به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، یک سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد سازمان ملل نگران است که کودتای ارتش میانمار شرایط ۶۰۰ هزار عضو جامعه مسلمانان روهینگیا را که در این کشور حضور دارند، وخیمتر کند.
ارتش میانمار روز دوشنبه در پی کودتایی علیه دولت آنگ سان سوچی، قدرت را در این کشور در دست گرفت. ارتش میانمار آنگ سان سوچی و همچنین دیگر مسئولان بلندپایه حزب اتحادیه ملی برای دموکراسی (حزب حاکم) را بازداشت کرد.
سرکوب نظامی مسلمانان روهینگیا در سال ۲۰۱۷ موجب شد بیش از ۷۰۰ هزار نفر از آنان به بنگلادش فرار کنند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و قدرتهای غربی ارتش میانمار را به پاکسازی قومیتی در این کشور متهم کردند؛ اتهامی که ارتش میانمار آن را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از نیویورک (مقر سازمان ملل متحد)، استفان دوژاریک، سخنگوی سازمان ملل در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه برخی از روهینگیاها دسترسی بسیار محدودی به خدمات سلامت و آموزشی پایه دارند، گفت سازمان ملل متحد نگران است که این تحولات (در پی کودتا در میانمار) شرایط را برای آنها وخیمتر کند.
باربارا وودوارد سفیر انگلیس در سازمان ملل که ماه فوریه ریاست شورای امنیت را برعهده دارد، گفت ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در نظر دارند امروز سه شنبه برای گفتگو در مورد تحولات میانمار نشستی در پشت درهای بسته برگزار کنند.
چین که به همراه روسیه از میانمار در برابر اقدام گسترده شورای امنیت برای سرکوب نظامی سال ۲۰۱۷ محافظت کرده بود، ابراز امیدواری کرد در نشست امروز اطلاعات بیشتری در مورد شرایط میانمار به دست آید.
یک سخنگوی هیئت دیپلماتیک چین در سازمان ملل گفت: «امیدواریم هرگونه ابتکار شورای امنیت بیشتر در جهت ثبات میانمار باشد تا آنکه شرایط را پیچیدهتر کند.»
جو بایدن، رییس جمهور آمریکا شامگاه دوشنبه تهدید کرد تحریمها علیه میانمار را مجددا وضع خواهد کرد. وی خواستار یک پاسخ بین المللی هماهنگ شد تا ارتش میانمار را وادار سازد از قدرت صرف نظر کند.