بازتاب جهانی
واکنش های بین المللی به کودتا در میانمار
سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا و اندونزی کودتا و انتقال قدرت به ارتش در میانمار را محکوم کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا و اندونزی کودتا و انتقال قدرت به ارتش در میانمار را محکوم کردند.
سازمان ملل
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درباره انتقال همه اختیارات و قدرت به ارتش میانمار به شدت ابراز نگرانی کرد.
گوترش همچنین بازداشت سران سیاسی در میانمار را به شدت محکوم کرد و افزود: تحولات اخیر در میانمار ضربه خطرناکی به اصلاحات دموکراتیک در این کشور است.
دبیر کل سازمان ملل متحد با محکوم کردن بازداشت سران سیاسی میانمار ، بر حمایت قاطع این سازمان از تلاش های مردم این کشور در مسیر اصلاحات و تحقق دموکراسی تاکید کرد.
آمریکا
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از فرماندهان ارتش در میانمار خواست مقاماتی را که بازداشت کرده اند، آزاد کنند.
وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیهای اعلام کرد؛ در صورتی که اقدامات صورت گرفته روز دوشنبه ۱۳ بهمن ماه در میانمار برگشت داده نشود، علیه مسوولان آن دست به اقدام خواهد زد.
در این بیانیه؛ آمریکا با هر گونه تلاش برای تغییر نتایج انتخابات اخیر در میانمار یا ممانعت از انتقال دمکراتیک قدرت در این کشور مخالف کرده است.
سخنگوی کاخ سفید هم با انتشار بیانیه ای میگوید آمریکا مخالف هرگونه تغییر در میانمار است.
بیشتر بخوانید
اتحادیه اروپا
شارل میشل رئیس شورای اروپا کودتای نظامی در میانمار را به شدت محکوم کرد.
اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا در توئیتی نوشت: من قویا کودتا در میانمار را محکوم می کنم. دولت غیرنظامی مشروع باید در راستای قانون اساسی کشور و انتخابات ماه نوامبر دوباره تشکیل شود. من خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط همه بازداشت شده ها هستم.
جوزف بورل مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا در توئیتی نوشت: من قویا مبادرت ارتش میانمار به کودتا را محکوم می کنم و خواهان آزادی فوری افرادی هستم که بازداشت شده اند. باید به نتایج انتخابات و قانون اساسی احترام گذاشته شود. مردم میانمار خواهان دموکراسی هستند. اتحادیه اروپا در کنار آنهاست.
انگلیس
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در توئیتی نوشت: من کودتا و بازداشت غیرقانونی غیرنظامیان در میانمار از جمله آنگ سان سوچی را محکوم می کنم. باید به رای مردم احترام گذاشته شود و رهبران غیرنظامی آزاد شوند.
فرانسه
سخنگوی دولت فرانسه اعلام کرد؛ پاریس از میانمار خواسته است به نتیجه انتخابات در این کشور احترام بگذارد.
چین
وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای اعلام کرد مقامات این کشور امیدوارند همه طرف ها در میانمار بتوانند در راستای قانون اساسی و در چارچوب حقوقی و همچنین حفظ ثبات، اختلافات را حل کنند.
ژاپن
وزارت امور خارجه ژاپن در بیانیه ای اعلام کرد؛ دولت ژاپن از ارتش میانمار می خواهد آنگ سان سوچی را آزاد و دموکراسی را به این کشور بازگرداند.
اندونزی
اندونزی از میانمار خواست به اصول اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا ( آ سه آن) از جمله حاکمیت قانون، دموکراسی و قانون اساسی پایبند باشد.
استرالیا
ماریس پِین وزیر امور خارجه استرالیا نیز از ارتش میانمار خواست "به قانون احترام بگذارد ، این مناقشه را از طریق ساز و کارهای قانونی حل و فصل کند و همه سران غیرنظامی و دیگران را که بازداشت شده اند، سریعا آزاد کند."
ترکیه
وزارت امور خارجۀ ترکیه با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام نگرانی شدید از تحولات در میانمار کودتای نظامی علیه منتخبین مردم را بشدت محکوم کرد.
سنگاپور
وزارت امور خارجه سنگاپور از همه طرف ها خواست خویشتنداری نشان دهند و برای دستیابی به نتیجه ای مثبت و مسالمت آمیز تلاش کنند.
آوارگان روهینگیا نقض دموکراسی در میانمار را محکوم کردند
دیل محمد، رهبر اقلیت جامعه روهینگیا اعلام کرد؛ آوارگان روهینگیا ”تلاش برای از بین بردن دموکراسی“ در میانمار را محکوم می کنند.