خواص شگفت انگیز نان جو
نان جو دارای خواص و مزایای بسیار خوبی است، از خواص مصرف نان جو می توان به مبارزه با یبوست، تقویت استخوان ها و درمان برخی بیماری ها اشاره کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمامرکز سیستان و بلوچستان؛ نان جو از نظر بهداشتی و سلامتی از ارزش ویژه ای برخوردار است و از این جهت این نان مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و آن را اکسیر سلامت نیز می نامند.
در ادامه خواص بیشتر این نان را بررسی خواهیم کرد.
نان باید بخشی از رژیم غذایی باشد مواد مغذی موجود آن را به غذایی مهم و ضروری برای انسان ها می سازد.
انواع مختلفی از نان در سراسر دنیا وجود دارد. گندم، جو، آفتابگردان، چاودار، ذرت، شیر و حتی سویا .
نان غذایی اصلی است که در بخش بزرگی از جمعیت جهان مصرف می شود و رایج ترین و اساسی ترین غذا در آشپزخانه است.
مزایای باور نکردنی و خواص نان جو
گلوتن کم
برخلاف سایر نان ها (مثال، در مقایسه با آن هایی که با آرد گندم پخته می شوند) جو دو سر برای افرادی که از بیماری سلیاک رنج می برند توصیه نمی شود.
مصرف نان جو برای داشتن انرژی زیاد:
مصرف نان جو حس خستگی را از بین می برد و به بدن انرژی روزانه را می دهد اگر خیلی احساس خستگی می کنید حتی اگر هیچ فعالیت فیزیکی نکرده اید، ممکن است کمبود مواد مغذی داشته باشید به علاوه، این بیماری از غش و بیماری های تنفسی جلوگیری می کند.
فواید مصرف نان جو
مواد مغذی نان جو :
این نان در گستره وسیعی از مواد مغذی ضروری به گزینه ای جالب تبدیل می شود به عنوان مثال، این منبع ایده آل از پروتیین است در حالی که به خاطر نوعی نان غنی از کربوهیدرات پیچیده، معروف است.
از سوی دیگر، هم چنین به طور عمده ویتامین های ب را تامین می کند، در حالی که در میان مواد معدنی، آهن و کلسیم مورد استفاده قرار می گیرد.
نان جو ایده آل برای صبحانه:
چنانچه در ادامه بخش سلامت نمناک اشاره خواهیم کرد با توجه به کربوهیدرات های بسیار پیچیده، این گزینه برای صبحانه انتخاب ایده آلی است و انرژی مورد نیاز را تامین می کند و سبوس موجود در آن از سفید شدن مو جلوگیری و حافظه را تقویت می کند.
مصرف نان جو برای کاهش سطح کلسترول:
همه ما می دانیم که کلسترول بالا یکی از بزرگ ترین دشمنان سلامتی است و وقتی سطح آن در بدن بسیار بالا می رود بسیار مهم است آن را کاهش دهیم بنابراین اگر می خواهید از سلامت خود مراقبت کنید و کلسترول را پایین بیاورید نان جو مصرف کنید.
نان جو برای مبارزه با یبوست:
به دلیل محتوای فیبر آن، نان جو برای مبارزه با یبوست بسیار عالی است و کمک می کند به طور مرتب شکم کار کند چیزی که برای سلامتی بسیار مهم است و در بسیاری از اوقات ما به آن اهمیت نمی دهیم.
مبارزه با یبوست با مصرف نان جو
نان جو مفید در ایام روزه داری :
کربوهیدرات های پیچیده موجود در نان جو از بروز گرسنگی در ایام روزه داری جلوگیری می کند بنابراین مصرف آن هنگام سحر توصیه می شود.
نان جو برای تقویت استخوان ها :
املاح و مواد معدنی نان جو به تقویت و استحکام استخوان کمک می کند بنابراین با مصرف آن نرمی استخوان کودکان را رفع کنید .
درمان بیماری ها با نان جو
چنانچه نان جو کم نمک تهیه شود دارای خواص بیشتری است که به صورت خلاصه اگر بخواهیم به آنها بپردازیم شامل :
جلوگیری از تولید چربی های زیان آور در خون تنظیم فعالیت دستگاه گوارش تعدیل فشار خون تحریک انسولین سازی در بدن و کاهش قند خون پاکسازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده کننده مقابله با رشد تومور در بدن جلوگیری از چاقی
حفظ شادابی و زیبایی پوست به علت وجود ویتامینهای گروه ب در آن و تقویت حافظه است.
نان جو بخورید تا قند خونتان کاهش پیدا کند: پس نان جو برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
سیستم ایمنی بدن تقویت می شود: این نوع نان با دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان و اسید چرب های مفید برای بدن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با رشد تومورها مقابله می کند.
نان جو سرشار از فیبر است: همین ویژگی موجب پاک سازی دیواره های معده و روده از ذرات آلوده می شود و از بیماری های دستگاه گوارش جلوگیری می شود.
خاصیت رژیمی نان جو: از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن می توان به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد می شود.
با استفاده از این نان فشار خون شما تعدیل می یابد.
کاهش کلسترول خون: با خوردن نان جو از تولید چربی های زیان آور در خون جلوگیری می شود.
از بیماری های قلبی عروقی پیش گیری می شود.
موجب تنظیم فعالیت های دستگاه گوارشی بدن می گردد.
باعث تحریک انسولین سازی در بدن فرد می شود و برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند مصرف نان جو بسیار توصیه می گردد.
وجود ویتامین های گروه ب: موجب تقویت حافظه، شادابی و زیبایی پوست، آرامش و پیش گیری از نرمی استخوان در کودکان می شود.
از خواص نان جو می توان به وجود مواد ضدسرطانی اشاره داشت که باعث سرکوب عوامل سرطان به خصوص پیش گیری از بروز سرطان در بستر روده ها می شود. علاوه بر این با خوردن نان جو می توان موجب تومورهای سرطانی شد.
با خوردن نان جو سبوس دار از سفید شدن زودرس موهایتان نیز جلوگیری کنید.
مواد معدنی و املاح فراوان در نان جو در افزایش سلامت و استحکام استخوان های شما نقش به سزایی دارد.
پس با این اوصاف توصیه ما به شما این است که به جای نان های دیگر مانند نان گندم و... نان جو بخورید و از خواص بی نظیر آن بهره مند شوید.
- فواید و خواص مهم دیگر نان جو از منظر طب سنتی
– نان جو از سفیدشدن مو جلوگیری میکند.
– نان جو برای کم خونی مفید است.
– جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.
– مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری میشود که در بخش سلامت نمناک کامل به توضیح آن پرداخته شده است.
چگونه آن را در خانه درست کنید
تهیه نان جو بسیار آسان است به نشانه های زیر توجه کنید و دستور پخت را در آشپزخانه تان امتحان کنید.
گزینه ای که پیشنهاد می کنیم ایده آل است چون حاوی مواد اولیه منشا حیوانی نیست.
- مواد لازم برای تهیه نان جو:
400 گرم آرد گندم،
- 270 میلی لیتر آب ،
- 80 گرم شکر قهوه ای ،
- 2 ق جو ،
- 1 قاشق چای خوری نمک ،
- 1 فنجان آب گرم،
- 10 گرم مخمر خشک
طرز تهیه نان جو
جزئیات :
اولین کاری که باید انجام دهید این است که مخمر ، آب و شکر را در کاسه ای که ترکیبات خشک در آن قرار دارند بریزید بسیار مهم است که آرد را الک کنید سپس مخمر را اضافه تا مخلوط همگن بدست آید بگذارید استراحت کند تا نان را شکل بگیرد و هوا بیرون رود خمیر را کف سینی پهن کنید
در نهایت فر را به مدت 20 دقیقه با180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
نان جو و چاودار:
زمانی که نوبت به تکمیل نان می رسد گزینه های بسیار خوش مزه دیگری نیز وجود دارد.
مثلا، در این مورد، اضافه کردن چاودار به دستور العمل اصلی را پیشنهاد می کنیم.
مواد لازم:
85 گرم جو (می توانید از دانه های جو استفاده کنید در صورتی که آن ها به خوبی خرد شده باشند)
- 45 گرم آرد چاودار،
- 5 سفیده تخم مرغ،
- مخمر شیمیایی ،
- 100 میلی لیتر شیر سویا ،
- 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون بکر
جزئیات:
اول از همه، می خواهیم آرد جو و چاودار را الک کنیم و آن ها را در کاسه ای بزرگ بریزید سپس مخمر شیمیایی را اضافه کرده و با کمک چنگال به خوبی مخلوط کنید. روغن زیتون و نیز شیر را اضافه کنید.
حالا سعی کنید زرده تخم مرغ را از سفیده تخم مرغ جدا و سفیده تخم مرغ را به مخلوط قبلی اضافه کنید تا زمانی که خمیر سفت بدست آید خمیر را در ظرف قرار دهید تا نانی آماده کنید فر را چند دقیقه در200 درجه سانتی گراد گرم کنید سپس در فر قرار دهید و به مدت 15 دقیقه بپزید تا این که بپزد.
نکات مهم در استفاده و مصرف نان جو
اگر گفته می شود نان جو جزو نان های رژیمی است به این معنی نیست که هر چه قدر دلتان خواست از آن استفاده کنید.
بلکه منظور جایگزینی آن با سهم نان روزانه تان است.
فیبر بالا از خاصیت های نان جو است ولی به علت این که پس از مصرف آن مقدار زیادی از آب بدن شما به علت فیبر زیاد جذب می شود.
بهتر است از آب ومایعات فراوان استفاده کنید.
اگر به پروتئین گلوتن موجود در نان جو حساسیت دارید از مصرف آن خودداری کنید .
چون موجب بیماری سلیاک در فرد می گردد.
موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از خواص نان جو است که با مصرف به اندازه و مناسب آن می توانید تاثیر به سزایی در افزایش سلامتی تان داشته باشید.
اگر طعم نان جو را دوست ندارید می توانید از ترکیب آرد جو و آرد گندم بر اساس استانداردهای تهیه نان مورد تایید متخصصان تغذیه استفاده کنید.
هم چنین در خرید نان جو دقت کافی داشته باشید تا نوع تقلبی را خریداری نکنید.
هیچگاه یک شکم سیر نان گندم نخورده ام
گویا انگلیسهای کثیف مزاق و مزاج ما رو با نان گندم تغییر دادند
در کتابها هم بیان شده حضرت علی علیه السلام نان جو خالی یا با مقداری نمک میل میفرمودند