر برای کاهش علائم آسم محسوب می شود. یکی دیگر از راهکار های پیشنهادی، نوشیدن یک لیوان شیر با سه حبه سیر آب پز هر شب قبل از خواب است. این درمان می تواند علائم بیماران آسم را تسکین دهد. حملات آسم ممکن است با خوردن چند حبه سیر خرد شده با سرکه مالت کنترل شود. با این حال، توصیه می شود قبل از امتحان کردن این روش های درمانی در خانه با یک متخصص مشورت کنید.
این گیاه خاصیت افزایش میل جنسی دارد، بنابراین می توان از آن به عنوان درمان موثر استفاده کرد.
گزارشی از سال 2013 که در مجله Neuro-Oncology منتشر شد، نشان داد که سیر حاوی ترکیبی به نام دیالیل تری سولفید (DATS) است که یک عامل درمانی مؤثر در جلوگیری از پیشرفت تومور به حساب می آید. اگرچه برای تایید این خاصیت تحقیقات بیشتری لازم است. با این حال، این نکته حاکی از آن است که مصرف منظم سیر ممکن است خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش دهد. این ماده به کاهش تولید ترکیبات سرطان زا کمک می کند و همچنین باعث کاهش تومور های مرتبط با سرطان پستان می شود.
سال ها است که از سیر به عنوان درمانی برای کاهش وزن استفاده می شود. در نمونه های حیوانی، بیان ژن هایی که در چربی سوزی نقش دارند، کاهش می یابد، که منجر به تشکیل سلول های چربی می شود. این گیاه ترموژنز را افزایش می دهد، که به سوزاندن چربی و کاهش سطح کلسترول LDL (بد) کمک می کند. این تحقیق پیامد های مثبتی در کاهش چاقی در انسان دارد.
طبق یک مطالعه حیوانی، سیر سرشار از سیستئین S-ally-mercapto cysteine (SAMC) و آنتی اکسیدان ها است که می تواند به جلوگیری از کبد چرب کمک کند. این ترکیبات همچنین ممکن است خطر صدمات کبدی را کاهش دهد. برای تأیید این مزایا برای کبد، تحقیقات بیشتری لازم است.
سیر از رشد سودوموناس آئروژینوزا، پاتوژن مسئول عود مجدد عفونت ادراری (UTI) و عفونت های کلیوی جلوگیری می کند. همچنین از عصاره سیر تازه برای جلوگیری از رشد واژینیت کاندیدا و عفونت E. coli استفاده می شود.
این گیاه ممکن است به جلوگیری از ریزش مو و تقویت رشد مو کمک کند. استفاده منظم از ژل سیر یا روغن نارگیل ترکیب شده با سیر ممکن است به شرایطی مانند آلوپسی کمک کند. با این حال، اطلاعات و تحقیقات محدود در مورد این مزیت وجود دارد، بنابراین مطالعات بیشتری برای تأیید انجمن علمی لازم است.
عصاره های سیر به دلیل اثرات ضد باکتریایی که دارد از عفونت هلیوباکتر پیلوری، نیش کنه و خارش کمک می کنند.
ترکیبات ضد باکتریایی موجود در این گیاه می تواند انگل معده را که سبب ایجاد زخم معده می شود را از بین ببرد.
به دلیل خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچ و آنتی بیوتیکی این گیاه، معمولاً برای تسکین درد های گوش و عفونت گوش استفاده می شود. به طور عمومی، از سیر ها به عنوان داروی خانگی برای مقابله با لکه های سرسخت استفاده می شود. نصف یک گل سیر را بر روی برش شکاف دار قرار دهید، آن را با باند ببندید و ببینید که آیا شکاف و درد از بین می رود!
ممکن است این گیاه به صورت خام مصرف شود، اما طعم آن به حدی تند است که اکثر افراد معمولاً پخته شده آن به همراه غذا یا غذا های مختلف را ترجیح می دهند.
سیر را می توانید خرد کنید، تکه کنید یا حتی عصاره آن را مصرف کنید. آنزیم آلییناز موجود در آن برای سلامتی بسیار مفید است.
حدالامکان از سرخ کردن سیر بپرهیزند، زیرا حرارت می تواند بر روی این گیاه تأثیر گذاشته و خواص آن را مقداری تغییردهد، بهترین روش مصرف سیر، به صورت خام است.
سیر هنگامی که در روغن زیتون تفت داده می شود، رایحه ای معطر و خوشبو می دهد. این می تواند ماده ای غذایی پایه برای سوپ ها و خورش ها باشد. سیر یکی از اصلی ترین مواد موجود در سس ماکارونی است.
این گیاه همچنین به عنوان یک ماده اساسی در خمیر دندان و دهانشویه استفاده می شود، زیرا به جلوگیری از پوسیدگی دندان و رشد باکتری های دهان کمک می کند.
احتیاط: مصرف بیش از حد سیر ممکن است دستگاه گوارش را تحریک کند. همچنین، سیر می تواند باعث بوی بد دهان شود.
اینطوری نه معده اذیت میشه
نه بوی بد از معده به دهان برمیگرده
خواستم از شما معلومات اخذ نمایم که روزانه تل چی حد سیر خورده شود و در مقارت جنسی چقدر مفاد دارد؟
ممنون شما