۱۲ بهمن یادآور استقبال تاریخی ملت ایران از حضرت امام خمینی (ره) در سال ۵۷، پس از ۱۴ سال تبعید است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سیستان و بلوچستان؛ ۴۲ سال پیش در چنین روزی، دوازدهم بهمن سال ۱۳۵۷ هجری شمسی حضرت امام خمینی (ره)، رهبر فقید انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، پس از پانزده سال دوری و تبعید از وطن، درمیان استقبال پرشور مردم، قدم به خاک ایران اسلامی گذاشت.
امروز ۱۲ بهمن و همزمان با ورود حضرت امام خمینی (ره) به میهن اسلامی در سال ۵۷ با عنوان انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) نام گذاری شده است.
در دوازدهم بهمن 1357، پرشکوه ترین استقبال تاریخ جلوه گر شد.
این روز یکی از ماندگارترین روزهای تاریخ معاصر ایران است و شور و شوق مردم در آن وصف ناپذیر بود. عده زیادی از مردم، خود را به تهران رسانده بودند تا در مراسم استقبال از امام شرکت کنند. تقریبا در ساعت شش صبح، خیابان ها سرشار از جمعیت بود. اول صبح، میلیون ها نفر در دو طرف خیابان های مسیر امام خمینی رحمه الله ایستاده بودند و پنجاه هزار نیروی انتظامی مردمی مشغول منظم کردن آنها بودند.
مردم با تاق نصرت و گل، خیابان ها را تزیین کردند و در قلب استقبال کنندگان، دریایی از اضطراب و شادی موج می زد. در ساعت نه و سی دقیقه صبح، محبوب ملت و پرچم دار آزادی به وطن برگشت. چند لحظه پس از گشوده شدن در خروجی هواپیما، امام در حالی که دستشان در دست مهماندار فرانسوی بود، در مقابل دیدگان مشتاقان ظاهر شد. همه اشک شادی می ریختند. فریاد «اللّه اکبر» به هوا برخاست.
سالروز ورود تاریخی امام خمینی(ره) به کشور روزی سرنوشت ساز و مهمی است که روحیه مقاومت و انگیزه مبارزاتی مردم را افزایش داد و زمینهساز پیروزی انقلاب اسلامی شد.
بازگشت بنیانگذار جمهوری اسلامی به ایران پس از چندین سال دوری از وطن، امیدی تازه در میان ملت ایجاد کرد و سبب شد تا شعار استقلال و آزادی به منصه ظهور برسد.
در تاریخ معاصر ایران، حادثهای به عظمت وقوع انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) وجود ندارد، به طوری که در شکلگیری نهضت اسلامی نقش شخصیتها، سخنرانیها، اعلامیهها، بیانیهها و حتی برخی از مناسبتهای مذهبی نیز تأثیر بسزایی داشته است. در واقع این انقلاب نه تنها در ایران بلکه در سراسر جـهان اسلام، نقطه عطفی سرنوشتساز محسوب میشود و معادلات ظالمانه حاکم بر نظام بینالملل را تحت تأثیر قرار داد و آنها را متزلزل ساخت.
بهمن ماه یادآور بزرگترین رخداد در ایران معاصر است، زیرا در روزهای منتهی به وقوع پیروزی انقلاب اسلامی حوادثی رخ داد که مهم ترین تاریخ کشور را رقم زد.
از این رو ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ خورشیدی به عنوان یکی از روزهای به یاد ماندنی به شمار میآید، روزی که امام خمینی(ره) با استقبالی بیسابقه از تبعیدگاه به کشور بازگشت و این حادثه ای مهم در جهان و نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران شد.
این روز در تقویم رسمی با عنوان آغاز دهه فجر، مشخص شده است.
دو حادثه، از مهم ترین پی آمدهای بازگشت امام خمینی رحمه الله است که به سرعت موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد: انتصاب دولت موقت و بیعت نظامیان با امام خمینی رحمه الله . امام خمینی در 26 دی ماه در آستانه خروج شاه از کشور اعلام کرد که ما دولت را به همین زودی اعلام خواهیم کرد. در پانزده بهمن، نخست وزیری مهندس بازرگان به تصویب شورای انقلاب رسید.
در نوزده بهمن، عظیم ترین راه پیمایی در سراسر کشور شکل گرفت و میلیون ها نفر از دولت منتخب امام خمینی رحمه الله حمایت کردند.
از سوی دیگر، در دهه انقلاب، ارتش که تنها نقطه اتکای رژیم بود، به انقلاب پیوست.
فرار، نافرمانی، اعتصاب، شرکت در تظاهرات و سرانجام، بیعت با امام خمینی رحمه الله ، نشانه همراهی ارتش با امام بود که در نوزده بهمن به اوج خود رسید.
در نتیجه، رژیم بدون پشتوانه به سرعت از هم پاشید و انقلاب اسلامی در 22 بهمن به پیروزی نهایی رسید.