به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آسوشیتدپرس نوشت، دبی پس از بازکردن درهای خود به روی مسافران سال نو، به اتهام گسترش شیوع ویروس کرونا در خارج از کشور، هدف انتقاد برخی کشورها قرار گرفت.
به گزارش این خبرگزاری، حتی پرسشهایی درباره توانایی این شهر در مقابله با افزایش بی سابقه موارد ابتلا به ویروس کرونا مطرح شده است.
دفتر رسانهای دولت دبی مدعي شد این شیخ نشین هرچه در توان دارد به کار گرفته است تا با همه گیری کرونا مقابله کند، هرچند به کرات از پاسخ دادن به پرسشهای آسوشیتدپرس درباره ظرفیت بیمارستانی این شهر طفره رفته است.
این دفتر اعلام کرد، اکنون پس از گذشت یک سال از مدیریت همه گیری، میتوانیم با اطمینان بگوییم که اوضاع تحت کنترل است و ما برای افزایش ظرفیت نظام مراقبت بهداشتی درصورت نیاز برنامههایی داریم.
البته ناصر الشیخ، وزیر اقتصاد سابق دبی، روز پنجشنبه در توئیتر ارزیابی متفاوتی ارائه کرد و از مقامات خواست تا اوضاع را تحت کنترل درآورند.
وی نوشت، مقامات تصمیمهای خود را براساس توصیههای گروهشان اتخاذ میکنند، توصیههای اشتباهی که انسانها را در معرض خطر قرار میدهند و تاثیر منفی بر جامعه دارند. وی تاکید کرد اقتصاد دبی نیازمند مسئولیت پذیری است.
دبی در ماه ژوئیه به یکی از نخستین مقاصد سفر تبدیل شد که اعلام کرد درهای آن برای تجارت باز است. این اقدام به منزله مرهمی برای بخشهای گردشگری و املاک و مستقلات دبی بود که پس از اعمال قرنطینه و مقررات منع آمد و شد آسیب جدی دیده بودند.
با شروع گردشگری، موارد ابتلای روزانه به ویروس کرونا، به آرامی شروع به افزایش کرد، اما در پاییز ثابت ماند.
اما سال نو فرا رسید و سفرها افزایش یافت. در نتیجه در ۱۷ روز گذشته امارات عربی متحده در کل تعداد بی سابقه موارد روزانه ابتلا به کرونا را گزارش کرده و صفوف آزمایشگاهها در دبی درحال افزایش است.
در فلسطين اشغالي بیش از ۹۰۰ مسافری که از دبی بازگشتند، به کرونا مبتلا شده بودند. این افراد پس از بازگشت از سفر زنجیرهای از مبتلایان به کرونا متشکل از بیش از چهار هزار نفر را تشکیل دادند.
از زمان امضای توافق عادی سازی روابط بین رژيم صهيونيستي و امارات عربی متحده در سپتامبر، دهها هزار صهيونيست به امارات سفر کرده اند. شبکه ۱۳ تلویزیون رژيم صهيونيستي به نقل از دکتر شارون آلروی پریس، کارشناس نهاد بهداشت فلسطين اشغالي، اعلام کرد که چند هفته سفر به امارات بسیار مرگبارتر از چند دهه قطع روابط با این کشور عربی بوده است.
از اواخر دسامبر، رژيم صهيونيستي افرادی را که از سفر به امارات عربی متحده باز میگردند، موظف میکند دو هفته خود را قرنطینه کنند. پس از آن در پی افزایش مواردابتلا به کرونا، اين رژيم فرودگاه بین المللی اصلی خود را تا پایان ماه تعطیل کرد.
انگلیس هم در اواسط ژانویه یک مسیر سفر به دبی را که به مسافران اجازه میداد، قرنطینه نشوند، مسدود کرد. مت هانکوک، وزیر بهداشت انگلیس، این هفته به بی بی سی گفت، به جز در موارد کاملا ضروری، سفرهای بین المللی نباید انجام شوند.
این درحالی است که گونههای جهش یافته ویروس کرونا با سفر به دبی مرتبط دانسته شده اند. انگلیس روز جمعه یک قانون منع سفر وضع کرد که به دلیل شیوع گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا، مانع انجام شدن پروازهای مستقیم به امارات عربی متحده میشود.
در دانمارک هم مسافری شناسایی شد که پس از بازگشت از دبی جواب آزمایشش از ابتلای وی به گونه آفریقای جنوبی ویروس کرونا خبر میداد که نخستین مورد ابتلا به این ویروس در این کشور است.
مقامات بهداشتی فیلیپین هم از شناسایی فردی که به گونه انگلیسی ویروس کرونا مبتلا شده است، خبر میدهند. وی در ۲۷ دسامبر سفری کاری به دبی داشته و در هفتم ژانویه به فیلیپین بازگشته است.
درحالیکه گزارشها از ابتلای روزانه حدود چهار هزار نفر به کرونا حکایت دارد، دبی بدون هیچ توضیحی، رئیس اداره سلامت را برکنار کرد. برخی محدودیتهای اعمال شده در این شهر نیز عبارتند از متوقف شدن جراحیهای غیرضروری، کوچک شدن مراسم عروسی و افزایش فضا بین ورزشکاران در سالنهای ورزشی. علاوه بر آنکه تمام افرادی که به فرودگاه این شهر پرواز میکنند باید آزمایش کرونا بدهند.