رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد گفت: به منظور ترویج فرهنگ غذایی سالم و ترویج و نگهداشت شیوه پخت خوراکهای سنتی شهر میراث جهانی یزد، جشنواره خانوادگی با عنوان "خش خورانه" برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، عباس ملازینلی در نشست هم اندیشی و اجرایی برگزاری جشنواره "خش خورانه" با اشاره به استقبال خوب مردم و گردشگران از جشنوارههای غذا در استان، گفت: در جشنواره خش خورانه، خانوادههای یزدی در محیطی کاملا بومی و شاد برای پخت غذاهای سنتی یزدی و البته سالم به رقابت میپردازند.
مدیر مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد هم در این نشست، فرهنگ سازی استفاده از غذاهای سالم از طریق تولید محتواهای فرهنگی و اجتماعی را بسیار موثرتر از تذکرهای مکرر کارشناسان و پزشکان دانست و افزود: خوراکیهای یزد تنها شیرینیهای آن نیست، بلکه غذاهای سنتی و سالم زیادی دارد که به فراموشی سپرده شده که میتوان آنها را با برگزاری رویدادهای آموزشی و فرهنگی زنده کرد.
دکتر آقایی اظهار داشت: برگزاری چنین رویدادهایی قدرت بیشتری در انتقال پیامهای بهداشتی و سلامت دارد و میتواند موجب ترویج غذاهای سنتی سالم در بین سفره خانوادههای یزدی شود.
وی در نظر داشتن تنوع غذایی سالم در برگزاری این رویداد را مهم برشمرد و تصریح کرد: در این برنامه میتوان با حضور کارشناسان تغذیه و پزشکان، نکات مهم هنگام طبخ غذا را نیز ارائه کرد.
رئیس اداره اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد نیز در این نشست با اعلام جزئیات و چگونگی برگزاری این جشنواره گفت: در فراخوانی تمام نکات، ضوابط و مقررات مسابقه بیان خواهد شد.
محمد فکر تأکید کرد: بعد از اعلام فراخوان، شرکت کنندگان باید فیلم دستپخت خود را به صورت فایل ویدئویی ارسال کنند تا پس از بازبینی از سوی کارشناسان مربوطه، چند خانواده برتر به مرحله اصلی مسابقه راه پیدا کنند.
وی ادامه داد: خانهای در بافت تاریخی یزد در نظر گرفته شده و کلید آن در هر نوبت تحویل یک خانواده شرکت کننده میشود تا آنها با غذاهای خود، در سه مرحله پیش غذا، غذای اصلی و دسر، میزبان داورها باشند.
فکر افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی با حضور مربیان فنیوحرفهای استان، نمایش تاریخچه غذاهای سنتی، بخشهای طنز با حضور استند آپ کمدی، حضور مهمان ناخوانده، بخش مردمی و ... نیز از بخشهای جانبی جشنواره شادمانهی "خشخورانه" خواهد بود.