آمار نگران کننده چاقی دانش آموزان در مازندران
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران: وضعیت چاقی و اضافه وزن میان دانش آموزان استان بسیار نگران کننده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، سیدعلی ساداتی در نشستی با حضور مدیرکل آموزش و پرورش و مدیرکل ورزش و جوانان مازندران، بهترین شاخصههای توسعه پایدار کشورها را انسان سالم، با نشاط و امیدوار برشمرد و گفت: جامعه با نشاط، جامعهای خلّاق، مبتکر و ابداع کننده بوده و این واقعیتی اجتناب ناپذیر است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران افزود: تا زمانی که به ورزش مدارس به طور جدی توجه و زمینه رُشد و بالندگی آن فراهم نشود، نمیتوان به توسعه پایدار ورزش کشور و تربیت جامعهای با نشاط و سالم امیدوار بود.
ساداتی، با اشاره به ساحتهای تربیتی شش گانه مندرج در سند تحول بنیادین، یکی از مهمترین آنها را ساحت تربیت زیستی و بدنی به عنوان ناظر بر آماده سازی فردی و جمعی تربیت کنندگان اعلام کرد و گفت: درک ویژگیهای زیستی و پاسخگویی مسئولانه به نیازهای جسمی و روانی قشر دانش آموز، تلاش پیوسته برای حفظ و ارتقای سلامت و بهداشت جسمی و روانی خود و دیگران، شناخت نسبت به سبک زندگی انتخاب شده و ارزیابی پیامدهای آن در جامعه و طبیعت، تلاش فردی و جمعی برای حفظ و ارتقای سلامت و ایمنی افراد جامعه در سطح ملی و حفظ محیط زیست از جمله اهداف ساحت تربیت زیستی و بدنی مندرج در سند تحول است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران، اجرای "طرح کوچ" با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم، ارتقای سطح دانش و آگاهی همه مشمولان به ویژه مدیران، معلمان، دانشآموزان و والدین در زمینه روشهای کنترل اضافه وزن و چاقی دانست و افزود: با غربالگری و احصای (BMI) ۹۲ درصد دانش آموزان استان، به آماری نگرانکننده دست پیدا کرده که نشان از قرار داشتن مازندران در جمع ۳ استان دارای چاقی و اضافه وزن بالا در کشور دارد.
ساداتی، رواج زندگی ماشینی، آپارتماننشینی، شیوع ویروس کرونا، کمبود فعالیت بدنی، گسترش نیافتن ورزشهای همگانی و رعایت نکردن اصول تغذیه سالم را از جمله دلایل آمار بالای چاقی و اضافه وزن میان دانش آموزان مازندرانی برشمرد و تصریح کرد: ۶۰ درصد دختران استان وزن طبیعی داشته، اما پسران نسبت به دختران، با ۸ درصد افزایش دارای اضافه وزن هستند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران با اشاره به هفت خط مشی و سیاست مهم معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با عنوان "مکتب عام" گفت: مدرسه محور و کیفی کردن فعالیتهای تربیت بدنی از مهمترین خط مشیها و سیاستهای این معاونت است.
ساداتی افزود: در همین راستا سبد طرحهای حوزه سلامت و تندرستی شامل مدارس مروّج سلامت، سفیران سلامت، طرح دادرس، سلامت دهان و دندان، آموزش پیشگیری از بیماری ها، آموزش سلامت نوجوانی و شناسنامه سلامت بوده و همچنین در حوزه تربیت بدنی طرحهایی از جمله ورزش صبحگاهی در مدرسه، ایجاد مدارس پویا، برگزاری المپیادهای درون مدرسه ای، مدرسه قهرمان، مدرسه میزبان، انجمنهای ورزشی مدارس و کنترل وزن و چاقی (طرح کوچ) اجرایی شد.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد: هر چند در حوزه ورزش قهرمانی رتبه نخست را در کشور کسب کرده ایم، اما به لحاظ سلامت در رتبه آخر بوده و این تناقض آشکار نشان میدهد، ورزش در مازندران هنوز همگانی نشده است.