کاهش مصرف آب با روشهای نوین تولید آبزیان
در فرایند تولید آبزیان به شیوه متراکم و فوق متراکم، مصرف آب در مقایسه با تولید آبزیان به روش سنتی به کمتر از یک دهم میرسد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیرکل شیلات خوزستان با اشاره به محدودیت مصرف آب در آبزی پروری گفت: تولید آبزیان به شیوه سنتی، در خوزستان به علت کمبود آب با محدودیتها و ممنوعیتهایی رو به رو است به همین دلیل باید به روشهای نوین آبزی پروری روی آورد.
ابوعلی اظهار داشت:در راستای ترویج شیوههای نوین آبزی پروری، راهاندازی و ساخت هشت مجموعه پرورش ماهی گرمابی و سردابی در محیط متراکم و فوق متراکم در مناطق اندیکا، مسجدسلیمان، لالی، گتوند، شوشتر، بهبهان، دزفول و اندیمشک تدوین و هدف گذاری شده است.
وی افزود:در روش پرورش متراکم با استفاده از حداقل مساحت زمین، سایتهای پرورش ماهی در این مناطق ساخته میشوند که در طول سال هشت تا ۱۰ هزار تن ماهی پرورشی در آنها تولید خواهد شد.
مدیرکل شیلات خوزستان یکی دیگر از مزایای پرورش متراکم آبزیان را ایجاد مشاغل خرد و خانگی عنوان کرد و افزود: با احداث یک استخر خانگی قابلیت پرورش ۲ تا ۲.۵تن ماهی در سال ایجاد خواهد شد.
ابوعلی با اشاره به راه اندازی مرکز توسعه وتوان افزایی شیلات درآینده نزدیک افزود: این مرکز در قالب چهاربخش شامل آموزش و انتقال فناوری، تحقیق و توسعه، بازار و استاندارد سازی و ارتقا کیفیت به منظور ارایه خدمات مختلف تخصصی و آزمایشگاهی درجه بندی محصولات، رتبه بندی مزارع، کارخانهها و صنایع شیلاتی، ایجاد الگوهای تولید متراکم ماهی و میگو در سازههای متنوع و بومی به صورت پایلوت، توسعه آموزشهای مهارتی، صادرات و ساماندهی بازارهای داخلی این مرکز ایجاد شد.
بیشتر بخوانید:پیشگیری از بیماری VHS در مزارع پرورش قزل آلا در خوزستان
حدود ۱۵هزار هکتار از اراضی خوزستان به کشت پرورش ماهی گرمابی به روش سنتی وجود دارد که سالانه حدود ۷۰هزار تن ماهی تولید میکنند.